Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2010., 09:18   #3451
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Nesto me zanima ...

Na topicu se spominju zvucne kartice izmedju ostaloga.
Sad, zanima me da li je kupovina neke kvalitetnije zvucne kartice totalni overKill ili ne?
Pitam iskljucivo za digitaliju, znaci analogija me ne zanima, posto ce se glazba slusa preko pojacala
gdje je jedina funkcija zvucne kartice, njen digitalni izlaz, tj. digitalni passThrough preko sp/dif-a, optika/koaksial.

Da li ima razlike u zvuku izmedju neke onBoard (jeftine) zvucne i kvalitetne, renomirane (skuplje) klase zvucnih kartica
kada je rijec o digitaliji gdje kartica sluzi samo propustanje zvucnog signala u digitalnom obliku, a sve ostalo obavlja pojacalo/reciever/dac?
Što se tiče digitalije, mislim da nema neke bitne razlike, naspram analognog.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 09:22   #3452
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Možda i bi da nemam drugih problema i stvari koje mi ne odgovaraju ili smetaju na visti. Dotad budem preživio.
U planu mi je Q Acoustics 1020, zamjenio bih Magnate kao PC speakere, a u biti oni više i rade nego Missioni. Tko ih je ono imao i jel svira to šta? Vidim da valjaju, osim ograničenja u basu jel.
Ja sam ih imao, jako solidni zvučnici, sad se se pojavili neki po oglasnicima za 750 kn. Visoki su dobri, precizni, sredni takodjer. A basa ima dovoljno s obzirom na veličinu kutije. Realno ne moze se tu očekivat čuda, ali za neki manji prostor, basa ima dovoljno.

Citiraj:
Nesto me zanima ...

Sad, zanima me da li je kupovina neke kvalitetnije zvucne kartice totalni overKill ili ne?
Pitam iskljucivo za digitaliju, znaci analogija me ne zanima, posto ce se glazba slusa preko pojacala
gdje je jedina funkcija zvucne kartice, njen digitalni izlaz, tj. digitalni passThrough preko sp/dif-a, optika/koaksial.

Da li ima razlike u zvuku izmedju neke onBoard (jeftine) zvucne i kvalitetne, renomirane (skuplje) klase zvucnih kartica
kada je rijec o digitaliji gdje kartica sluzi samo propustanje zvucnog signala u digitalnom obliku, a sve ostalo obavlja pojacalo/reciever/dac?

Razlike ima ali ne u toj mjeri da ćeš čuti razliku.IMHO

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 09:55   #3453
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Nesto me zanima ...

U hardwareskom dijelu, svejedno ti je da li imaš onboard zvučnu ili neku ultra-skupu ako zvuk šalješ preko SPDIFa. Driveri su ti koji čine razliku.

Driveri resampleaju zvuk i to rade najbržim, a ne najkvalitetnijim algoritmom koji uzrokuje digitalni "aliasing" šum (ne znam kako bi to na HR preveo). Zvučni efekt su poderani i zveckajući visoki, tupi bas i općenito raspadnuta zvučna slika zbog povećanih intermodulacijskih izobličenja što neće svatko na prvu primjetiti. Primjerice, nedavno sam imao problem da mi je u WinXP na ALC889A onboard zvučna slala samo 48kHz PCM preko SPDIFa. Da stvar bude gora, Realtekov driver neće automatski prepoznati PCM signal i proslijediti ga na spdif, pa moraš ručno mijenjati taj samplerate svaki puta kada slušaš 44.1/16 ili 96/24 kako ne bi bilo resampleanja u driveru
Staro 04.02.2010., 10:05   #3454
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
U hardwareskom dijelu, svejedno ti je da li imaš onboard zvučnu ili neku ultra-skupu ako zvuk šalješ preko SPDIFa. Driveri su ti koji čine razliku.

Driveri resampleaju zvuk i to rade najbržim, a ne najkvalitetnijim algoritmom koji uzrokuje digitalni "aliasing" šum (ne znam kako bi to na HR preveo). Zvučni efekt su poderani i zveckajući visoki, tupi bas i općenito raspadnuta zvučna slika zbog povećanih intermodulacijskih izobličenja što neće svatko na prvu primjetiti. Primjerice, nedavno sam imao problem da mi je u WinXP na ALC889A onboard zvučna slala samo 48kHz PCM preko SPDIFa. Da stvar bude gora, Realtekov driver neće automatski prepoznati PCM signal i proslijediti ga na spdif, pa moraš ručno mijenjati taj samplerate svaki puta kada slušaš 44.1/16 ili 96/24 kako ne bi bilo resampleanja u driveru
Evo medo moram se sloziti jednom s tobom
Ja sam također imao problema sa doticnom onboardušom.Cak je znala imati totalno drukciji zvuk sa 48khz 192/96 i prema dolje.

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 12:43   #3455
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Tako da bi ja na tvom mijestu Ziki, ipak uzeo neku jeftiniju creative karticu sa digitalnim izlazom, jer vidis da su ove integrirane retardirane. Mislim da se da nac za 200-300 kn creative, s tim da za njih imas one modane KX drivere, koji su ok i sve ce ti radit normalno, a sa integrusom nikad ne znas.

Staro 04.02.2010., 14:44   #3456
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Tako da bi ja na tvom mijestu Ziki, ipak uzeo neku jeftiniju creative karticu sa digitalnim izlazom, jer vidis da su ove integrirane retardirane. Mislim da se da nac za 200-300 kn creative, s tim da za njih imas one modane KX drivere, koji su ok i sve ce ti radit normalno, a sa integrusom nikad ne znas.
Do sada mi je Sony 5.1 HT (vidljiv u sigu) bilo spojeno na DFI BI maticnu/Realtek onBoard sa sp-dif optikom. Dugo je tako bilo i nisam imao nikada nikakvih problema.

Taj HT je uspjesno udomljen kolegi forumasu, a cekam Denon 1610 i Heco bookshelfe pa reko da se raspitam o mogucim negativnim pojavama jer nemam 2 zvucne da ih usporedjujem u letu. A sve sto sam nasao na netu vodi od toga da razlike nema ili da su razlike minorne. Spominju tu i tamo pojave tipa šumovi koje lowEnd kartice mogu proizvesti. Medjutim nemam pojma kako se to odrazava na ukupnu audio sliku i da li bi ja uopce cuo takve sumove. Do sada ih nisam uocio. Sad ispada da je sve lutrije. Ispada da je isti tip kartice kod nekoga solidan i dobro odradjude passThrough, a kod drugoga radi probleme

Sluske koristim preko USB-a tako da sam i ovdje otpilio potrebu za analgnim signalom, a nekada stvarno rijetko, koristim ATI HDMI pass.

@Srale
Aj mi daj neki link solidne kartice u rasponu buđeta kao sto si i sam naveo, moze i polovnjace pa da si ja to malo usporedim. Potrebna mi je samo i iskljucivo za passThrough!
Pa cu si ja razluciti jel ju trebam ili ne
Konkretno, moj model intgruse je Realtek ALC885

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 14:58   #3457
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

[IMG]file:///C:/Users/MMARTI%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/MMARTI%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]
Citiraj:
@Srale
Aj mi daj neki link solidne kartice, moze i polovnjace pa da si ja to malo usporedim. Potrebna mi je samo i iskljucivo za passThrough!
Sad iskreno da ti pričam, ne znam, ne kuzim se u te Creative kartice, ali bude ti se javio TheDream, on ti je brand manager za creative..

Staro 04.02.2010., 14:58   #3458
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Do sada mi je Sony 5.1 HT (vidljiv u sigu) bilo spojeno na DFI BI maticnu/Realtek onBoard sa sp-dif optikom. Dugo je tako bilo i nisam imao nikada nikakvih problema.

Taj HT je uspjesno udomljen kolegi forumasu, a cekam Denon 1610 i Heco bookshelfe pa reko da se raspitam o mogucim negativnim pojavama jer nemam 2 zvucne da ih usporedjujem u letu. A sve sto sam nasao na netu vodi od toga da razlike nema ili da su razlike minorne. Spominju tu i tamo pojave tipa šumovi koje lowEnd kartice mogu proizvesti. Medjutim nemam pojma kako se to odrazava na ukupnu audio sliku i da li bi ja uopce cuo takve sumove. Do sada ih nisam uocio. Sad ispada da je sve lutrije. Ispada da je isti tip kartice kod nekoga solidan i dobro odradjude passThrough, a kod drugoga radi probleme

Sluske koristim preko USB-a tako da sam i ovdje otpilio potrebu za analgnim signalom, a nekada stvarno rijetko, koristim ATI HDMI pass.

