Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2009., 12:57   #1
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Reserved system space

Pozdrav ,bi li mi netko mogao objasniti sto ovo znaci "Reserved system space".Kupio sam novi disk WD 1.5T i prebacio sve sa seagateovog 1T na njega.I sad kad sam ga pokusao defragmentirati sa Diskeeperom 2008 ,kod analize mi pokaze da veliki dio diska zauzima (Green/White-reserved system space).Kad napravim analizu ovog seagateovog 1T sa kojega sam sve podatke prebacio na WD-a ,onda mi pokaze da na seagateu nema toga RSS-a(ili po defraggleru MFT-a) iako su isti podatci na njemu.Ne bih volio bas izgubiti toliko mjesta na disku pa me interesira kako to maknuti i zasto na seagateu tog nema.Hvala

Zadnje izmijenjeno od: HAL 9001. 21.10.2009. u 00:03.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2009., 17:52   #2
Lfbo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Ja cu probat ovdje postaviti pitanje.. nisam formatirao particiju dosta dugo i na nju su mi se nasnimili neki systemski dokumenti koje ne mogu s ni jednim programom izbrisati.. Tipa kad kliknem na E: properties pokaze mi da mi zauzima npr 100GB, a kada selektiram posebno datoteke u E: pokaze mi da mi zauzima 90GB.. di se gubi tih 10GB i kako da izbrisem osim da formatiram particiju.. thx..

EDIT:

Sta stvarno nitko nezna odgovor.. ful bi to htio znati jer jedini nacin da izbrisem tih nepostojecih 15 GB je da formatiram disk.. a to bi bio problem jer mi ima dosta podataka na njemu.. Prije sam na taj nacin to radio.. Sad bi htio znati dal mogu obrisat da ne formatiram.. Neznam ni sto da utipkam u google da mi izbaci neki tutorial,jer neznam o cemu se radi..

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2009. u 23:49. Razlog: spajanje postova
Lfbo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2009., 11:04   #3
Bambusha
Premium

Bambusha's Avatar

Datum registracije: May 2008
To su ti najvjerojatnije System Restore i Recycle Bin. Ak' ti smeta, ugasi.
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional
Bambusha je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2009., 17:16   #4
Lfbo
Premium
Moj komp

Cemu to sluzi uopce?? Sta za restore nekih programa?? Ako je to to, ne treba mi.. Kako ugasit? Thanx..
Staro 27.12.2009., 17:52   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor DanielBolf Pregled postova
Cemu to sluzi uopce?? Sta za restore nekih programa?? Ako je to to, ne treba mi.. Kako ugasit? Thanx..
Ukartko..
System restore je funkcija unutar operativnog sustava (winXP) koja pamti svaku promjenu nad svim podatcima na disku, koje se zbivaju prilikom Instalacije/Deinstalacije programa. Naravno, System restore zbog toga zahtijeva nešto dodatnog mjesta na tvom disku.
Stoga ako ga ne koristis (ne treba ti iskljuci) -> Start-> Control Panel-> System-> tab "System Restore"-> stavi kvacicu na "Turn off System Restore on all drives"-> OK.
Staro 27.12.2009., 18:16   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
moja preporuka da ga se ipak ostavi na C ukljucenim. Ne trazi jest a ponekad spasi od gubitka zivaca prouzrokovanih neplaniranom reinstalacijom windowsa.
Neki ljudi imaju malo averziju prema njemu jer se virusi znaju sakrivat u tom folderu (nevidljiv plus sistemski pa time i "zasticen") ali mislim da stvarno vise nemamo puno ljudi bez ikakvog AV softa instaliranog pa to i nije neki problem
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2009., 18:43   #7
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Khm istina je da nekad "dobro" posluzi, ali opet nisam korisnik sys restorea. Kod mene je Acronis + image uvijek spreman Ali ne znam neka sam odluci, hoce li ostavit samo za sys particiju ili ce sve "pobit"!
Staro 27.12.2009., 18:52   #8
Lfbo
Premium
Moj komp

Ma sto se toga tice nikad nisam koristio taj restore, ako se nesto desilo nikad mi nije bio problem nanovo windowse instalirat.. Veci mi je problem to sto mi gomila podatke (15GB mi je ocito na to otislo).. a ako se desi da nesto slucajno pobrisem od filmova ili slika sa recovery programima vratim.. ovo mi stvarno ne treba.. Hvala puno.. Pozdrav..

EDIT:

P.S. ja sam sad ugasio to, ali su mi podaci ostali od toga.. jel se to moze izbrisati kako ili se bas mora formatirat..

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2009. u 23:48. Razlog: spajanje postova
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno