|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Koji laptop do 4500 kn?
moze pomoc oko odabira laptopa...kao sto je navedeno, do nekih 4500 kn laptop bi koristio za dizajniranje u programima tipa autocad, surfanje netom, tu i tamo neki film u slobodno vrijeme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Nešto s 17,3" ekranom, s obzirom na namjenu, prostora na ekranu ne može biti previše. Jedini problem je težina ako ga misliš češće prenositi. Nema nekog prevelikog izbora, npr. ovakvo nešto: HP 4710s |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo mene s istom dilemom dakle : do 4500 laptop a da je 17" meni je za oko ovaj zapeo pa sad isplati li se je se može povoljnije/bolje proći? Traži se multimedia : laptop služi umjesto desktopa...dakle malo gaymanja ![]() ![]() btw pretpostavljam da svi 17" modeli imaju dva mjesta za diskovlje? jer sam ja imao srdačnu namjeru ugraditi u jedan 32gb ssd a u druig ostavit ugradbeni disk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
tako znači ![]() btw vidio sam da rplohl na tržnici ima također zanimljiv izbor pa je netko možda ima iskustva s dotičnim (malo mi je ipak problem uplatiti na tekući ili već kako 4.5k kn) a ima lapove jeftinije cirka 500 pa nadalje kuna nego što su na nabavi a piše da dolaze s računom garom i ostalim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam imao prilike trgovati s njime, ali znam par ljudi koji jesu i sve je bilo ok. Meni se ne sviđa njegova ponuda iz razloga što njegovi laptopi uglavnom imaju integrirane ili slabe grafe, neprimjerene desktop replacementu. Možda se njegova ponuda u zadnje vrijeme promijenila, ali prije je bilo tako.
![]() |
#7 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
a neznam ali evo u ovom postu pogotovo ovaj prvi pavilion je stvarno best buy po meni...17.3 pavilion doduše pentium dual core na 2.0 i 4530 graf ili malo dolje ima jedan hp 47xx isto 17.3 s c2d i 4330 nemojte se ljutit što reklamiram čovjeka ali eto raspravljamo o laptopima pa je ov čisto referenca a ne reklama eh da i već kad smo kod laptopa i grafičkih u protisa je ovaj lap za 4k s g 210? u odnosu na 4350 i 4330 ta graf mi se čini svj godinu ispred dotičnih...doduše proc je stara aarhitektura ali eto kad bi ste birali do 4.5k bi li ste uzeli neki od rplohlove kolekcije, ovaj acer ili gore spomenuti pavilion po kvaliteti mi se pavilioni čine kao korak ispred 47xx serije i acera ali nemam iskustva ni s jednim od navedenih laptopa jer ih nisam imao u rukama |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bas mene isto zanima kakav je taj Acer: http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi Gledam njega jer je 17,3" i ima 320GB HDD za razliku od : http://www.nabava.net/trazilica.php?...2g25Mn&x=0&y=0 (250gb, 2 gb ram) ili http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi (250gb, 3gb ram) Moze se nabavit kod rplohl za cak 3500kn. Za ove potonje (15,6") znam da su ok iz vise razloga (solidna grafa za te pare, dobra tipkovnica, num dio na tipkovnici...), ali me zanima kakav je taj veci brat (17,3") jer mi uskoro nece trebat tolika prenosivost. Razlika je takodjer u grafi: 7736 ima g 210m a 15,6" imaju hd4570 ali po netu vidim da su potpuno identicne. Takodjer u novom bug-u pisu da videomemorija na HD 4570 kod 5738 radi na 500 umjesto na 800MHz pa me zanima jel to kod svih njih (ima vise podverzija u bugu je na testu bila 434g32mn koja ima OS) i jel to moguce softverski nekako podesit? Sta se tice preporuke taj 4710s ne izgleda lose ali meni se jednostavno ne dopada bas takva tipkovnica (cudne kursorkse tipke i model tipki opcenito). EDIT: Zaboravih napomenut da za Acer Aspire seriju mozes super jeftino (330kn) dobit nadoplatu garancije na 3 god.: http://www.nabava.net/trazilica.php?...AF.NE2&x=0&y=0
Najgore se sekirat!!! ![]() Acer TimelineX 5830G Zadnje izmijenjeno od: [Psyho]Cox. 24.01.2010. u 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.17638.0.html na desno imaš pretpostavljam rang ljestvicu kako bi otprilike grafe trebale izgledat...ja bi definitivno išao na 4570 ako bi birao između nje i 210 a neznam stvarno mi se malo teško odreknuti moje zamisli o 17" lapu al svejedno kod acvera i 17" me smeta što im je reza 14xx-900 a na svim ostaliom 17" modelima je 16xx-900 jer trenutno radim na 1920x1200 na 15.4" ekranu pa mi recimo malo "fali" rezolucije...a neznam...možda je to sve stvar navike ![]() eh...da bar moš birat s kojim će ti OS-om doć pa da ti i na račun OS-a skinu 500kn ![]() najgore od svega je što neznam gdje je najbolja graf...jer procesori su na tržnici po 300-400kn, ddr isto moš naprdit na max za cirka 200kn ali neznam da je iko kupio novu graf za laptop... Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.01.2010. u 11:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Ovo što rplohl prodaje je super povoljno, ne bi se suzdržavao od kupnje. Što se Acera tiče, radio sam sa 5738ZG, sasvim fin laptop, dosta kvalitetan, grafička dovoljna za sve na umjerenim detaljima i prejeftino produljenje jamstva. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
i meni je bilo nešto presumnjivo to kako je jeftin ![]() ma ovi pavilioni su predobri ali su ipak 4500 pa nadalje (u rplohla) tako da cu najvjerojatnije si ostavit 128gb SSD i uzet ovaj 15.6" acer što (rplohl ![]() 3500 + 300 za 3 godine garancije i to je po meni definitivno best buy u toj kategoriji (a još kad mu uguram SSD ![]() ![]() koja je razlika između OVOG i OVOG aha...skužio sam...u ramu je razlika ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.01.2010. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?...pensearch=true Te modele ti uvozi www.info-gama.hr |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|