|
![]() |
#3451 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3452 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Razlike ima ali ne u toj mjeri da ćeš čuti razliku.IMHO |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3453 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Driveri resampleaju zvuk i to rade najbržim, a ne najkvalitetnijim algoritmom koji uzrokuje digitalni "aliasing" šum (ne znam kako bi to na HR preveo). Zvučni efekt su poderani i zveckajući visoki, tupi bas i općenito raspadnuta zvučna slika zbog povećanih intermodulacijskih izobličenja što neće svatko na prvu primjetiti. Primjerice, nedavno sam imao problem da mi je u WinXP na ALC889A onboard zvučna slala samo 48kHz PCM preko SPDIFa. Da stvar bude gora, Realtekov driver neće automatski prepoznati PCM signal i proslijediti ga na spdif, pa moraš ručno mijenjati taj samplerate svaki puta kada slušaš 44.1/16 ili 96/24 kako ne bi bilo resampleanja u driveru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3454 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Ja sam također imao problema sa doticnom onboardušom.Cak je znala imati totalno drukciji zvuk sa 48khz 192/96 i prema dolje.
![]() |
![]() |
#3455 |
Premium
|
Tako da bi ja na tvom mijestu Ziki, ipak uzeo neku jeftiniju creative karticu sa digitalnim izlazom, jer vidis da su ove integrirane retardirane. Mislim da se da nac za 200-300 kn creative, s tim da za njih imas one modane KX drivere, koji su ok i sve ce ti radit normalno, a sa integrusom nikad ne znas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3456 | |
Premium
|
Citiraj:
Taj HT je uspjesno udomljen kolegi forumasu, a cekam Denon 1610 i Heco bookshelfe pa reko da se raspitam o mogucim negativnim pojavama jer nemam 2 zvucne da ih usporedjujem u letu. A sve sto sam nasao na netu vodi od toga da razlike nema ili da su razlike minorne. Spominju tu i tamo pojave tipa šumovi koje lowEnd kartice mogu proizvesti. Medjutim nemam pojma kako se to odrazava na ukupnu audio sliku i da li bi ja uopce cuo takve sumove. Do sada ih nisam uocio. Sad ispada da je sve lutrije. Ispada da je isti tip kartice kod nekoga solidan i dobro odradjude passThrough, a kod drugoga radi probleme ![]() Sluske koristim preko USB-a tako da sam i ovdje otpilio potrebu za analgnim signalom, a nekada stvarno rijetko, koristim ATI HDMI pass. @Srale Aj mi daj neki link solidne kartice u rasponu buđeta kao sto si i sam naveo, moze i polovnjace pa da si ja to malo usporedim. Potrebna mi je samo i iskljucivo za passThrough! Pa cu si ja razluciti jel ju trebam ili ne ![]() Konkretno, moj model intgruse je Realtek ALC885
![]() |
![]() |
#3457 | |
Premium
|
[IMG]file:///C:/Users/MMARTI%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/MMARTI%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG] Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3458 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3459 |
Premium
|
Pa ako mu bude sve sviralo kako treba i bez ikakvih problema, onda najvjerovatnije da nece ni cut razliku. Ali ako mu bude radila probleme, kao Miceku i Medi, onda se to moze rijesiti kupnjom kartice za 200 kn, koja ima jako dobre drivere, podrsku za asio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3460 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Poslao sam upit u Chipoteku i Kronos, ako nemaju, naručit ću s ebaya. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3463 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3464 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Moram i ja neku školu proći, eksperimentirat. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3468 | |
Guest
|
Citiraj:
Stalci, hm, o tome bi već mogao razmišljat. ![]() ![]() Bolji izvor? Ako smo se razumijeli, ciljaš na zvučnu u mojem slučaju, jel? Nisam pametan, što napravit. Sa ovim razmještajem što sam jučer napravio, fakat se kuži velika razlika u zvuku. Cilj mi je još zvučnu mijenjat, maknut se s tog X-Fi-a, al nisu baš jeftine bolje zvučne ![]() Da sumiram, jedine opcije koje trenutno dolaze u obzir su zvučna i stalci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3469 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3470 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Hm,teška dvojba i uvijek mi je bila li-la kod takvih stvari. Ja sam pobornik analogije kod Creative zvučnih,za optiku uvijek radije preporučim "ostanak" na HD Realteku 88x serije ili zvučnu sa nativnim optičkim izlazima,koje su u pravilu skuplje. Dvojba kažem,jer stvarno ne znam često koji DAC bolje obavlja posao,onaj na nekom prosječnom risiveru ili onaj na X-Fi Musicu koji je vrlo solidan, od SNR-a od kakvih 110+ db nadalje. Mnogi kažu da se ti eksterni DAC-ovi ne mogu mjeriti sa onima na zvučnima,pa nekako u tom duhu ostani ti na ALC885 i "spoji se" SPDIF-om. Bude li problema,ne vidim zašto bi ih bilo,pogotovo na Visti,koliko čitam XP je malo pomalo ipak za odstrel,pop-u nije ASIO radio sa beta driverima m-audia, pa sad ovo sa Realtekom na XP-u,hm..nerado ali,skinite se sa tog prokletog XP-a. ![]() Onboarduša + SPDIF je klasika kombinacija za tebe i taj Denon. Pokušaj,pa javi..bolje nego da baciš još 300,400 za zvučnu,koja ti ne treba. Creative brand manager,pfff..i wish,imaju para ko salate,baš sam se informirao neki dan o plaćama brand managera u IT-u,teški roller.. ![]() http://www.linkedin.com/in/royeeleung |
![]() |
![]() |
![]() |
#3471 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
da ti predočim razinu razlike koju će ti napraviti neki pošteni tweak sa smještajem, sobom i tako to vs. ovo sitničarenje sa kondovima i drotovima. kupiš novu telku i recimo udara ti većinu dana drito sunce u nju, ispretumbaš malo sobu, makneš telku na drugu stranu i vidiš sve novo... boje, oštrinu, crne levele, nema naprezanja vrata i traženja sweet-spota prilikom gledanja itd. itd. znači napravio si pošten posao i stvar sad radi kak spada, pa onda tek ideš podešavat sliku i ostale parametre. vs. pofarbaš power gumb u kričavo zeleno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3472 | |
Guest
|
Citiraj:
@ syss Thnx. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3473 | |
Premium
|
Citiraj:
OS je w7 koji mi je sam instalirao svoje drivere i radili su bez problema. Ipak sam stavio oriđiđi jer tvornicko je tvornicko ![]() Nista, sacekati cu taj Denon koji je narucen i placen. Trebao bi proraditi sa starim postavkama jer stvarno nema razloga da neradi ![]() Dampao sam sobu sa novim čupavcem i vrecom za sjedenje, a zidove nasuprot frontova sa policama, sepom i raznim điđama ... nemogu docekati ![]() Cemu dajete prednost; optici ili koaksijalnom spoju? Razdaljina je oko 1-1.5m izmedju komponenti.
![]() |
![]() |
#3474 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3477 | |
Guest
|
Citiraj:
http://www.hometheatershack.com/foru...dio-brw10.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3478 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3479 |
Premium
|
I need info ![]() Kako napraviti onaj "produzni" za IR? Mislim na prijemnik koji se nalazi na pojacalu. Vidim kod ljudi na slikama HT-a, kada im je komponenta iza neke prepreke (ladica, vratasca komode) da na taj nacin izbace van IR prijemnik? Nije valjda da je sve to tvornicki bundle?
![]() |
|
|