|
![]() |
#1053 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1054 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1055 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Dok se ne gase i ne gore, znaci da su jos daleko od treshholda ![]() Ipak to polako napreduje, ako uzmemo da jos u preslerima nije bilo ugradjenih senzora...mozda je i bolje da ih nema, samo zbunjuju ljude. Nekada je bilo normalno procesor naprditi na 100°C i nijedan nije izgorio, danas se panika radi i na 70°C iako proizvodni proces bas i nije toliko napredovao od 65nm (CedarMill/Presler) do dananjeg 45nm aktualnog. |
![]() |
![]() |
#1056 |
Señor Audiophile
|
Osobno mi nije bitno da li je 40 ili 50 celzijevaca u pitanju, ali mi je bitno da je pri tom hladnjak vrlo tih u svakodnevnom radu (cca 400 RPM) i naravno da radi kako spada, uz eventualan OC ![]() Bas gledam malo u radu ove 45nm Lynnfielde i stvarno su solidni ... potrosnja cjelokupne konfe u svakodnevnom radu je oko 50W, zagrijavanje relativno nisko (cak i onaj Intelov isprdak na stock voltazi moze drzati kvada u granicama normale), a brzina u radu je nadasve zadovoljavajuca (pogotovo uz Turbo i C-State dzidze-midze). Cini mi se da ce to konacno doci u granice normale sa nadolazecim procevima ... Tko zna, mozda se opet vratimo u 286/386/486 eru kada niti nece biti potrebna sva ova zajban.... oko hladanjaka i senzora ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Imaš mislim veće temp nego ja na istoj voltaži, a ja imam gladiatora. E al mi nije jasno kak si ga dobil na 3.78GHz na toj voltaži? OT: jel moeš napisati koje su ti postavke u biosu? |
|
![]() |
![]() |
#1059 |
Señor Audiophile
|
Stvarno ste mi smijesni ... usporedjujete temp na razlicitim taktovima/voltazama/okolnim temp ... ono kak kome pase ![]() BTW Everest mi pokazuje gotovo identicne temp kao i ostali programcici. Sto se OC-a tice, nije samo Vcore jedina postavka/napon u BIOS-u ... a i svaki proc je prica za sebe tako da ne postoje univerzalne postavke. Drugim rijecima, metoda pokusaja i promasaja ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Why so serious
|
Reko sam ti na istoj voltaži, i sigurno ga ne držim vani na balkonu na -15°C. Vau, sad si mi otkril sve čari OC-a s tim kaj si rekel da vcore nije jedina postavka i da svi procesori nisu isti, thx :P |
![]() |
![]() |
#1062 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Upravo sam si kupio Gigabyte P55 UD6 matičnu ploču, pa gledam koji bi cooler stavio na nju, pošto za moju Zerotherm Nirvanu nema adaptera za socket 1156. Za sada mi je za oko zapeo Zalman CNP 10X Extreme, ali nisam siguran da li on ide na tu ploču. Gledao sam na Zalmanovim stranicama, ali ništa ne piše glede kompatibilnosti sa pločama. Prodavač mi je u Linksu predložio Scythe Mugen2 Rev B., ali sam opet čitao da ti cooleri su muka za postaviti na ploču. Znači, uzeo bi Zalman kada bi znao da stane na ploču ili neki također dobar cooler da ima u Zagrebu za kupiti... |
![]() |
![]() |
#1063 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Uzmi Scythe Ninju 2 rev.B ili Kabuta. |
![]() |
![]() |
#1064 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
http://www.zalman.com/ENG/product/Pr...ad.asp?idx=350
![]() |
#1066 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1067 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Xigmatek Carbonado izvor: Tweaktown
__________________ |
![]() |
![]() |
#1068 |
Why so serious
|
As ti miša kaj je ljepi, ma nema mi kulera do Xigmateka, samo kaj ga mogu nabaviti NE. Ta mrcina hladi ko blesava sigurno, jao HARDVERAJ jedini uvozniče xigmateka zašto si propao??? |
![]() |
![]() |
#1069 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Sorry ljudi al vidim da se tu puno priče o OC-u odn. dizanju voltaže. Interesira me kolika je recimo normalna temp. i5 procesora pri defaultnoj voltaži i sobnoj temperaturi 24-25 C sa box coolerom u idle-u odn. loadu. Nisam neki mali od znanja pa bih molio svekolike da mi kažu kada je znak za uzbunu obzirom na temperaturu procesora. Meni je u idle-u 50 C (znači win se podignu i sve mirno bze ikakvih dogadjanja) te 70 C u loadu što mi se (čitaj: load neka video obrada ili gaming 35-40% loada), čitajući malo postove, čini malo puno bez obzira što je intelov origigi cooler. Očitano sa Asus PC probe II i Rela temp 3.4----identično Zadnje izmijenjeno od: Prolega. 21.01.2010. u 10:43. |
![]() |
![]() |
#1071 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jako mochno izgleda taj Carbonado, ali ja bi ipak prije uzea Tuniq Tower 120 Extreme ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Premium
|
U tom i je problem, što je 70 C na 35-40 % loada. Ne znam kolika bi bila da mu opteretim sve 4 jezgre na full ili da mu izvrtim kakav benchmark. Iskreno, malo me strah. Pasta je dobra, Artic Silver Ceramique, tak da ću zbilja morati neki cooler pribaviti. Možda neki prijedlog za cca 300-ak kuna? Samo da nije neka komplicirana montaža. |
![]() |
![]() |
#1073 |
Premium
|
Scythe Ninja na q6700
Kako bi ovo radilo nigdje nemogu naći konkretan review ne bi clocko (vjerovatno) ali eto da ne bacim pare bzvz, jer sa onim stock coolerom mi radi na skoro 60 stupnjava skoro stalno, privremeno je gore ac freezer al ga moram vratit nazad pa sad trazim neki malo bolji cooler dok ne dođe sve za vodeno ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Premda Intelovi procevi imaju zastitu od pregrijavanja, kao i limit u BIOS-u na kojem se racunalo gasi/restarta u slucaju previsoke temp. Ukoliko nema OC-a i ne vrtis stalno Orthos ili Prime onda je i taj stock ok. Ako bas zelis bolji hladnjak potrazi nesto od Cooler Mastera 212 Plus, Zalmana 10CNPX Flex ili nesto od Scythea (Ninja, Mugen, Katana, Kabuto ...) BTW samo pripazi na prostor oko socketa (oni kondenzatori), da ne bi imao problema s instalacijom prevelikog/nezgrapnog hladnjaka. |
|
![]() |
![]() |
#1077 |
Premium
|
Kako mi je cooler master nedostupan, jer se u Osijeku pozatvaralo skoro sve, ograničen sam na Scythe-a ili Zalman-a što je jedino dobavljivo u preostalom većem centru, da ga sad ne reklamiram. Izbor je pao na Scythe Zipang-a SCZP-2000 ili Zalmana CNPS10X Flex. Ako netko ima bolji prijedlog, nek slobodno napiše, a i može odvagnuti ova dva. Pored samog učinka, mislim i na montažu jer mi se zbilja ne gube živci mozgajući kako montirati cooler. ![]() BTW ploča je Asus P7P55D-Evo |
![]() |
![]() |
#1078 |
Señor Audiophile
|
|
![]() |
![]() |
#1079 | |
Premium