|
![]() |
#1021 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni su također zabetonirane na 40/35/35. Jedino kad se zagrije onda se poveća, tak da pravi idle neznam. Ali vjerujem da je ispod 30, pošto na stress testu treba dost da se digne iznad ovih "beton" vrijednosti i to na ventu @ 900 rpma. A kaj se tiče paste, koristim odnedavno ceramique, s kojom povučem lajnu po sredini procesora (ne od ruba do ruba) i onda nakeljim cooler.
#1022 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() Sad pricamo o novi 45 nm modelima... ajd ak ti se, potrazi za njih te temperature...
![]() |
#1023 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
hm čuda li...ja mislim da meni senzori lažu... povećao sam multi na 9,radi sad na 3Ghz,i sad je 40,37... nakon 1h rada u prime95 u toploj sobi on je bio na 41,40... mislim da su senzori na 37 a stvarno da je niže,pa kad ga opteretim poraste malo... inaće,štogod da radim više od 41 mi nije očitalo |
![]() |
![]() |
#1024 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Otvori pdf sa linka, (na 71. stranici, zadnji podatak u tablici) piše 105°. Inače dosta se raspravlja o tome, jedni kažu 95, drugi 100, tu piše 105. Tak da bi trebalo ipak bit oko 100.
![]() |
#1025 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Evo vam pa gledajte intelovu tablicu, ovako nesto bi trebalo u sticky da se vise ne buni banda oko temperatura... http://www.tomshardware.co.uk/intel-...ews-29460.html |
|
![]() |
![]() |
#1026 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Eto, vidim da su u Linksu dobili Zalmanov CNPS10X Flex heat sink po OK cijeni http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.907.052 I jedan review da se nađe: http://www.hardocp.com/article/2009/...ooler_review/1 Čini mi se da se radi o solidnom hladnjaku koji može pružiti dosta dobre performanse uz jedan kvalitetni vent na njemu iako bih za konačnu ocjenu pričekao recimo da padne Wolverineu u šake ![]()
#1027 |
Banned
|
Ne znam iskreno što se dešava mojem wolfyu,radi na 400x9 na 1.3625, load line kalibracija je na Auto,drop je na nekih 1.344-1.352 i slično, ništa extra,ali problem je slijedeći,komp mi je počeo bacati BSOD-ove iz čista mira,rekao možda je grafička - nije, prolazi sve testove stresa zaključno s 3d markom, rekao možda je RAM, nije ni to,CL6 1.8V kako je i deklarirano po SPD-u,idemo dalje,napajanje,mrtvo hladno,mrtvo neopterećeno,nije ni to. Kad ono odem ja na proc,u BIOS,i temperatura sa uključenim QFanom na Performance,dakle 1089 Rpm - 58c ??!! Stani pani. Gledam i ništa mi nije jasno,pasta nova novcata,ACS5,hladnjak nov novcat Katana 3. Jedino da nešto nije dobro sjelo,jedan push pin možda ili nešto slično,to ću sutra provjeriti popodne,ali odjednom kažem eto,unazad tjedan dana to mi je treći BSOD iz čista mira! Sad je gledam,kalkuliram,čekaj malo - pa nije mi se ovo pod Freezerom događalo. Da se vratim na Cheramique i Freezer 7 ili možda uzeti Hipera 212+ ? Volio bi ga ohladiti ne znam šta mu se događa,clear cmos uopće ne pomaže jer nekad tako zna i da boot ne prođe uopće,bojim se da se nešto poremetilo. Nisam htio na HW probleme slati,jer 90% vremena radi rock-solid, ali htio sam saznati ovdje kojim zračnim da ja njega ohladim pošteno..evo sad je QFan isključen i vrti se vent na 2500 RPM,temp u idle je 46C. Malo isto previše za 45nm Wolfya i 400x9 , 1.3625V. Bojim se da mu se nešto desilo,da se nije oštetio,također - senzori se ne očitavaju najbolje, zaglavljeni su bojim se,na prvoj jezgri,uvijek je 4c bar toplija od druge. Vrlo čudno,smušen sam pomalo,iz vedra neba se evo,počelo događati. |
![]() |
![]() |
#1028 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
46 idle?? kod mene evo idle na 1.37v@4.0ghz na 32C, mada sam jedno vrijeme imao i 23-4 c, dok nisam plocu promijenio, nakon toga je sve poraslo, a i slabiji protok zraka imam sada. Dobro, to je punokrvni wolf., ali svejedno previse sto se tog tvoga tice. Ja sam ionako ohladio na to sve, sklapam si pIII tak da ![]()
#1029 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Koji mi hladnjak preporucate za s1156, zalman cnps 10x flex+neki 120mm vent ili scythe kabuto, primarna stvar mi je dobro hlađenje i dobavljivost u zagrebu, dobro su došli i ostali prijedlozi oko marke i modela hladnjaka samo da nije skuplji od 350 kunica (dobro su došle i jeftinije preporuke). hvala
#1030 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
#1032 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#1034 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Evo, posto nema bas puno dojmova iz prve ruke za ovu novu stvarcicu koja se veselo sjaji na stolu ... da nabacim koji dojam: Ukratko: IDLE i LOAD (OCCT): ![]() ![]() Temperatura u sobi je cca 25-26 celzijevaca, a test je preliminarni, tek toliko da se dobije dojam dok ne stigne bolja pasta ... Za neupucene, vise informacija i slika ima na jednom od stranih testova. Cooler djeluje vrlo kvalitetno i instalacija je sasvim ugodna i jednostavna, a zasad jedini minus je komplicirana Chill Factor 2 pasta koja je zivi uzas za razmazivanje. Zbog toga je stavljena obicna silikonska pasta koja je bila pri ruci :/ Doduse jest da je proc na stocku (i5 750 - 2,8GHz @ 1.12V) i da je vent na 1900 RPM, ali mi se cini ok rezultat ... sto vi kazete? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1036 |
Señor Audiophile
|
Jesi uspio kaj iskemijati za tu Katanu? Stvarno mi je cudno da je u Scythe-u problem, pogotovo jer sam neki dan prodao svog Mugena koji je bio stvarno ok sto se hladjenja tice. Mozda pasta ili ponovna instalacija? |
![]() |
![]() |
#1037 |
Banned
|
Ma nisam,ali nešto sam se izučio po netu i shvatio da E8400tke imaju debilan bug zaglavljenih senzora,i da je razlika tipa C0 15 i C1 11 za senzore posve normalna ![]() Rješenje bi moglo biti i isključenje QFan opcije koju volim držati na Optimal/Performance jer ipak nije isto bio Fan na 2600 ili na 1090 rpm. Treća stvar je upravo to što si rekao, jednostavno ga izvaditi i doviđenja,očistiti i nanijeti novi tanki sloj ACS5 paste. Ništa drugo mi ne pada na pamet,eh da.. Četvrta stvar kod ove idiot-situacije iznenadne je vcore, shvatio sam da sam malo pretjerao ipak,i da ekipa sa 1.225V postiže 3.6ghz. A ja sam jako jako dugo imao upaljen load line kalibraciju i 1.375V,tako da ne bi isključio ni da se kurio,ma ne znam više sam,na poslu sam,zamolio sam razera da prebaci na OC temu,izgubio sam volju,vidjet ću. Pogotovo kad ovo čitam : http://www.xtremesystems.org/forums/...73999&page=226 Što se katane 3 tiče,a čuj hladnjak je odličan,baza je kao ogledalo finiširana, jedino postoji mogućnost pete stvari tj. sranja,da nisu svi push pinovi ušli,odnosno da je jedan olabavio uslijed vertikalnog okretanja casea,montirao sam na stolu horizontalno naravno,možda nisam dobro koji stisnuo. Tnx na pitanju al ono,izgubio sam volju,moram to dobro dobro popodne vidjeti što softverski,što hardverski što se da napraviti,moram ga ohladiti,i pod cijenu da radi na 1.25V/2500rpm,al zato će nahebat nortbriđ sa 1.4+V. ![]() ![]() Subjektivno ipak,uspoređujući Freezer i Katanu,ne bih se baš odlučio za zadnjeg,dobar je taj Freezer i dalje,jako. Bar za C2D. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 15.01.2010. u 13:45. |
![]() |
![]() |
#1038 |
Señor Audiophile
|
Cini mi se da je ipak kod tebe kombinacija dosta napona i slabijeg prijanjanja na proc. Cak i ovaj stock shrot koji dolazi s i5 je dovoljan da drzi ispod 60°C pod loadom, jest da je stock voltaza, ali ipak je kvad ... Definitivno probaj opet namazati pastu i ponovno ga postaviti, kad stignes, jer je to IMO sasvim ok kuler ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
|
Citiraj:
![]() Neznam... ovaj idle mi se čini nerealno nizak, a load tek ![]() Daj mu malo soka pa vidi utjecaj na temp, ali ako je ovo istinito onda je stvarno bolesno dobro ![]() ![]()
![]() |
#1041 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Jos da nisu tako spori u shippanju, kao i nasa carina na kojoj je bio tjedan dana, gdje bi nam bio kraj ![]() Hehehe znao sam da ce biti ovakve reakcije, sto se temp tice ![]() Ukratko senzori su dobri (barem koliko sam dosad u radu skuzio, a i Tj Max je ispravan tj. 99°C), jer je pod Mugenom bio na cca 25-30 stupnjeva, a pod stockom oko 30-35 ... u idleu fkors ![]() Moram priznati da mu ovaj i5 na stocku i nije nekakav izazov :/ BTW kao sto rekoh ceka se bolja "pasta" a onda slijedi dizanje napona i ozbiljni testovi. |
|
![]() |
![]() |
#1043 |
Señor Audiophile
|
Hehe nisam mogao izdrzati ... tak mi je bil lepi da ga nisam mogao samo gledati ![]() Radi se o Slipstreamu od 1900 RPM-a ... nije los, ali se cuju pomalo lezajevi :/ Zato ce onaj 800 RPM S-Flex biti za 24/7 milina ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
|
Dali je ta temp sa Scytheom na max RPM? Razmišljam o nabavci ![]() http://cgi.ebay.com/Thermalright-Ven...item255823ae5f 110$ sa shippingom, oko 550 kn ![]() Još ga šalju kao gift. Top rated seller,100% positive, ali ima samo 400 feedbacka Ali nedoumica je velika, Mega Shadow, TR V-X ili Noctua NH D14 ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 15.01.2010. u 16:39. |
![]() |
![]() |
#1045 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
#1046 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() BTW vec imam jednog 800 RPM u ormaru, stoji duze vrijeme (kao da je znao gdje ce ![]() |
||
![]() |
![]() |
#1048 |
Señor Audiophile
|
Hmmm nisam siguran da li se moze tako nesto za druge coolere nabavit (ovo sa dodanim zatezanjem odozgo) ... barem nisam vidio u pojedinacnoj prodaji. Imas ovako nesto za TR (1, 2, 3, 4, 5, 6) ... nazalost za Megahalems nisam tako nesto vidio :/ Probaj poslati mail TR-u, mozda imaju kojeg viska ![]() P.S. sorry sto tek sad odg jer nisam bio uopce pri kompu cijeli dan EDIT: BTW sto se tice temperatura na malo visim naponima/taktovima ovakvo je stanje: ![]() ![]() Ovaj je napon poprilican za ovaj takt, ali mi se nija dalo traziti bas najnizu vrijednost pa pokusajte ovo uzeti kao ekstreman slucaj ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 17.01.2010. u 09:39. Razlog: Dodane slikice |
![]() |
![]() |
#1049 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
@ dh41400 Moddanje starog mounting bracketa je bilo lakše od očekivanog. Samo je trebalo malo rupe prepravit i to je to. za sad se Fenrir drži bolje od očekivanog, i5 750 3600mhz @ 1.25v pod primeom 65c 63c 62c 63c. Vent gore je neki Scytheov koji sam skinuo s bivšeg Kama Anglea. Vrti se na 1200rpm i super mi je tih. Čini mi se da mi volje leži cooler na ovom I5 nego na ex e6300 jer su temp podjednake na istom clocku, a ovo je quad. Razmišljam o 4ghz, kaj misliš da li bi pomoglo da smontiram gore još jedan vent pa napravim push-pull kombinaciju. I taj drugi vent bi morao biti neki tiši i oko 1k rpm.... |
![]() |
![]() |
#1050 |
Señor Audiophile
|
Vrlo solidne temp za taj takt i vent (imao sam ga na Mugenu), a ni 4GHz ne bi trebalo biti problem ![]() Cini mi se da bi to odlicno radilo i s jednim ventom na 1k RPM, a za push-pull se uglavnom dobije stupanj-dva sto i nije nesto puno (isprobao sam sa dva Scythea na 1900). Probaj dignut takt i prati temp ... trebalo bi odlicno raditi |
![]() |
![]() |
|
|