Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2010., 17:54   #661
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
Ne kuzim kako to da nitko od ovih milijun ljudi sta se tuzi u ovoj temi nije jos podignuo nekakav oblik tuzbe protiv vemil/anusa? U najmanju ruku ste mogli zatrpati drzavni inspektorat sa prijavama, al umjesto toga vi trazite rjesenje problema po forumima
ti to ozbiljno, ili

1st & osnovno Vemulj/Anus je napravio sve po zakonu.
2 i ne manje važno: i da nije šanse da nehebu su manje od makova zrna, ZNA SE kako korupcija cvate kod nas pogotovo ova pravosudna, pogle Čačića, 4 prometne je skrivio, ubio čovjeka i nikom ništa.

Nema šanse da neko najebe, nikakve, točka, ko misli drukčije je optimist, a svi znamo definiciju pesimiste (iskusni optimista).

Verica je nekom "podmazala" na ovaj ili onaj način

Ja sam za RAID na nečiji anus
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2010., 18:14   #662
Mrx
Banned

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
Ne kuzim kako to da nitko od ovih milijun ljudi sta se tuzi u ovoj temi nije jos podignuo nekakav oblik tuzbe protiv vemil/anusa? U najmanju ruku ste mogli zatrpati drzavni inspektorat sa prijavama, al umjesto toga vi trazite rjesenje problema po forumima
Zato jer tuzbe povlace rocista i ostale troskove ko jos nije iz Zg to je zajebancija za takoreci saku para se neisplati pa ako je vec tako kako je da se umanji steta
Mrx je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2010., 18:56   #663
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Stef145 Pregled postova
Kupio ja grafičku u ve milu, i crkla. ve mil mi govori da se obratim gigabytu pa mikroline-u, kada sam napisao gigabytu o cem se radi rekli mi da se obratim u mikroline, tamo me lijepo poslali doma, da oni nemaju nikakve veze sa ve milom i da nije proizvod kupljen kod njih. U ve milu mi stalno govore o RMA warranty i da se na to pozovem kod gigabyta, a gigabyt mi na to odgovara da neka tu grafičku karticu mikroline pošalje njima a ovi ne žele za to čut jer bi bili na gubitku kažu.
Po n-ti put - da, ni Gigabyte ni Microline nemaju ništa s tim, mogu donekle pomoći, ali tko će im snositi troškove? Jedino i isključivo Vemil, ako su oni uvoznici i prodavači opreme.
Staro 13.01.2010., 22:41   #664
Mljac
Premium

Mljac's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Moje iskustvo, ujedno i upozorenje!

Obzirom da nemam neku osobito klokersku ploču, podržava phenomeII ali ne i otključavanje jezgara, odlučim ja u Unismediji iskoristiti vrlo dobru cijenu x3 720 be proca od 849,00 kuna.
Nazovem ja tako, iz druge mi se prodaja javi, i ljubazno mi naprave ponudu. Dođem, iskrcam lovu, dofuraju mi kutiju na kojoj lijepo veliko piše x3 720 be. Hvala lijepa, doviđenja. Naočale (+1,75, ni na mobu bez njih ne vidim q...) ostavim u autu.

Dođem krajem dana doma, ulovim malo vremena i rekoh, idem zamijeniti procesor. Razrežem zaštitnu naljepnicu, otvorim kutiju, pogledam procesor, a ono na njemu piše Athlon x2, opn počinje sa 5000, WTF!!!!!
Priznajem, oblijao me hladan znoj, pa jel postoji veća budala od mene da kupim x2 5000+ procesor za 850 kuna?! Jer, kutiju sam doma otvorio, ko će mi sada vjerovati da je u original kutiji krivi procesor! Kakva prijevara, kakva krađa!

Drugi dan, poprilično uzrujan i nabrijan, izađem s posla, i pravac reklamacije na 2. katu Vrbana, u glavi već vrtim kak se kontrolirati ako krene njihovo vrdanje...

Onda srećom krene bolji dio priče, nakon kakvih 15 minuta njihovih konzultacija zamijenili su mi procesor i ispričali se. Ovog puta stvarno onaj koji piše na kutiji.
Nadam se da bi to zamijenili svima, a ne samo meni, korpulentnijem gospodinu u srednjim četrdesetim.