@Srale
Aj mi daj neki link solidne kartice u rasponu buđeta kao sto si i sam naveo, moze i polovnjace pa da si ja to malo usporedim. Potrebna mi je samo i iskljucivo za passThrough!
Konkretno, moj model intgruse je Realtek ALC885
Ma ne treba ti nikakva nova zvučna. Ako postojeća ima digitalni izlaz (znači oiptički ili koaksijalni) onda to spojiš na receiver koji će sve obavit tako da ti tu neka nova zvučna neće trebat. Radije uloži novce u kvalitetan receiver i zvučnike.
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 15:10   #3459
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Pa ako mu bude sve sviralo kako treba i bez ikakvih problema, onda najvjerovatnije da nece ni cut razliku. Ali ako mu bude radila probleme, kao Miceku i Medi, onda se to moze rijesiti kupnjom kartice za 200 kn, koja ima jako dobre drivere, podrsku za asio.

Staro 04.02.2010., 16:26   #3460
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Ovo je jedan momčilo sa xtremesystemsa napravio X-Fi Musicu. A na head-fi.orgu ima tema baš za moddanje koliko se sjećam upravo Musica, pa eto i Flikomanu štiva..

It came with a heatsink on it. I took it off, and put three Swiftech MC21 sinks on it.
I've noticed that sometimes, it does get warm.

And I put on a 2200uF Hitano capacitor. It was basically the only half descent brand I could find over here.
But if I can get hold of a Nichicon, I'll probably put that on there instead.
It's bent sideways

Oh, and I also put on 3 x LME49720 OpAmps, and an LM4562 in place of the stock opamps.

I used a pretty crappy soldering iron to get them on, but they work well.

Izgleda da ipak bude nešto od toga. Stavit ću Black Gate 2200uF 16V kondenzator, umjesto stock power kondenzatora te LM4562 kao main opamp. Surround neću dirat zasad jer ga ne koristim.

Poslao sam upit u Chipoteku i Kronos, ako nemaju, naručit ću s ebaya.
Staro 04.02.2010., 16:29   #3461
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
daj samo pročitaj ponovo moj post stranu prije... kakvi mrtvi black gejtovi dok ti u uši dere bas reflex.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 16:38   #3462
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
daj samo pročitaj ponovo moj post stranu prije... kakvi mrtvi black gejtovi dok ti u uši dere bas reflex.
Imaš onda kakvu preporuku? Elna možda, Nichicon?
Staro 04.02.2010., 18:52   #3463
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Imaš onda kakvu preporuku? Elna možda, Nichicon?

OMG, pa ti stvarno kao da si pao sa nebodera

Sisa ti lijepo kaze da ti je tako svejedno sta stavis kad ti je smestaj zvučnika tako los. Nece ti pomoc nista, niti ces cuti neku razliku u zvuku.

Staro 04.02.2010., 21:26   #3464
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
OMG, pa ti stvarno kao da si pao sa nebodera

Sisa ti lijepo kaze da ti je tako svejedno sta stavis kad ti je smestaj zvučnika tako los. Nece ti pomoc nista, niti ces cuti neku razliku u zvuku.
Primljeno na znanje Preračunao sam, taj mod bi me došao oko 150kn, pošto je LM4562 dostupan kod nas, samo ću kondenzator preko ebaya uzet. Radije ću ubit 150kn u to, nego zapit

Moram i ja neku školu proći, eksperimentirat.
Staro 04.02.2010., 21:34   #3465
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Skupa je to škola onda....
tech je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 21:52   #3466
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Skupa je to škola onda....
Iskreno, jedino mi još i to preostaje za isprobat od trenutne opreme što imam. Ne dao bog da ću propast za 150kn
Staro 04.02.2010., 21:55   #3467
tech
Premium
Moj komp

Veliš samo to?
Trebaš ti još nove stalke,bolji smještaj, normalan rack, kolko tolko bolji izvor....ukratko bacaš lovu na pizdarije.
Staro 04.02.2010., 22:35   #3468
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Veliš samo to?
Trebaš ti još nove stalke,bolji smještaj, normalan rack, kolko tolko bolji izvor....ukratko bacaš lovu na pizdarije.
Smještaj je, ako misliš na prostoriju, definitivno out, ovo je najbolje što sam zasad mogao napravit. Isto tako i rack, nemam ga kud smjestit trenutno.

