Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2010., 03:50   #751
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
ASUS WL-138G V2. Najnoviji ASUS driveri, W7 x64 svi updatei instalirani.

Uglavnom igram COD4 počmu lagovi, pebacim se ALT tab na desk, normalizira se stanje. Uglavnom kao da se WLAN ugasi ili baci u neki power mode. Podesio sam i Power profili i postavke kartice i opet isto.

Ima li kakvo rješenje?!?!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2010., 09:00   #752
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
pojavljuje mi se problem:
windows explorer has stop working...

...jel postoji lijek za to ?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2010., 12:48   #753
aircanada
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Imam problem, a ne znam di tocno da ga svrstam.
Naime, nakon 2x instalacije razlicitih win 7 x64, komp nece da se skroz iskljuci. Imam dual boot, i pod XP se iskljuci normalno, ista instalacija win 7 x 64 na drugom kompu i iskljuci se normalno, ali na mom kao da ide u sleep mode, ali nista osim reset tipke na kucistu ne pomaze. Ostane ona led lampica gorit, i mislim neki vent. Stavljeno je da kad se pritisne shut down, da se zbilja i ugasi, nije sleep ili nesto drugo.
Jel tko zna u cemu bi moga bit problem?
Hvala

aircanada je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2010., 13:47   #754
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
a i meni se poceli pojavljivat problemi doro nije big deal al ono zna me smetati, kad ga stavim u sleep mode apsolutno pogasim "sve" procese tipa uttorent ili nesto slicno sto se vrti stlano i posaljem ga u sleep nakon toga on se meni digne autmatski se sam od sebe podigne, ali prije sam ga slao u sleep bez jebemti a sad se poceo buditi jer mozda do power menagmenta ako netko zna

@tintin
eventualno da probas s repair cd-om (ubacis w7 dvd i pokrenes ga u boot-u i stisnes repair) a sad koliko ce ti to pomoci nebih znao...ili mozda ako znas zbog koje datoteke ti se to javlja pa da ti neko uploada istu taku mozda bi to pomoglo

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2010., 19:05   #755
MyJoy
Premium
Moj komp

MyJoy's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor aircanada Pregled postova
Imam problem, a ne znam di tocno da ga svrstam.
Naime, nakon 2x instalacije razlicitih win 7 x64, komp nece da se skroz iskljuci. Imam dual boot, i pod XP se iskljuci normalno, ista instalacija win 7 x 64 na drugom kompu i iskljuci se normalno, ali na mom kao da ide u sleep mode, ali nista osim reset tipke na kucistu ne pomaze. Ostane ona led lampica gorit, i mislim neki vent. Stavljeno je da kad se pritisne shut down, da se zbilja i ugasi, nije sleep ili nesto drugo.
Jel tko zna u cemu bi moga bit problem?
Hvala
Imao sam sličan problem s gašenjem Win7, naime windowsi bi se klikom na ShutDown samo resetirali bez ikakve prijave greške. Nije pomoglo apsolutno ništa, čak niti ponovna čista instalacija. Problem je riješen jednim dužim clear CMOS-om nakon čega je sve počelo funkcionirat normalno. To sam bio i ranije napravio, ali očito ne dovoljno dugo. Naknadno sam promijenio proc i ploču, nanovo instalirao w7 i ovakav se problem više nikada nije pojavljivao.
Dok sam imao taj problem s gašenjem, jedini način na koji bi se winsi uredno zgasili bio je da se prvo odlogiram pa shutdown sa login screena, probaj tako, to bi trebalo šljakat.

Danas sam međutim imao prvo rušenje, uslijed downloada (radio je samo RapidShare Manager) winsi su se smrznuli, slika na desktopu ostala, mouse smrznut, preostao samo hardreset. Nikakav bluescreen, nikakve greške u Event Viewer-u, čudno.
MyJoy je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2010., 13:44   #756
trijas
IP Torrents
Moj komp

trijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
molim za pomoć neznam iz kojeg razloga na računalu mi se promjenio font slova jako su podebljana i sad bi želio to vratit u prvobitno stanje
Staro 11.01.2010., 14:52   #757
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

win key + f1 (ukucaj "Change Windows fonts") odma prvi pa si procitaj kak mozes promjeniti

Staro 11.01.2010., 14:59   #758
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Ima li netko Kaspersky AV (KAV ili KIS svejedno) na sedmici? Dali radi?
Znam da na betama nije radio, dali u full verziji radi?
Otkud ti to??
Na lapu još uvijek guram betu jer mi se ne da reinstalirat sve, ima previše toga gore, tj 7229 (prije toga 7100) i na oba je radio/radi kis 2009, sada kis 2010 bez po muke, a na kompu je full 7ica i radi kis 2010 isto bez ikakvih problema.
Staro 11.01.2010., 17:46   #759
aircanada
Premium

Datum registracije: Oct 2006
KIS koristim valjda od xpa i nikad nisam imao problema sa njime...a instaliran je bio na svim windowsima i 32 i 64 bitnim.

aircanada je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 00:42   #760
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Jel ima tko problema sa "dizanjem" pale konekcije? Ja sam primjetio da kad konekcija na routeru padne, komp kaze No internet access i to je OK, to je jasno, ali Miranda i Skype se probaju spojit što bi trebalo inicirat novu konekciju na routeru (kao što je bilo na XP-u), ali ovjde se ništa ne događa, pa čak ni kad browser pokrenem. Moram ručno otići do cp-a routera, tamo me dočeka neka error poruka (tipa pppoe auth failed, niš posebno), kliknem na connect i uredno se spoji i ajmo dalje...)

