Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.01.2010., 18:11   #1
iivana
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Dell Studio 1555 - roštanje CD-a dok svira u Windows 7 i Windows Media Player

ovako prvi put kad sam upalila novi dell studio 1555 ubacila sam si dvd s koncertom, svirao je 1 sat odlicno onda sam nastavila dalje i poceo je cd glava unutra rostati grubo i slika se znala zapauzirati i glazba....
sad svira normalno ali svakih brate mili 3 min unutra rosta

citam na dell stranicama da neki imaju problem s tim prvih 10 sekundi jer roxio cd burner i windows media player i win 7 nesto kao nisu kompatibilni, i skinula sam sve te upute sto sam nasla da update roxio napravim i da updatiram neki drajvercic...i sad nista i dalje rosta

EDIT:

dali da skinem neki drugi program za sviranje DVD-a ili da to pokusam popraviti ali neznam kako....

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.01.2010. u 18:26. Razlog: spajanje postova
iivana je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2010., 22:32   #2
iivana
Registered User

sve sam pokusala i uopce nemam ideje sto bi moglo biti posrijedi, da taj dvd cd uredjaj ne valja? ili je to normalno da on svako malo cita kao oni matricni pisaci kad printaju samo to traje 4-5 sekundi i prodje i tako on u sat vremena barem 20put se javi s tim zvukom kao da printa po disku .......zao mi je jer je novi komp da to tako radi...inace bi komp bio savrsen,

kad sam iskopirala na kraju 6Gb tog DVD-a na komp da mi ne rosta vise, isto je u pocetku bilo zanimljivih zvukova za cuti moj stari IBM nikad tako nesto nije proizveo....ufff
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2010., 22:43   #3
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Moguce da je problem samo u tom dvd-u...
Za pocetak probaj ga pustit u nekom drugom programu, tipa KMPlayer.
Takodjer probaj pustit neki drugi cd/dvd ako imas da vidis kako ga laptop čita, ako druge medije čita dobro onda je problem u tom DVD-u na kojem ti je koncert.
Tada je riješenje da ga prebaciš na hard pa s njega pokrećeš, a ne s DVD-a, to bi bilo i najpametnije, kad je u pitanju glazbu uvijek je bolje puštat s harda nego s medija.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2010., 23:54   #4
iivana
Registered User

hvala. evo sto se dogodilo, ja sam u biti htjela slusati dvd s windows media playerom....i nije se dao pokrenuti, pa sam uz ostalo promijenila DVD zonu bila je podesena na americku a ne europsku, regiju 2. do tada sam koristila windowsov power DVD za gledanje tog DVD i taj je roštao noooon stop! koma.kao opisano gore.
na kraju sam sprzila cd na disk, al slucajno sam ga pokrenula u windows media playeru, i sad je htio svirati, i s tim programom ne rosta kao s power DVD od windowsa...

nasla sam negdje kao da ako je reprodukcija choppy da se moze sa podesavanjem virtualne memorije to rijesiti....ali meni svira ok i ne smrzava se slika samo disk rosta...sad kad bi dirala u te setinge da postavim no paging file sto bi time uzrokovala?......u biti necu nis vise dirati na tom kompu ........
al ak budem skidala dvd-e na disk brzo cu potrositi memoriju
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno