|
![]() |
#571 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Pitanje za TV karticu, ako je tko uopce koristi: Kako ova radi sa HD sadrzajem (koji je brojan na nasem podrucju ![]() TERRATEC Cinergy T USB XXS HD http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.812.078
![]() |
#572 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ta bi trebala ziher raditi sa HD-om, jer ima verzija i bez HD-a u naslovu. No Terratec HomeCinema softver dopušta da koristiš i tuđe codece za gledanje, tako da mora raditi. No ti ne bi trebao imati sa time problema jer ćeš imati od Terrateca codec za HD već po defoltu instaliran.
![]() |
#574 |
Moderator
|
Jos ih nemaju pa cekam...a pritom sam naisao na ovu fotku. Ako npr. zelim u stick upikinuti ovaj dodatak za antenu, i onda iz njega par metara produznog koaksijalnog kabela ocito da mi vise ova mala antenica ne sluzi jer ima ovaj sitni konektor koji upada ocito samo u stick? ![]()
___________ Just atha x Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.12.2009. u 21:32. Razlog: Sliku u thumb :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vrlo vjerojatno je tako. Ako sve uhvatiš sa antenicom, odlično.
![]() |
#577 |
Moderator
|
Bojim se da necu, ciljao sam da dodjem do prozora sa antenom, znaci barem 2m kabela mi jos treba, a za produzni USB bas i nisam...bo, budemo vidjeli, ako ne bude islo, vratim TV stick.
![]() |
#578 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Planiram si kupiti TV karticu,ali hibridnu jer nisam siguran u dostupnost digitalnog signala ovdje kod mene. Malo sam gledao i naisao na Gigabyte P8000(http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1011798) Dali se isplati uzet ovu TV karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Trebao bi zamijenit nekad sveprisutnu i pristojnu Leadtek TV2000XP EXPERT za neku hibridnu DVB-T & analog zato što se FM radio signal još emitira analogno. Dakle molio bi preporuke za neku koja bi bila dostojna zamijena za nekad kultnu TV karticu. Pošto Leadteka i nema više na našem tržištu otkad je potonuo Vemulj. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
nepoznata životinja
Datum registracije: Dec 2002
|
Koja i kakva TV kartica?
Pozdrav, Imam stolni komp i laptop sa windows 7 (ultimate odnosno Home premium na lapu) Stara kartica (leadtek pvr2000) mi ne radi na 7ici. Mislio sam uzeti USB da je mogu povremeno (doduše vrlo upitno koliko i da li uopće) koristiti i na laptopu. Da li su USB kartice jednako dobre kao i interne varijante? Imate li kakve preporuke, vidim na ima Hauppauge, AverMedia, Gigabayte. Što opće od toga valjda i ima li još koji brand za preporuku? Bitno mi je da ima analogno zbog kablovske doma, hibridna bi svakako bila dobra investicija u budućnost(ili ne?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Registered User
|
Bas nisam razumio pitanje, ali ako mislis na rezoluciju u kojoj emitira OiV to ti je 704x576 (4:3 aspect ratio).Ako si mislio na to da li se moze gledati preko cijelog ekrana, tj. u rezolucijama 1024x768, 1366x768 ili 1920x1080 moze i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam imao ok iskustva s Gigabyte U8000. Svakako gledat digitalna ili hibridna rjesenja jer ce se ugasit analogni signal ubrzo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
nepoznata životinja
|
Neznam zašto ali taj Gigabyte koliko kog ga ljudi hvale mi ne drži vodu. Najrađe bi opet uzeo leadtek (kad bi ga imalo). Svi dućani više manje imaju istu ponudu. Hauppauge, AverMedia, Gigabayte. Druga kartice nisam ni našao. Vidio sam da Avermedia ima PCIe izvedbu i to mi najbolje odgovara. Jest da su im malo konfuzni nazivi ali šta ćeš.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ono što mi se ne sviđa je software koji dolazi uz karticu. Isto tako sa softwareom od kartice se ne može istovremeno snimati više od jednog programa iako su svi na istom transponderu. Tako da ja koristim DVB viewer samo tu daljinski nema funkcije. Daljinski se ne može podesiti da radi sa drugim aplikacijama a ni sa samim softwareom od kartice ne radi najbolje osim sa mediacentrom od kartice. Eto to su zamjerke ali ni mnogi drugi nisu puno bolji. Jedina marka koja mi se stvarno svidjela po software-u je terratec. Nisam siguran jel daljinski može raditi sa drugim aplikacijama ali sa svojom radi savršeno a sam software je dobar pa nema ni potrebe za drugim.
![]() |
![]() |
#588 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#589 |
TK
|
![]() |
#590 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ni Grider? Probao si tu pronjuškat? http://www.dvbviewer.info/forum/index.php?showforum=23
![]() |
![]() |
#591 | |
nepoznata životinja
|
Citiraj:
BTW na kojem OSu to ganjaš? Vidio sam na njihovom siteu da je većina kartica certificirana za MCE. Koliko sam shvatio u tom slučaju ne moraš korisiti nijhov software (ako govorimo o windows 7 ultimate npr) ali onda me brine da li daljinski (uopće) radi??? Terratec mi je čak i u boljem sjećanju od leadteka i da su dobavljivi vjerovatno bi uži izbor bio između te dvije firme. Nažalost tu je isti problem što ga je uvozio vemil i nema ga više kod nas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#593 | |
TK
|
Citiraj:
Kartica mi služi zapravo uglavnom za snimanje tv programa a ponekad samo za gledanje jer gledam kabelsku. Meni bi osobno vrlo koristilo da mogu daljinski koristit u drugim programima kao npr. KM player, winamp i sl. ali naravno i u tv aplikaciji.
![]() |
![]() |
#594 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://slike.hr/slike/t/terratecxxs_c65c6.jpg Pod H264 decoder mi je prazno i ne mogu nista niti promijeniti. Any help? Svi ostali DVB-T kanali rade uredno.
![]() |
![]() |
#597 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#598 |
Moderator
|
Yep. Prevrtio sam cijeli forum prije javljanja, pa sam naletio i na CoreAVC. Probao sa njime, stovise - instaliran je. Probao sam i sa drugom aplikacijom, onaj DreamDVBT ili kako se vec zove, no on mi zacudo uopce ne nalazi HD promo.
![]() |
#599 | |
Six Blade Knife
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|