Jedino što ovako mogu je stavit da router odžava vezu stalno, to će valjda biti OK, ali sam bio zadovoljan s ovim, radilo je sve ove godine Jel ima neko rješenje, neka opcija u sedmici?

Router je Linksys WRT54GL fw 4.30.13
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 01:42   #761
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Probaj isključiti Windows Firewall i Windows Defender, ručno unijeti IP adrese, isključiti IPv6 protokol, ubiti servise tipa ##Id_String... Ukoliko koristiš nešto od Adobea, pogledaj imaš li kakav Bonjour Service pa i njega ukloni (ako ne znaš kako, javi). Nešto od toga mora pomoći...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2010., 00:00   #762
mitja
Premium
Moj komp

mitja's Avatar

Datum registracije: May 2009
imam ploču MSI 770-c45, i jedan problem. na ploči sve radi divno i krasno, osim usb portova, i to samo na windowsima (7 ultimate x64). naime, očajno su spori, transfer rate je 800tinjak kb/s u prosjeku. na ubuntuu (9.10x64) nemam takvih problema, sve ide brzo kako bi i trebalo ići. drivere za usb nisam uspio naći, a bios je najnoviji koji msi.com nudi na svojim stranicama (v1.4).
ima li tko kakav prijedlog?
hvala
mitja je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2010., 00:06   #763
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Probaj isključiti Windows Firewall i Windows Defender, ručno unijeti IP adrese, isključiti IPv6 protokol, ubiti servise tipa ##Id_String... Ukoliko koristiš nešto od Adobea, pogledaj imaš li kakav Bonjour Service pa i njega ukloni (ako ne znaš kako, javi). Nešto od toga mora pomoći...
OK hvala,napravio sam neke korake. Windows firewall je zgasen "oduvijek", defender je upaljen. Zar je baš beskoristan ili? IP adresu, gateway i DNS-ove sam unio ručno, za konekciju sam izgasio IPv6 protokol.

Od adobe-a imam, ali u servisima nemam Bonjour servis.

Sada ću vidjeti kako se dalje ponaša, ako će zezat stavim mu da router drži konekciju i šta sad

Thx
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2010., 00:39   #764
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Ne, ne, od servisa pogledaš da li nešto počinje nazivom ##Id_String, a Bonjour se inače nalazi u Program Filesu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 14.01.2010., 09:41   #765
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
@domy_os
Pošto si spominjao da si se susreo sa usporavanjem GUI-a W7 nakon dužeg uptime-a, zanima me jesi li išta riješio po tom pitanju. Događalo se i meni, nikakvo opterećenje, slabiji odaziv grafičkog sučelja. Ugasio sve moguće po tom pitanju, sada čisto Classic okruženje sa custom 3DCC da se ubije sivilo. Ima li netko drugo rješenje?
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2010., 20:57   #766
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jel se možda nekom ikone miču nakon ponovnog podizanja windowsa?
Znači posložim ikone kako mi paše, ugasim komp i ponovo upalim i ikone se razmjeste. I naravno svaki put se razmjeste. Jel imao ko sličnih problema?
Staro 14.01.2010., 21:09   #767
renton77
Premium

Datum registracije: Jan 2008
win 7 ne vidi disk

imam dva diska..na jedan sam instalirao win7 on je SATA i imam drugi koje je PATA ali ga windowsi ne vide...

pa bih zamolio savijet, prijedlog što da napravim. er nebi volio da izgubim podatke na tom PATA disku

hvala
renton77 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2010., 11:49   #768
tocka
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
nea ti to veze.
ovak otvori DiskManagment nađi taj pata disk i assignaj mu slovo.
Mislim da je to to.
tocka je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2010., 14:59   #769
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Jel se možda nekom ikone miču nakon ponovnog podizanja windowsa?
Znači posložim ikone kako mi paše, ugasim komp i ponovo upalim i ikone se razmjeste. I naravno svaki put se razmjeste. Jel imao ko sličnih problema?

jer ti iskljucen auto arrange u opcijama??