Dakle, poželjno je provjeriti kaj kupujete prije nego izađete iz dućana.
Staro 13.01.2010., 23:07   #665
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Naravoučenje-ako si ćorav ko kokoš ne kupuj bez naočala

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:04   #666
Stef145
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Ve-mil.....Unusmedia-još jedan primjer Hrvatskog zakona.....

U 11. mjesecu 2008 godine je u ve-milu kupljena grafička kartica od Gigabyta, njezina cijena je bila 1750,00 kn. Točno nakon godinu dana je crkla,znači 11.mjesecu '09god. Kad sam prvi puta nazvao,još uvijek je bio vemil, rekli su mi da traje inventura koja bi trebala bit kroz tjedan dana gotova i da će me zvat kad inventura završi, no ta inventura se odužila na 5 tjedana i tu sam skužio da nešto muljaju, kada je inventura završila poslali su mi mail da donesem grafičku karticu na jamstvo. No međutim nisam stigao isti dan ni dan poslije nego tek nakon dva dana sam ju donio u Unusmediu, gdje su me nonšalantno odbili tvrdeći da su samo kupili brend Ve-mil i da mi nemogu primit grafu jer nemaju ništa s ve milom. Naravno napravili se dobri pa me savjetovali da kontaktiram proizvođača i s njim se posavjetujem što sad jer grafička kartica ima jamstvo do 11 mjeseca ove godine. Gigabyte mi je rekao da kontaktiram uvoznika, uvoznik mi je rekao da nemaju ništa s grafičkom jer ju nisu oni uvezli, nego da se javim ve milu odnosno unusmediii. U unusmedii su mi rekli da ponovo kontaktiram proizvođača, prizvođač mi je rekao da od uvoznika tražim da pošalju tu grafičku njima. To sam ja predložio uvozniku no odbili me s razlogom, da je onda firma na gubitku, jer da ako to napravim vama moram i ostalima, a ima takvih slučajeva 10 dnevno,kaže on.
I tako se mi igramo mačke i miša i sve to ide u krug od početka 12 mjeseca. Svaki tjedan razmjenim par mailova sa gigabytom, sa unusmediom sam prestal kontaktirat, nema smisla, oni se samo pozivaju na to da tražim RMA jamstvo od proizvođača..A gigabyte za RMA jamstvo traži da uvoznik pošalje grafu njima...a uvoznik........

Šta će mi trgovci kad potrošać kontaktira s proizvođačem....sramota
Stef145 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:08   #667
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
U 11. mjesecu 2008 godine je u ve-milu kupljena grafička kartica od Gigabyta, njezina cijena je bila 1750,00 kn. Točno nakon godinu dana je crkla,znači 11.mjesecu '09god. Kad sam prvi puta nazvao,još uvijek je bio vemil, rekli su mi da traje inventura koja bi trebala bit kroz tjedan dana gotova i da će me zvat kad inventura završi, no ta inventura se odužila na 5 tjedana i tu sam skužio da nešto muljaju, kada je inventura završila poslali su mi mail da donesem grafičku karticu na jamstvo. No međutim nisam stigao isti dan ni dan poslije nego tek nakon dva dana sam ju donio u Unusmediu, gdje su me nonšalantno odbili tvrdeći da su samo kupili brend Ve-mil i da mi nemogu primit grafu jer nemaju ništa s ve milom. Naravno napravili se dobri pa me savjetovali da kontaktiram proizvođača i s njim se posavjetujem što sad jer grafička kartica ima jamstvo do 11 mjeseca ove godine. Gigabyte mi je rekao da kontaktiram uvoznika, uvoznik mi je rekao da nemaju ništa s grafičkom jer ju nisu oni uvezli, nego da se javim ve milu odnosno unusmediii. U unusmedii su mi rekli da ponovo kontaktiram proizvođača, prizvođač mi je rekao da od uvoznika tražim da pošalju tu grafičku njima. To sam ja predložio uvozniku no odbili me s razlogom, da je onda firma na gubitku, jer da ako to napravim vama moram i ostalima, a ima takvih slučajeva 10 dnevno,kaže on.
I tako se mi igramo mačke i miša i sve to ide u krug od početka 12 mjeseca. Svaki tjedan razmjenim par mailova sa gigabytom, sa unusmediom sam prestal kontaktirat, nema smisla, oni se samo pozivaju na to da tražim RMA jamstvo od proizvođača..A gigabyte za RMA jamstvo traži da uvoznik pošalje grafu njima...a uvoznik........

Šta će mi trgovci kad potrošać kontaktira s proizvođačem....sramota
Po n-ti put, ali samo je Vemil (ili njegov pravni nasljednik) odgovoran za to. Ni Gigabyte ni ostali uvoznici u RH ne moraju ništa učiniti jer su na gubitku.
Staro 21.01.2010., 11:11   #668
Stef145
Registered User

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Po n-ti put, ali samo je Vemil (ili njegov pravni nasljednik) odgovoran za to. Ni Gigabyte ni ostali uvoznici u RH ne moraju ništa učiniti jer su na gubitku.
Znam nemam ništa protiv njih, ja samo moram napisat kako je bilo!!!
Staro 21.01.2010., 11:11   #669
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Gigabyte isto tu ispada asshole, jer je njihov proizvod, a ne od babe Mande, a nije ni ispao iz Vericine šeše

OCZ i Abit su mi uredno uzimali stvari na RMA u Europi samo uz s/n proizvoda.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:13   #670
Donnie Brasco
Premium
Moj komp

Donnie Brasco's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pozdrav,

evo imao sam i ja slicnu situaciju, medjutim mene Gigabyte nije odbio nego me je uputio da posaljem slobodno graficku u njihov centralni servis koji je u Nizozemskoj i da ce mi oni reklamirati graficku karticu. Kartica je takodjer kupljena u vemilu, eto skoro identican slucaj. Poslao sam im racun od vemila i objasnio situaciju i rekao da me je vemil uputio k njima. Graficka je jucer poslana,a oni su mi poslali tzv. RMA number po kojem ce mi oni prihvatiti graficku na servisu itd.

Kako si se javio gigabyteu, jel preko ovoga http://ggts.gigabyte.com.tw/Default.aspx
Donnie Brasco je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:13   #671
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ajme pa ima već dvije teme o tome...jedna direkt o vemilu,a druga garancije povrat i o0stalo...sve u svemu taj tvoj novi thread neče doprinjeti ničem novom osim što se zatrpava forum

kontaktiraj direkt gigabyte pa možda budeš preko njih sredio situaciju.

@all : što nije malo čudno da je praktički sve u nizozemskoj : gigabyte, logitech, hp...to bi trebalo i nama da su neki veliki svjetsski brendovi kod nas s svojim postrojenjima pa bi ekonomija procvjetala, a ne odi je*e lud zbunjenog s višim porezom i slabim gospodarskim razvojem
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:17   #672
Stef145
Registered User

Citiraj:
Autor Donnie Brasco Pregled postova
Pozdrav,

evo imao sam i ja slicnu situaciju, medjutim mene Gigabyte nije odbio nego me je uputio da posaljem slobodno graficku u njihov centralni servis koji je u Nizozemskoj i da ce mi oni reklamirati graficku karticu. Kartica je takodjer kupljena u vemilu, eto skoro identican slucaj. Poslao sam im racun od vemila i objasnio situaciju i rekao da me je vemil uputio k njima. Graficka je jucer poslana,a oni su mi poslali tzv. RMA number po kojem ce mi oni prihvatiti graficku na servisu itd.

Kako si se javio gigabyteu, jel preko ovoga http://ggts.gigabyte.com.tw/Default.aspx

Da preko toga....al ne kužim zašto je meni gigabyte nije rekao da im pošaljem grafu?? a isto sam im dao i kopiju računa i s/n grafe
Staro 21.01.2010., 11:19   #673
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

pa jesi ti objasnio da ti uvoznik neželi prismrditi grafi jer ju nisu oni uvezli nego vemil direkt (kao što je uveo moju dinovo tipk direkt iz poljske ili boga pitaj gdje)a velim je propao tako da nemoš ni uvozniku ni prodavaču reklamirat i da us ti oni jedna jedina opcija
Staro 21.01.2010., 11:24   #674
Stef145
Registered User

Uvoznik je spomenut jer je tak cijela priča tekla, ja nisam ništa ni očekivao od uvoznika, nego mi je gigabyte rekao da se nejmu obratim ja sam se obratio i gotovo ne tražim ja uvoznika nego unusmediu da odradi svoj dio posla,ako su već kupili brend ve mil, pa kaj nemogu onda odigrati do kraja?
Staro 21.01.2010., 11:25   #675
Donnie Brasco
Premium
Moj komp

Donnie Brasco's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ja samuradio ovo kao sto je rekao Crveni Patuljak i nije bilo problema oko prihvata Samo reci da su ti oni zadnja nada, meni tako mail pocinje
Donnie Brasco je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 11:37   #676
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Gigabyte isto tu ispada asshole, jer je njihov proizvod, a ne od babe Mande, a nije ni ispao iz Vericine šeše
Nije tako jednostavno, a upravo zato i imaju "zastupnike" u RH.

