|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
UPS savjet
U mom gradu imamo veliki problem sa nestancima struje, niskim naponom te mi često PC štreca. Molio bih Vas za savjet što kupiti, neki best buy, a naravno da je i kvalitetan, do max 1000 kn. Prvenstveno mi služi kako bi komponente skupog računala ostale čitave, znači, nije mi bitno da bude vremensko trajanje jako dugo, bitnije mi je da mi naponi ne unište komponente, znači samo da imam vremena koji minut za ugasit sve sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Slično kao i kod napajanja - koliko para toliko.... Osnovno, pripazi da bude rješenje koje stalno ispravlja i izmjenjuje umjesto da čeka pod/pre napon dok krene. Većina ih to switchanje radi relejem, pa kad mu se kontakti slijepe- adio (imao na poslu 2xAPC oko 650VA+ 1xtrust oko 700VA). Zadnje (nije na njemu PC nego neki senzori) uzeo nekog kineza sa sinusnim izlazom, 1000VA, stalno ispravljanje/izmjenjivanje, prenaponska zaštita,.... oko 4.000,00KN i već 2 godinu ne znam za problem a niko ga ne gasi (preživio xxx grmljavinskih dana - u istom je objektu APC smart od 1000VA i bili su jedan do drugog, APC zadimio a ovom ništa). Ukratko, trajanje samostalnog rada najviše ovisi o kapacitetu baterija i teretu a ponuda moćnih (sinusni izlaz, prenapon....) UPS-a sa kratkim držanjem i nije neka (pretpostavljam da na račun toga tražiš nižu cijenu). Sve je to oko 15-30min ovisno o modelu i teretu tako da za 1000KN imati miran san - teško, vrlo teško ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|