|
![]() |
#1 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) Mac OS X Snow Leopard ne vidi sharing s Windowsa 7
Imam jedan iritantan problem. Doma imam 2 Win XP kompa, 2 Win 7 Professional i Apple MBP s 10.6.2 Snow Leopardom. Problem je taj što nikako, baš nikako ne mogu složiti da mi Snow Leopard vidi shareane diskove/foldere na Win 7 kompovima. Sve ostale kombinacije rade savršeno (SL - XP, XP - XP, XP - Win 7 i sve također u suprotnom smjeru). Svi se međusobno spajaju preko wirelessa. Router je SX763 koji sam nedavno nabavio, na SE555 sam imao istu situaciju tako da nije do routera. DHCP je uključen. Na SL-u je uključen file sharing i SMB, odabrana je workgrupa...dakle sve po uputama i 0 bodova. Zna li itko gdje je problem?
![]() |
#2 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Pogledaj kak su ti postavljena dopuštenja (permissions) na shareanim folderima u w7. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
A neam pojma onda, probaj ovaj tut: http://macs.about.com/od/filesharing...opard-win7.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Radio sam već po tom tutorialu i nije pomoglo, ali sam u međuvremenu riješio problem. Rješenje je ultra glupo (svaka čast MS-u i Appleu na tome kako su ovo uspjeli napraviti). Naravno, svatko normalno će za kućnu mrežu izabrati opis Home kad ga to Win 7 pita. Nakon što sam iskoristio sve opcije, prebacio sam opis mreže na Work i dogodilo se čudo. Snow Leopard je progledao. Nevjerojatno je kako neka takva sitnica može utjecati na kompletno funkcioniranje file sharinga.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|