|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ne znaci, ali moze biti pogotovo ako imas puno jace napajanje nego ti treba pa se napajanje prakticki niti ne zagrijava. Vjeruj mi i meni je tx850 necujan. Seasonic radi napajanja za corsair, uz neke male promjene da napajanja nebudu indenticna, pa je onda cors bolja kupnja iz razloga jer je mislim nesto jeftiniji. Evo tu imas na listi ko proizvodi koja corsair napajanja. 400CX = Seasonic 450HX = Seasonic 450VX = Seasonic 520HX = Seasonic 620HX = Seasonic 550VX = CWT 650TX = Seasonic 750TX = CWT 1000HX = CWT |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ok, tnx pa nisu baš kolko gledam corsair jeftiniji ovaj VX 450 je 500kn, a seasonic od 430w 460 kn... znači ako mi realno max. kompjuter može povuć 350w bolje uzet jače tipa 500w da ima "lufta", da je otpriliko na 70-80 % ukupne snage? čito sam po forumima dosta testova o napajanjima u ovim i onim uvjetima, pa me zanima kad točno komp povuče max. snagu iz svih komponenata ? |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Pa po meni je bolje uzet malo jace zbog buducih nadogradnji a i najbolje je da se napajanje ne iskoristava 100%. Komp ti povuce max snagu prilikom testova brzine i stabilnosti uglavnom, te u igrama ali samo nekim. |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Seasonic S12II zna cvrčat isto ko i Corsair VX450 No da, spadaju u vrlo tiha napajanja. Preporuka za vrlo tiha napajanja uz već navedeni BeQuiet je i Scythe Kamariki 4 Ako imaš konfu koja cucla nešto manje struje možeš razmotrit i Antec EarthWatts koji su vrlo tihi do određene granice opterećenja.
#10 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
dobro, igre tak i tak ne igram,znači samo u testovima, ovak kad se sluša glazba, i radi render istovremeno? |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zajebi te oznake db. Nigdje ne piše sa koje je udaljenosti to mjereno tak da... Bilo da uzmeš Seasonica,Corsaira ili Scytha nebreš fulat jer su svi jako tihi,čak i po mom standardu. Osobno sam nacvrljio na svog S12-380 dosta toga (Q8400@4.3,2 keksa DDR2 meme,3 diska,9800GT...) i vent je uvijek bio @5V ilitiga nečujan sa 0.5m udaljenosti.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Meni je na Corsu vent bio ok dok nije proroktao godinu i sitno poslje kupovine (a taman ga par dana prije toga bio pohvalio kako je dobar i ne rokće) zamjenio sam mu vent (nakačen je na regulatore od napajanja) sa tišim, sporijim i slabijim i nema problema zasad, ali ipak je davež i poništava garanciju...
#17 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
možda nisam napomenup bitnu stvar, a to je da ne želim i ne mislim mnjenjat napajanje za 3-5-7-i više godina, zato bi sad uzo kvalitetnije i jače da za 5 godina kad budu duplo jače komponente (vjerojatno će i više struje zahtjevat ili ne ?) i kad ću mjenjat komp ostavim napajanje . možda je ova akcija u linksu najbolji izbor? Jel imao ko kakva iskustva sa Kamarikijem? hvala |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
može molim te malo opširnije, htio bih čut tvoje mišljenje pošto vidim da se kužiš u napajanja super ![]() zanima me ako si ih testirao na kojoj konfiguraciji? i zadnje Seasonic 430 ili 500w , Kamariki od 450w ili ovaj sutra na akciji ili nešto od corsaira ? koje bi ti kupio u tom rangu i gledano za budućnost da traje ? sory ak pilim, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Kod Corsair-a i Seasonica je veliki plus garancija 5god. ali inače napajanja su odlična osobno bi pokušao izbječi Seasonic 430W(imam ga i nisam imao nikada nikakvih problema i nezuji) i Corsair 450W jer znaju zujati tj. čuju se naravno ne sva ali možda baš naletiš na takvo pa bi ipak uzeo 500W Seasonic ili 550W Corsair.Ali i sutrašnju akciju treba uzeti u razmatranje i osobno ću ubosti jednog kama(kikirikija) jer je cijena prihvatljiva za napajanje te snage i još modularno.Izbor je tvoj i nečeš ni sa jednim pogriješiti. |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
ok,tnx. neću onda sonica430 i corsa 450W, čuo sam već o tom zujanju. Idem onda na varijantu od 500w i u tom cjenovnom rangu dođem na Kamarikija od 650 (akcija) hm... čekam wolverina da vidim njegovo mišljenje, mislim da sam sve bliži sutrašnjoj akciji. imam još pitanje, u solu ide napajanje gore, pa me zanima kak da ga okrenem, vent prema gore ili dolje kaj je bolje? |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
Okreneš ga tako da vent bude okrenut prema MBO odnosno prema dolje jer jedino je tako i ispravno, ukoiko je kučište sa napajanjem dolje vent ide prema gore i sve OK.Ja sam svoj 430W Seasonic isto kupio po preporuci Wolv-a i ostatku ekipe ali njegova je bila zadnja i nisam pogriješio tako da ću ga opet poslušati i uzeti navedeno sutra. |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
zadnje moje pitanje : Seasonic ss500gb 500w -600kn ili Kamariki4 650w - 600kn tnx ![]() Zadnje izmijenjeno od: luks 88. 12.02.2010. u 21:39. |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
Kamariki 4 650W osobno bi to uzeo i pucao sam na istog ali su mi se poremetili planovi tj. pošto sam naručio dotično mailom kako mije savjetovano u links-u izvisio sam i roba nije stigla u OS(do 11h poslije neznam i nije ni važno, doći će sljedeči tjedan naravno onom tko je naručio mailom po cijeni koja je i navedena 600Kn ali ja nisam mogao čekati ) tako da je od Kamariki 4 osto kikiriki ![]() ali sam zato uzeo Silwer Power 650W kao rezervnu varijantu ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
Nečeš nikako ja sam sa svojim bio i više nego zadovoljan.Vidim da je cijena na nabava.net cca 600KN ako si našao bolju cijenu onda OK ako ne razmisli i o ovom napajanju što sam ja uzeo Silver Power 650W 660Kn dođe u Links-u a jače je od Seasonic-a.Bilo koje da kupiš nečeš pogriješiti ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
da 600 kn je svugdje uglavnom, ma znam da je skuplji malo, ali realno sve preko 500w mi je fakat nepotrebno, i 5 godina garancije kod seasonica, ipak mi seasonic zvuči ozboljnije ![]() jel sam dobro pročito da je taj seasonic od 500w zapravo jači - corsair 550W? |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|