|
![]() |
#61 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
9800xt?
![]() |
#62 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Edit: Možda? - http://www.hardwarezone.com/img/data...16/front-1.jpg ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 05.01.2010. u 21:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
9800XT sa ATi Slencerom3, definitivno jedna od najskupljih kartica koju sam ikad kupio...sama kartica oko 3000kn+silencer jos 250kn gore, posto stock hladnjak to cudoviste bas i nije mogao drzati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kod mene u serveru na A64 ploči je ATi 3D Rage II+ PCI 4MB Vjerojatno nekad davno mrcina od kartice ![]() Evo, točno ova, http://www.3dfx.ch/gallery/d/19477-2...A+9812+Top.JPG
![]() |
#73 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Pošto je ovdje riječ o isplativosti starijih generacija grafičkih kartica moram priznati da mi je moja stara 9800XT još dosada najisplativija kartica. Još uvijek kuca kod prijatelja u kompu i on čak i neke ne tako stare igre igra na njoj, i moram priznat da se on igra daleko više nego što se igram ja koji imam 10x bolji komp. Mislim da će morati proći još puno vremena prije nego što budem mogao reći isto i za moju 4870-tku, jer iskreno od kada sam ju kupio nesjećam se da sam aktivno zaigrao ikoju noviju igru, isprobao sam ih dosta ali me niti jedna nije privukla i još uvijek se našutavam COD4, starcraft,diablo2 i sličnim klasicima za koje bi mi upola slabija grafička bila više nego dovoljna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
isplativo je relativno. recimo frendu je bilo isplativo dati 5000 kuna za asusovu 8800 ultru, plus tada ubitacno skup najjaci dualac (e6850), cetiri gige ddr2 koja je kostala pun klinac, neki modularac od napajanja itd itd. i dan danas na T260 sve naterava na max. zalosno je sto igra svega par igara, al' ajd. njemu je to isplativo, iako si realno nije mogao prisutiti (ali zato su kartice, one druge, za peglanje, jel'). dok sa druge strane se ja npr slepam na neki low-medium rang. pocetna cijena je debelo ispod ostatka (prije ove 4670 bila 7600gs sa ddr3), i takva graficka dura godinu-godinu i pol. u tom razdoblju izade novo, jace i jeftinije, ovu utopim za koliko vec ide, dodam koju stotku kunica i opet imam vise nego zadovoljavajucu graficku. tako da ono, nekome tko pati na lock 250 fpsa nije isplativ ovaj drugi nacin sto sam napisao. nekome tko ne pati na benchanje, na kolicinu fpsa (citaj - vazno je da ne trza) dovoljan je low-middle rang. isto se prakticki tice i OCa, meni iskreno nije zatrebao jos. ali samo zato jer ne patim na maksimum, na najjace i najbolje. zaboli me, dok radi - ja sretan i zadovoljan. kad krene srat, ili kupovina jaceg, ili oc (u slucaju procesora da, ali graficke nikad). ako jest nesto ocito u zadnjih tri-cetiri godine, to je da svakih godinu dana izlaze komplet nove komponente koje su ili podosta jeftinije od starih, ili jednako skupe (jeftine) a nude prakticki duplo bolje necega.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Trenutno se dvoumim jel da mjenjam napajanje :/ Chieftec se jako dobro drži, je da malo vrelo puše kad se optereti, ali nema znakova nestabilnosti već 2 godine. Izgleda da ću ga ipak ostavit, tek onda kad prdne ću potražit drugo. Ak uopće prdne ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
jel su kreteni i ljudi koji kupuju skupe sportske aute? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premuim
|
Skorn, ti uvijek kupujes tip top komponente, kak to da ti sad nije zaletila neka 5870 il nest slicno?
![]() |
#78 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#80 |
Banned
|
Nemojte usrat temu majke mi mile isprijavljivat ću vam postove do Svete stolice. ![]() ![]() Ovo je tema dosadašnje generacije kartica,isplativosti etc. Chatajte na PM. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 06.01.2010. u 14:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#84 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
u kad se sjetim tih igara.. colonization, civ, simcity, lotus... mislim da sam i wolf3d prvi put igrao na tom cudu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
3.14zda ®
|
Kad budem u prvoj smjeni napraviti cu reviziju po otpadu racunala firme, mislim da bi se moglo naci zanimljivih stvari posto je otpad spakovan na jedno 10-15 paleta ![]() Uglavnom, koliko sam skontao kad sam zadnji puta vrndao u potrazi za nekim heatsinkovima za hladjenje fetova u tvornici primijetio sam da je "roba" datirana od doba 386 pa do doba PIII, njam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premuim
|
![]() |
#89 |
Bannija :D
|
Imadoh i 6600gt od leadtek-a čini mi se, to mi je bila slijedeća kartica poslije 9800xt, kako prvi komp nisam kupovao ja, već mi ga je rođak sastavljao, ova 6600 mi je bila poprilično razočaravajuća samo što to prije kupovine nisam znao jer mi je i samo znanje o računalima bilo poprilično skromno. Nakon toga je uslijedio moj najveli promašaj, a to je bila 8500gt, za koju sam dao još onda nekakvih 950-ak krznaša i svega par mjeseci nakon toga ju jedva jedvice prodao baš na ovom forumu za nekakvih 250 čini mi se. Poslije nje je slijedila X1950GT, pa ubrzo nakon toga još jedna u CF setup-u, e to je već bila solidna kombinacija, samo što bi tijekom igranja toliko zviždale da sam se bojao da će mi cijela kanta poletjeti a bome su i lijepo grijale moju malu sobicu gdje je komp bio smješten ![]() Taj setup sam držao dok nisu cijene polovnih 4870-tki popadale ispod 1500kn, i onda sam napokon odlučio da je vrijeme za nešto jače i tiše, međutim eto, od kada imam ovu karticu, nekako su mi neke druge stvari postale bitnije od igranja, tako da brijem da dugo vremena neću imati potrebe za nečim jačim. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|