Kad se poveća broj reklamacija direktno proizvođaču, nastat će gadni problemi.

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
@all : što nije malo čudno da je praktički sve u nizozemskoj : gigabyte, logitech, hp...
Nije, tamo su glavne europske luke.

A HP imaš i kod nas.
Staro 21.01.2010., 14:11   #677
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

aha...jer čudio sam se wtf sve moraš slati u nizozemsku...nažalost loša iskustva s hp PPC i baterijama/punjačima za laptope [i svejedno i dalje kupujem samo hp...idiot], onda ovo sa logitechom , sad ovo sa gigabyteom...

nema druge nego da skupim par (tisuća) milijuna i otvorim u splitu/zadru/rijeci glavnu luku za sve...pa ce bit brze doc od kine do nas nego do NL...morski msan recimo
Staro 23.01.2010., 12:46   #678
Speedbreaker
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Evo ih u današnjem Večernjem.
Speedbreaker je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2010., 12:55   #679
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Speedbreaker Pregled postova
Evo ih u današnjem Večernjem.
e pa hvala bogu dragom.Treba nam još ovakvih članaka.Imam preko 20 računa,tj predmeta kupljenih u vemilu koji su jos pod garancijom.Sreca pa je riknuo samo miš,koji mi je logitech poslao.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2010., 13:24   #680
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Da,treba tako nesto napraviti...i meni je dobar dio kompa kupljen kod njih

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2010., 19:07   #681
Stef145
Registered User

prošli tjedan su bili dva puta u večernjem
Staro 25.01.2010., 21:40   #682
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
prošli tjedan su bili dva puta u večernjem
Trebali bi biti na naslovnici. I pogotovo u informatickim casopisima... Ali eto...

Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 11:20   #683
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Trebali bi biti na naslovnici. I pogotovo u informatickim casopisima... Ali eto...

da nisu podmazani vjerojatno bi i bilo...
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 11:26   #684
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
I pogotovo u informatickim casopisima... Ali eto...
kojim informatickim casopisima? mozda onim kojim daju robu na testiranje... da da.. u nekom drugom svemiru...

mogo bi i pcekspert.com na svom portalu napisati clanak, jel da.... ?

bilo kako bilo, nitko im nista ne moze, i razna piskaranja nemaju nikakve koristi jer ne mogu promjeniti zakon....

nego slagao sam prosli tjedan neku konf i malo obilazio ducane i mogu reci da bas oni imaju najvise robe i bio sam prisiljen pola stvari kod njih uzeti... jebiga..
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2010., 07:59   #685
bubi123
Premium

bubi123's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
SVI PRIJAVLJUJTE SLUCAJEVE - TREBA SE IZBORITI ZA NASA PRAVA

https://prijava.mingorp.hr/CD/prijava.jsp
bubi123 je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2010., 00:31   #686
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Dajte nek neko bude ljubazan pa mi samo ukratko veli di da sad nosim crknuti HDD od Seagate Baracude?

Znam, znam. Sigurno je vec bilo rijeci oko ovoga ali da ne citam sad svih 25 stranica, molim vas .

LP,
Sinisa
LP
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2010., 22:09   #687
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

konačno pomak nabolje u nastojanjima da se izvuče ova banda na svjetlost dana!
pročitajte vijest na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=236690872902 i pridružite se!
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2010., 22:17   #688
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Upravo naletio na potrosacki kod i bilo je o vemilu tj unusmediji, te je receno kolko sam shvatio da od 8.2 imaju odjel di prihvacaju reklamacije od vemila
veve je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2010., 22:20   #689
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

evo ljudi tko je gledao potrosacki kod... NOVI Vemil se "dogovorio" sa STARIM Vemilom oko preuzimanja reklamacija... 1:0 za nas
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2010., 00:31   #690
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Evo sad sam i ato cuo,da nemam usuiju smijao bi se oko glave.Zamisli kupim LG 22" LCD i na garanciji pise da se smije imat 5-6 mrtvi piksela a ja nakon pola godine imam 50-60,koda nebo gledam.
Luce je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na