|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Zvucnici kucnog kina na receiver?
Dakle, kucno kino je LG HT762PZ, ujedno je i kvazi-receiver ali trebam vise digitalnih ulaza te izlaza i planiram preci na rijesenje u obliku receivera.. Sluzbene specifikacije zvucnika kucnog kina su na slici: http://www.imagesforme.com/show.php/856366_Capture.JPG E sad, da li ce biti kakav problem to spojiti na receiver ili ne? Da li na nesto trebam obratiti posebnu pozornost pri kupnji?
![]() |
#2 |
Premium
|
hm, stvarno nitko ne zna odgovor? nitko nije radio nista slicno?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Jako nisku impednciju imaju ovi zvučnici, to bi mogao biti problem pošto je većina recivera za zvučnike od 6-16 oma i zna im se upaliti zaštita ako malo pojačaš sa zvučnikom niže impedancije. Bilo bi dobro kad bi našao neki stabilan na 4 oma, osim toga ne moraš niš specijalno paziti, samo kad kupiš reciver on najčešće nema aktivni izlaz za sub, nego se očekuje da je sub već aktivan, a ti imaš pasivni (bez pojačala). I btw, ovi zvučnici imaju jako nisku osjetljivost, treba im dosta snage da zasviraju pošteno ali svaki reciver bi to odradio, nema ovo 100W bez brige (pogledaj THD od pojačala koje si dobio sa njima, 10%, isto kako i Logitech rejta svoje proizvode, to je već užasno distorzivno na toj snazi ali bez brige, i pola snage manje (cca toliko imaju uz "normalnu" distorziju) je još uvijek glasno, u biti skoro pa nezamjetno tiše (-3db).
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi naveo na koji reciver misliš spajat te zvučnike a tako neznamo specifikacije tj. podržane zvučnike (prvenstveno impedanciju, snagu i frekventni spektar). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Po prvom postu rekao bih da nezna još na koji reciver misli spajati nego baš pita na šta da obrati pažnju tjekom kupnje tj. odabira recivera.
![]() |
#7 |
Premium
|
Vido je u pravu, jos ne znam koji receiver uzeti, samo sam pitao za savjet na sta obratiti pozornost i da li je sve ovo uopce izvedljivo.. Znaci moram naci neki receiver za 4oma. A nisam bas skuzio za sub, ovaj kojeg imam je pasivan, tako je.. A po vašim odgovorima sam shvatio da receiveri uopce nemaju aktivan izlaz za sub. Znaci li to da nista od svega? Ili trebam naci reciver s aktivnim izlazom, ako postoji? Kupovinu novog suba bi htio izbjeci ako je moguce..
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
nema takvog. to samo ta kućna kina sve u jednom pakiranja imaju tako. nije standardno za komponente i kvalitetnije sustave općenito |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|