|
![]() |
#1 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
Gigaset SE555 i wireless lozinka
Kod postavljanja bilo kakve vrste bežićne sigurnosti (WPA, WEP itd.) i dotične šifre/lozinke/password-a (pazeći na broj znakova ovisno o vrsti zaštite) sve prolazi kao dobro i router se resetira al kad se pokušam spojiti, nakon upisivanja šifre, treba mu neko vrijeme za pronalazak 'network adresa' i onda šipak. Kad vratim nazad bez zaštite - normalno radi. WinXP SP2, Windows wireless sučelje, D-link DWL-G122 stick Komp je kod prijateljice pa nisam u mogućnosti za varijantu pokušaj-pa-vidi, al bih bio zahvalan za par savjeta. Nisam ekspert al sam konfigurirao na desetke routera i ovaj me stvarno mući. Nisam išao metodom iz sticky-a, nego samo konfiguriranje routera (SSID i security postavke) i nakon toga i Windows wireless konekcijama odabrao pripadajuću nakon čega slijedi upis lozinke. Ako fali kakva informacija napomenite da dopišem. Unaprijed zahvaljujem
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije ti router "kriv" nego komp / stick / WZC. Prvo provjeri jeli uključena filtracija po MAC adresi u routeru, ako je dodaj na listu odobrenih MAC adresu sticka. Na kompu instaliraj (ako već nisi) KB893357, to je WPA2 update za XP SP2. Pri unosu novog passworda (i u router i na strani klijenta) obrati pažnju u kojem je obliku unosiš tj. u kojem se traži (ASCI ili HEX). Poželjno koristit max. br. karaktera koje dozvoljava pojedini tip "zaštite", npr. WPA = 63 karaktera. Poznato je da WZC zna bit glup / mušićav i ne želi se spojit iako mu "daješ" ispravan password. Nekad pali slijedeća procedura: - na routeru postavi wireless bez zaštite tj. free - na kompu / lapu u WZC obriši iz liste pristupnih točki (SSID) ovu na koju se želiš spojit - spoji se wireless - om router, to će sada proći jer je free tj. bez zaštite (dat će onu glupu poruku da mreža nije sigurna jer je free) - sada u routeru postavi tip zaštite i password - pri ponovnom spajanju wireless - om (konekcija je u međuvremenu prekinuta jer si postavio pass), pitat će te za isti, unesi ga i stvar bi trebala radit ok Za žuntu evo jedan: WPA key generator |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
Fala na savjetima. Pa valjda ak je uključena filtracija MAC adresa ne bi trebalo ni bez zaštite radit (a meni radi). Da, pazil sam da mi bude ASCI (zgodniji za pamtit) odabran, al nisam koristil max broj znamenaka - to mi iskreno nije palo na pamet. Za ovaj update nisam siguran pa možda i je u njemu problem al dal on ima veze sa WEP zaštitom (probal 128 bitnu sa 13 ASCI znakova - samo mala slova ili mala slova i brojevi)? Sve mi se nekak čini da taj D-Link isto zahebava. Star je cca 2 godine (bar tak veli frendica). Ak se zaletim tam ovog vikenda (teško :P) budem probal i sa WPA generatorom. Uglavnom fala na odgovoru i savjetima Nikky.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|