Staro 15.01.2010., 18:31   #770
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Kako i dalje vozim 7600.16385 (ili koja je vec verzija Win7) koju sam naravno dobio legalno i imam legalan cd key za te Win, zanima me dali se nesto promjenilo od te verzije i ove "final" verzije Win7?
Lagano mi komp poceo "kasljucat" i sve vise odgadam "format c" posto imam more programa koji mi trebaju, igara te mailova i nekako nemam volje za svjezom instalacijom.....no ako se nesto promjenilo na bolje (znaci nesto drsticno) onda bih se ipak upustio u novu instalaciju Windoza.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 10:29   #771
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
jer ti iskljucen auto arrange u opcijama??
Da.
Staro 17.01.2010., 16:02   #772
tintin
Premium

tintin's Avatar

...primjećen novi problem...kod konverzije filma (mpg) u avi (xvid) sa auta gordianknotom ili mediacoderom uvijek mi se prema kraju filma raziđu slika i zvuk (korištenjem istih programa na winXpu to se nije nikad događalo)

...molim pomoć
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2010., 23:25   #773
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Mislim da sam riješio svoj problem s permissionsima kod spremanja datoteka. Izgleda da je probleme radio ESET Smart Security, a vidim da je zahvaćena i ista verzija NOD32 antivirusa. Radi se o verziji 4.0.467 i nakon updatea na 4.0.474 mi se to više nijednom nije pojavilo.

Staro 20.01.2010., 10:36   #774
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Mislim da sam riješio svoj problem s permissionsima kod spremanja datoteka. Izgleda da je probleme radio ESET Smart Security, a vidim da je zahvaćena i ista verzija NOD32 antivirusa. Radi se o verziji 4.0.467 i nakon updatea na 4.0.474 mi se to više nijednom nije pojavilo.

Moj problem?
Vidim da se radi o NODu kojeg koristim pa pitam.
Staro 20.01.2010., 21:22   #775
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ja imam 3.0.650.0 i imam taj isti problem. Budem napravio update kada uhvatim nekaj vremena.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:21   #776
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Dizanje W7, nema drivea

pri dizajnu w7 (koje sam dosad dizao bez problema) kad trebam odabrat izmedu 2 particije na koju cu instalirat ne prikaze mi ni jednu, rescanam, opet nista. trazi nekakve drivere za drive. imao sam slican slucaj na drugom kompu kad sam morao ubaciti nekakvu disketu, ali uz ovaj komp nisam dobio nikakvu disketu. provjerio sam jeli hdd dobro ustekan, je. pomoc. hvala.
Staro 21.01.2010., 18:42   #777
darth_maul
Lich

darth_maul's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Windows 7 - 64 ili 32bit?

Pozdrav,
zanima me misljenje koju se verziju po vasem misljenju isplati kupiti? Naime citao sam po netu da ljudi imaju problema sa raznim programima ( poput CS4 ) na 64bitnim a meni je bas CS najvazniji ( uz igrice naravno :P). Jel ima netko iskustva? Procesor je i5 sa 8 gb rama pa me zanima koliko bi osjetio uopce tu razliku izmedju 32bit i 64bit.
Hvala!
Leadtek 6800gt@400\1100
2x 512 ddr Kingmax, 433Mhz
Chieftec,Midi DRAGON+Antec 550w
Samsung 19" Dynaflat SM997DF
SB Live! 5.1 + Creative 5.1 P580

2001:22,236/2003:12,429/2005:5,344
darth_maul je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 22:07   #778
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ja imam 3.0.650.0 i imam taj isti problem. Budem napravio update kada uhvatim nekaj vremena.
Ja sam se pomirio s tim. Sad sam se sjetio alternative. Naime popunit cijeli ekran ikonama i više nemaju kud.
Staro 22.01.2010., 00:19   #779
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

ljudi pomagajte radi se o w7, instlirao sam 100 puta na hardove no nikad ovak nesto, imam 1tb samsunga ali su mi se nekim cudom particije yamjenile ya ulogu primary za system...imo sam particiju od 900gb za podatke a druga je 100gb w7, i odjednom nemogu instal w7 na ovu od 100gb jer pise da je primary a na disku od 900gb pise system WTF, kako da to rijesim nemogu obrisat podatke s ovog hdd-a dosta su velike vaznosti, ovo pisem s live/cda...ako netko zna molio bih i odgovor na pm radi lakseg pronalazenja odgovara zahvaljujem

Staro 22.01.2010., 00:46   #780
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
ljudi pomagajte radi se o w7, instlirao sam 100 puta na hardove no nikad ovak nesto, imam 1tb samsunga ali su mi se nekim cudom particije yamjenile ya ulogu primary za system...imo sam particiju od 900gb za podatke a druga je 100gb w7, i odjednom nemogu instal w7 na ovu od 100gb jer pise da je primary a na disku od 900gb pise system WTF, kako da to rijesim nemogu obrisat podatke s ovog hdd-a dosta su velike vaznosti, ovo pisem s live/cda...ako netko zna molio bih i odgovor na pm radi lakseg pronalazenja odgovara zahvaljujem
HirenBoot CD i preko Partiton Toolsa, to jednostavno zamjeniš
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno