|
![]() |
#331 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
i7 940 na 3.8 ili 920 na 4.2 uvijek bi išao na ovo zadnje,bar kod tih stupidnih benčanja. Makar bi ga ti morao komotno oprati sa 2x5870. To je do igre vjerojatno,možda i nije takva razlika CF5870 i CF5850 u njoj. Svašta li ćemo pročitati.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
On govori da mu ne pada ispod 42FPS, to nije razlika u 6FPS ako je kod mene avg 36FPS - Čitaj!
![]() |
#333 |
Banned
|
Još uvijek vjerojatno do igre,ali neka ti zalijepi tu kad izbenča i sredi te pjegice ![]() ![]() Inače prečudna igra,na kraju ćemo se iznenaditi CF5870 na 3.8 i CF5850 na 4.2, ne bi se uopće začudio.. Skuzio sam previd,da..ispada da mu je min 42 fps,weird..ali ok..ti ćeš ga znati ispraviti ako je nešto krivo i gledao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Moderator
|
Ma nije mene uopće briga koliko mu što tera, samo sam rekao da mi je čudno da ima minimun 42, jer toliko nisam imao niti s 4x AA a kud s 8x ![]()
![]() |
#335 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Joj bas se drzite tog 42.Nekih 40ak da se ispravim,pogledam kasnije,iskreno BMK za to,dobivam random crasheve u Cfu svako malo,jebote pas,badava ti i 2x 5970 kad nemrem niti 2min nesto odigrat...Neznam sto li se desava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Moderator
|
A da fino očistiš drivere i ponovno složiš CF. Makni drivere, izvadi jednu grafu van, u safe modu očisti ostatke, instaliraj nove, vrati drugu grafu, pusti da povuče drivere, reboot i to bi trebalo biti to. Osim ako jednu od njih nisi syebo naponom i OC-om
![]() |
#337 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Čini mi da Majo govori o samoj igri a Wolwerine o bench toolu . Inače znam da je s 4xaa Crysis super igriv i da zna iči s više od 70 fps na sličnoj konfi,8xaa je bezveze rađe uključi ssaa u driveru i 4xaa u igri ,puno ljepše od 8xaa, |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Banned
|
Nope,zasebo rade ko bebe.Ocito cekam bolje dane s 10.1 driverima ![]() Da nisam vrtio bench kao i sto sam rekao,samo ingame i to onaj prvi dio Crysisa skroz napocetku,gdje nema nekih eksplozija ni zestokog fajta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Banned
|
Sory na duplom postu ali otkrice na pomolu. Prva kartica tj,gornja kartica ima vent na 0% te ga nemogu ubrzati! Zato mi se stalno rusilo...Kako to ispravit? EDIT:Jednoj kartici se ne vrti vent.To objasnjava crasheve... Ok povlacim sve oko atijevih drivera ![]() EDIT2:Ne pomaze niti bios flash ![]() Zadnje izmijenjeno od: Majo. 24.01.2010. u 16:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Banned
|
Hm,moja odlično radi i reagira na podražaje ![]() ![]() A reci,kad je ona u prvom slotu,točnije sama na matičnoj,da li je sve ok s njom? Da li su problemi samo kad je CF setup unutra? Pitam te zato što,ako rade svaka za sebe dobro,i reagiraju na CCC manualnu regulaciju venta,problem je u CrossFire setupu onda,i reklamacija teško da može proći. Jer onda može biti da je do drivera.. Radi li kad je sama kao primarna kartica,u redu? I da li se regulirati vent ikako softverski? Otvori kućište i pogledaj da li se vrti vent vlastitim očima..to je najbolja provjera..hebeš softver. Ako ne,reklamacija ili Fanmate2..ako uopće uspiješ doći do kabela otraga i to uredno prespojiti..nadam se da da..nisam gledao stražnju stranu..ima rupa,da se dođe do 3pinca.. http://media.bestofmicro.com/5850-po...-225391-13.jpg Pokušaj ju na Fanmate2 prikopčati i razjebati fan do ibera ručno na daljincu..da vidiš jel uopće reagira fan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Banned
|
Ako će doći druga,super..ja bi ju za svaki slučaj opizdio na Fanmate2,možda je otišao kontakt za vent na PCB-u..da vidiš da li i tako prikopčana na FanMate može proći testove..čisto radi tebe,da vidiš da li je do venta,ili do kontakta na PCB-u. A šta ti je Fanmate2, 25kn u linksu..a može se iskoristiti kartica naravno,ako probudiš vent sa daljincem..i ako fino prolazi sve testove, nema problema..i takva je ok..jedino onda eto,radi na koliko ju okretaja postaviš na daljincu,pa treba biti pametan,ne pretiho-pretoplo, ne prebučno-prehladno..ako to mozemo zvati,hladnim.. Uzmi Fanmate i prespoji taj pinac iza..čisto radi sebe..da vidis hoce se fan probuditi i prolazi li testove.. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 24.01.2010. u 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Banned
|
A jebi ga Bože sad.. ![]() Ne moraš..čekaj drugu..prodaj tu neispravnu meni. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Premium
|
Citiraj:
Kak ne radi vent? Ne vrti se uopče ili ne možeš podešavat brzinu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Banned
|
Reklamiro sam 3 kartice do sad ![]() Ugl,da ne radi vent uopce,neznam zasto,cak ni u pocetku prilikom posta kad ga zalaufa na 50%,niti toga nema.Neznam,ako ima neko kakvu ideju,softwaerske prirode,neka javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Premium
|
jesi probao izvadit grafu van i ručno zavrtit vent,čisto da vidiš dal je nešt otišlo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Banned
|
Da,vent je ok sto je najbolje,nisu lezajevi otisli niti nis... Zbilja neznam,probat cu sutra na drugom kompu,probo sam trazit po netu,no izgleda da imam izoliran slucaj... Oprez,curenje sline zagarantirano ![]() LINK1 LINK2 Ugl dobio sam instant zamjenu za XFX,nema safirke,i uzo odma ovu BE,nema obicne XFX ![]() EDIT:Jelc,zbilja je dupli,mozes nekak spojit ovaj gornji i ovaj? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 04.02.2010. u 14:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Safirku sam kloko na 1000/1200 na 1.2625 v i tu je stabilna Na 1.25v se rusi a ovo je sljedeca voltaza koju mi je dopustio msi afterburner. Grafa je fleshana sa msi otkljucanim biosom tak da klokam iz catalysta a u ab-u dizem voltazu. Heaven dx11 bez aa benchmark i pusteno 5 min nakon njega da radi loop temp gpu 62c max temp vrm 75c max e sad koliko je vjerodostojan taj bench da ostavim grafu na tim taktovima za igre? Mislim da li ce se vise grijat u igrama nego u ovom benchu? Cooler je musashi na ful okretajima. Koliko je vama sa stock coolerom vrm na ful opterecenju? Furmark nisam probao jer brijem da bi mi sprzio grafu hehe
![]() |
#352 |
Premium
|
Furmark bi ti vjerojatno zagrijao iznad 100c, 75 mi se čini malo previše.Meni je 5870 u svemu osim furmarka ispod 60c.5850 s ventom iznad 70% nebi trebala prelazit 70c. Nebi je držao takvu voltažu 24/7.Možda bi profitirao s dva 92mm venta na 2000rpm. Kod mene dva Sflexa na 2900 drže u pravilu sve debelo ispod 50c,a buka je nusporedivo manja od stock hladnjaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo ti scythe musashi i furmark -> HD5850 (skroz dole) Probao sam i sa 1GHz na furmark nesprži ju.
![]() |
![]() |
#354 | |
Premium
|
Citiraj:
meni na stock voltazi kartica radi jako hladno
![]() |
![]() |
#355 |
Premium
|
Pa za njega ti i govorim,dva jača venta gore i puno manje briga.Ni je nemam stock hladnjak na 5870 i evo ti temp u haven bench na 1.25v http://www.imagesforme.com/show.php/917682_NewPicture081n.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/919316_IMG1375.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Premium
|
katastrofa furmark dere prek 100c vrm na 1000/1200 na 1.26v vuce oko 80 A dok na 1.2v vuce oko 55 A LOL kaj ti to imas t-rad na grafi? nije ni cudo da su ti temp tak male da stavim jezeve umjesto blackplate-a mozda bi se bolje vrm-ovi hladili? problem je kaj neki kazu da je bolje blackplate a neki jezevi
![]() |
#358 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nabavio sam PowerColor ATI Radeon 5850... Platio 350€... Ja sav sretan krenuo da je ugradim, kad ono na kartici imaju 2 utora za napajanje (po 6 pinova)... A ja na napojnoj imam samo jedan takav sa 6 pinova.. Ja uguram karticu (ako se to moze nazvati "karticom") unutra i prikljucim taj kabal od napajanja sa 6 pinova. Ukljucim comp i graficka pocne zujati, jako glasno... Ugasim, izvadim karticu i vidim tamo kod onog djela sto se usteka u computer da pise "AMD"... To znaci da ta kartica moze samo na AMD platformu ili nesto drugo? I jel' bas moram imati ta 2 kabla sa 6 pinova da bi graficku napajao, mogu li to kako nastimati ili moram kupovati novu napojnu? Jel' uopste mogu upotrijebiti ovu graficku u svome computeru? Sad, jel' me prodavac zeznuo, jer ja sam trazio ATI RADEON 5850 i jos sam mu dao svoju konfiguraciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
350€...? Kaj nije to onak... Puno previše? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Trebao je sa karticom doći i molex-6 pin adapter...
![]() |
|
|