|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
eSATA, u čemu je caka?
Jbga, prvi put se susrećem sa esatom pa mi nije jasno... Dakle imam 3.5" HDD od 500gb kojeg sam ubacio u IcyBox ladicu, koja osim USB-a ima i eSATA, a dobio sam i esata kabel. S obzirom da straga na ploči imam esata konektore, lijepo sam ga išao spojiti tamo, međutim ništa se ne događa... Ladica ima svoje napajanje koje upalim, zatim spojim sve preko esate, međutim ništa se ne događa, u čemu je caka? HDD radi, ladica radi, preko USB-a sve radi, samo esata ne... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
mozda treba biti AHCI ukljucen? ili probaj spojiti sve preko sate i ugasiti i u paliti komp, znaci da od bootanja bude ukljucen... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Moguće je da si ugasio dodatni SATA kontroler u BIOS-u koji je zadužen za eSATA izlaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
eSata nije plug'n'play sto znaci da ces morati svaki put restartati. Taj esata je cista glupost,napravljen je da zamijeni usb u slucaju prebacivanja vecih kolicina podataka,ali radi kao normalan sata prikljucak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Joj, ne širite neistine i bablje priče. SATA, a time i eSATA jesu PnP ako rade u svom nativnom AHCI modu. Druga stvar je kaj praktički sve matične kao defaultnu postavku u BIOSU za SATA kontroler imaju legacy IDE mod. Onda ekipa ne promijeni postavke u BIOSU, i kreće pljuvanje po SATA standardu jer njima eto ne radi PnP, NCQ i ostale SATA điđe. ![]() EDIT: Eto, Neo-ST je skužio. Zadnje izmijenjeno od: vedranzeman. 24.09.2009. u 23:23. Razlog: Enlightenment of Neo(-ST) ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dosta ploca ima eSATA konektore izvedene van preko posebnog kontrolera, recimo u slucaju moje ploce Jmicronovog. Da bi hot swap na eSATA portovima radio, ukljucis AHCI mod samo na tom kontroleru...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto? AHCI radi i kada je kontroler u RAID modu, nije nužno da bude isključivo AHCI... Samo instaliraj Intel Matrix Storage i sve će raditi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Naime, imam 2,5" ladicu sa eSata/usb podrškom. USB radi normalno, ali kada prikljucim eSata nista se ne desava. Stajam ga na Antec case koji ima external esata koji je spojen na sata konektor. DFI BloodIron maticna. U biosu se hdd vidi na sata, ali kada udjem u w7 nista. Probao sam ukljuciti gore spominjani ACHI, ali onda mi se w7 nemogu dici, stalno se resetiraju sami od sebe. Reset se desava kad naiđe boot animacija sa windows znakom. Rad u XP-u nisam probao. EDIT: A hvala Bogu nasao sam rjesenje ... pa ako nekome zatreba nek se nadje ovdje ![]() Rijec je o W7x64 (intel chipset) Nije potreban Intel matrix storage, mislim da ga necete niti moci instalirati, osim ako prije instalacije w7 ACHI nije bio omogucen. Koliko sam skontao, problem se desava zato sto w7 onemoguce ACHI ako uvide prilikom instalacije da je ACHI onemogucen/nepotreban. Rjesenje je da se u registry bazi ACHI rucno reaktivira, a potom i u biosu. Da bi kod sljedeceg restarta usljedila instalacija potrebitih drivera. Otvorite registri; *Registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 31.01.2010. u 10:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
@Ziiky: neke ploče imaju 2 sata kontrolera, onaj na kojem su ti interni diskovi ostaviš kako je (inače se neće bootati), a drugi staviš u ahci, proučiš u manualu koji slotovi su za taj 2. kontroler (vjerojatno druge boje na matičnoj). E sad, ako nemaš 2 kontrolera, onda si u problemu, pošto si očito winse instalirao pod compatibility/IDE modom, pa kad promjeniš u ahci, svi hardovi će biti u ahci modu tj. windowsi se neće bootat. To možeš popraviti (bar win7) tako da ostaviš u ahci modu, ubaciš win install cd i repairaš. Što se tiće xp, to je već komplicirano sredit da radi u ahci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vistu i 7 ne moraš repairati, dovoljno je promijeniti onaj gore ključ u registryu, ali i za XP postoje neke cake...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Pitanje vezano uz ahci, uključen je i sad mi u windowsu (win7) pokazuje ikonu safely remove za sistemski disk, pa pitam jel zna neko kak se ta ikona može maknut ili da se namjesti da nemogu na tom disku radit safely remove (ionako ne dozvoljava da se makne al živcira me ikona ![]() EDIT: riješio sam, editao sam reg, piše tu http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/eSATA.mspx u .doc-u sa ove str., nisu se baš raspisali o tom na netu Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 31.01.2010. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Domy,jos jednom hvala ![]()
Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 31.01.2010. u 14:48. |
|
![]() |