|
![]() |
#3421 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I do kud si ti zakljucio da pojedincima treba opravdanje za potrosenu sumu novaca na hifi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3426 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Nisam rekao da je OK nabit zvučnike blizu zida, već da će taj "boomy" efekt biti manje izražen kod zvučnika s prednjim bas reflex otvorom. ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3427 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3428 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Što se tiče Rendulinog posta ... po meni je djelomično u pravu. Tko troši na opremu xxxxxxx kn, njegova stvar. Jedino, po meni, je bitno to da se onda ne diže sa zemlje i drugima soli pamet, nego da rasprava bude na jednom nivou od početka dokraja. Da pomognemo nekome, naučimo nešto jedni od drugih i to je to. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3429 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#3430 | ||
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Dobra ![]() Ali posto covjek zna dosta dobro sto radi to se vjerovatno ne bi desilo ![]()
![]() |
![]() |
#3431 |
Guest
|
Napravio sam razmještaj u sobi, trebalo mi dobra dva i pol sata. Dok se ormar makne, prašine počisti ![]() Prema prije, zvučnici sad imaju daleko više mjesta. Preslušao sam tek dvije pjesme i moram priznat da mi ovo već bolje zvuči. ![]() Eto i par slikica kako to sad izgleda. ![]() ![]() Ne znam zašto mi je ova druga slika ispala toliko tamna, al nije bitno, glavno da se vidi da zvučnika ima dobrih pola metra od zida i sa bočne strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3432 |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#3437 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3440 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
osim što mi je to prvo uletilo u vidokrug, primjetio sam da je ovo sve skupa definitivno previsoko... ako se sjedi za kompom dok se sluša, a pretpostavljam da se ne stoji, onda je negdje bas reflex ili iznad ili u razini ušiju. znači još jedno mjesto poboljšanju prije trošenja para na nove komponente i drotove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3441 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3444 | ||||
fanATIčni AMDovac
|
Ajd bar nesto slusas ![]() Zasto? ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3445 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() šalu na stranu... umjesto klasifikacije low end malih zvučnika koje nisi čuo i sličnog (za tebe) nevažnog piskaranja na forumu, moja preporuka je da se prije svega malo educiraš i primjenjuješ skupljeno znanje za početak na svom sistemu, pa onda dalje. tvoj primjer je "ko rođen" da malo priočitaš o polarnoj karakteristici drivera i vidjeti koliko su zapravo visoktonci usmjereni pri radu, te na tih 10cm (dam ruku da je tu 20cm, ako ne i više) možeš prilično izgubiti, tim više što ti maltene basreflex sa pripadajućim zvukom kutije pušu direkt u uši. znači generalno zaboravi druge ampove, druge zvučnike, pogotovo drotove... izvuci smještajem maximalno što možeš i lagano se privikavaj na zvuk, svako malo napravi sitne trikove jer u konačnici oni te mogu baciti i "klasu" iznad za 0kn + neprocjenjivo iskustvo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3447 |
fanATIčni AMDovac
|
siso...double postas ![]() ![]() I kod mene to nije tako izrazeno.Ja ZNAM da bi trebao vecu sobu ali to trenutno nije moguce.Nadam se skoro nekom poslu pa da se i to promjeni... Ali ja sam za razliku od njega do sad imao oko 50cm s bocnih i 60cm sa straznjih zidova udaljenosti,i to odkad su dosli a ne nakon sto mi je neko 10puta rekao isto ![]()
![]() |
#3448 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3449 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
U planu mi je Q Acoustics 1020, zamjenio bih Magnate kao PC speakere, a u biti oni više i rade nego Missioni. Tko ih je ono imao i jel svira to šta? Vidim da valjaju, osim ograničenja u basu jel.
![]() |
![]() |
#3450 |
Premium
|
Nesto me zanima ... Na topicu se spominju zvucne kartice izmedju ostaloga. Sad, zanima me da li je kupovina neke kvalitetnije zvucne kartice totalni overKill ili ne? Pitam iskljucivo za digitaliju, znaci analogija me ne zanima, posto ce se glazba slusa preko pojacala gdje je jedina funkcija zvucne kartice, njen digitalni izlaz, tj. digitalni passThrough preko sp/dif-a, optika/koaksial. Da li ima razlike u zvuku izmedju neke onBoard (jeftine) zvucne i kvalitetne, renomirane (skuplje) klase zvucnih kartica kada je rijec o digitaliji gdje kartica sluzi samo propustanje zvucnog signala u digitalnom obliku, a sve ostalo obavlja pojacalo/reciever/dac?
![]() |
|
|