Stalci, hm, o tome bi već mogao razmišljat. Vidit ćemo kad to sve na papir stavit, sutra. Dosta mi je razmišljanja za danas, taman sam si ispraznio glavu u teretani

Bolji izvor? Ako smo se razumijeli, ciljaš na zvučnu u mojem slučaju, jel? Nisam pametan, što napravit.

Sa ovim razmještajem što sam jučer napravio, fakat se kuži velika razlika u zvuku. Cilj mi je još zvučnu mijenjat, maknut se s tog X-Fi-a, al nisu baš jeftine bolje zvučne

Da sumiram, jedine opcije koje trenutno dolaze u obzir su zvučna i stalci.
Staro 05.02.2010., 09:37   #3469
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Iskreno, jedino mi još i to preostaje za isprobat od trenutne opreme što imam. Ne dao bog da ću propast za 150kn
Izmjeri sobu, odi do tepih centra i uzmi si neki tepison za 400-500kn. Bit će ti to najbolje uložena lova za audio
Staro 05.02.2010., 09:58   #3470
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Hm,teška dvojba i uvijek mi je bila li-la kod takvih stvari.
Ja sam pobornik analogije kod Creative zvučnih,za optiku uvijek radije preporučim "ostanak" na HD Realteku 88x serije ili zvučnu sa nativnim optičkim izlazima,koje su u pravilu skuplje.

Dvojba kažem,jer stvarno ne znam često koji DAC bolje obavlja posao,onaj na nekom prosječnom risiveru ili onaj na X-Fi Musicu koji je vrlo solidan, od SNR-a od kakvih 110+ db nadalje. Mnogi kažu da se ti eksterni DAC-ovi ne mogu mjeriti sa onima na zvučnima,pa nekako u tom duhu ostani ti na ALC885 i "spoji se" SPDIF-om.

Bude li problema,ne vidim zašto bi ih bilo,pogotovo na Visti,koliko čitam XP je malo pomalo ipak za odstrel,pop-u nije ASIO radio sa beta driverima m-audia, pa sad ovo sa Realtekom na XP-u,hm..nerado ali,skinite se sa tog prokletog XP-a. Uglavnom bude li problema potraži kvalitetnije nešto a opet ne preskupo,ako zvučna služi samo za passthrough..glupo mi je reći ti kupi si EMU 0404 pci za 500kn polovnu..kad nećeš koristiti ni njen DAC ni išta drugo.

Onboarduša + SPDIF je klasika kombinacija za tebe i taj Denon. Pokušaj,pa javi..bolje nego da baciš još 300,400 za zvučnu,koja ti ne treba.

Creative brand manager,pfff..i wish,imaju para ko salate,baš sam se informirao neki dan o plaćama brand managera u IT-u,teški roller..

http://www.linkedin.com/in/royeeleung
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2010., 11:39   #3471
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Izmjeri sobu, odi do tepih centra i uzmi si neki tepison za 400-500kn. Bit će ti to najbolje uložena lova za audio
definitivno bolje od ovih gluposti tipa zamjene kondova i opamp-ova u trenutnom setupu.

da ti predočim razinu razlike koju će ti napraviti neki pošteni tweak sa smještajem, sobom i tako to vs. ovo sitničarenje sa kondovima i drotovima.

kupiš novu telku i recimo udara ti većinu dana drito sunce u nju, ispretumbaš malo sobu, makneš telku na drugu stranu i vidiš sve novo... boje, oštrinu, crne levele, nema naprezanja vrata i traženja sweet-spota prilikom gledanja itd. itd. znači napravio si pošten posao i stvar sad radi kak spada, pa onda tek ideš podešavat sliku i ostale parametre.

vs.

pofarbaš power gumb u kričavo zeleno.

syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2010., 11:44   #3472
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Da da, to je u planu, to će stara financirat, već smo se dogovorili oko toga. Nemam u planu stavit tepih preko cijele sobe, samo na ovaj "prometni" dio, dio kud se hoda i sa stolicama "vuče". Stavio bih i dva komadića ispod svakog stalka.

@ syss

Thnx. Ovo je bilo poučno.
Staro 05.02.2010., 14:42   #3473
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Hm,teška dvojba i uvijek mi je bila li-la kod takvih stvari.
Ja sam pobornik analogije kod Creative zvučnih,za optiku uvijek radije preporučim "ostanak" na HD Realteku 88x serije ili zvučnu sa nativnim optičkim izlazima,koje su u pravilu skuplje.

Dvojba kažem,jer stvarno ne znam često koji DAC bolje obavlja posao,onaj na nekom prosječnom risiveru ili onaj na X-Fi Musicu koji je vrlo solidan, od SNR-a od kakvih 110+ db nadalje. Mnogi kažu da se ti eksterni DAC-ovi ne mogu mjeriti sa onima na zvučnima,pa nekako u tom duhu ostani ti na ALC885 i "spoji se" SPDIF-om.

Bude li problema,ne vidim zašto bi ih bilo,pogotovo na Visti,koliko čitam XP je malo pomalo ipak za odstrel,pop-u nije ASIO radio sa beta driverima m-audia, pa sad ovo sa Realtekom na XP-u,hm..nerado ali,skinite se sa tog prokletog XP-a. Uglavnom bude li problema potraži kvalitetnije nešto a opet ne preskupo,ako zvučna služi samo za passthrough..glupo mi je reći ti kupi si EMU 0404 pci za 500kn polovnu..kad nećeš koristiti ni njen DAC ni išta drugo.

Onboarduša + SPDIF je klasika kombinacija za tebe i taj Denon. Pokušaj,pa javi..bolje nego da baciš još 300,400 za zvučnu,koja ti ne treba.

Creative brand manager,pfff..i wish,imaju para ko salate,baš sam se informirao neki dan o plaćama brand managera u IT-u,teški roller..

http://www.linkedin.com/in/royeeleung
To si i ja mislim ... ako ALC885 do sada nije radila probleme sumnjam da ce i od sada.
OS je w7 koji mi je sam instalirao svoje drivere i radili su bez problema.
Ipak sam stavio oriđiđi jer tvornicko je tvornicko
Nista, sacekati cu taj Denon koji je narucen i placen. Trebao bi proraditi sa starim postavkama jer stvarno nema razloga da neradi

Dampao sam sobu sa novim čupavcem i vrecom za sjedenje, a zidove nasuprot frontova sa policama, sepom i raznim điđama

... nemogu docekati

Cemu dajete prednost; optici ili koaksijalnom spoju? Razdaljina je oko 1-1.5m izmedju komponenti.

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Staro 05.02.2010., 15:52   #3474
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
OS je w7 koji mi je sam instalirao svoje drivere i radili su bez problema.
Ipak sam stavio oriđiđi jer tvornicko je tvornicko
Onda nemaš beda. Realtek onboarduša u Win7 radi bez greške

Read my lips: OP-TI-KA!
Staro 05.02.2010., 16:18   #3475
Flikoman
Guest
Moj komp

Upravo sam skratio stalke, za 15cm Sad su tweeteri točno u visini ušiju Ipak sam se bio preračunao za 5cm kad sam od oka mjerio, mislio da 10cm maksimalno :P
Staro 05.02.2010., 16:19   #3476
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Jeli ko slušao OVO, jel čemu?
Staro 05.02.2010., 16:32   #3477
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Jeli ko slušao OVO, jel čemu?
Ako slučajno nisi vidio.

http://www.hometheatershack.com/foru...dio-brw10.html
Staro 05.02.2010., 17:24   #3478
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Nisam. Prema ovome baš i ne vrijedi te novce.
Staro 05.02.2010., 21:28   #3479
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

I need info

Kako napraviti onaj "produzni" za IR? Mislim na prijemnik koji se nalazi na pojacalu.
Vidim kod ljudi na slikama HT-a, kada im je komponenta iza neke prepreke (ladica, vratasca komode) da na taj nacin izbace van IR prijemnik?
Nije valjda da je sve to tvornicki bundle?

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Staro 05.02.2010., 21:34   #3480
tech
Premium
Moj komp

Kolko ja znam, to su IR extenderi ili IR to RF adapteri.
Guglaj di bi se dalo uzeti.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno