|
![]() |
#811 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Uzmi neki do 200kn, ostat ce ti jos duplo love za zapiti, a performanse su ionako isti kurac ako ne naklokavas kao lud. Iako sam ja ljubitelj tower hladnjaka zbog mogucnosti da se napravi "tunel" na njega sa 120mm ventovima naprijed/natrag. Puno ucinkovitije nego ovi vulgaris tajfunoliki hladnjaci. |
|
![]() |
![]() |
#813 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ajde ti nama navedi koje su ti temperature pa ćemo ti mi reći je li to u granicama normale, temperatura dosta ovisi i o tome kakav ti je protok zraka u kućištu. Pretpostavljam da je default na stock voltaži?
#814 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Da procesor je na stocku. Zasada sam jedino stigao baciti pogled na idle temperaturu (u biosu), koja se popela na 40 celzijevaca. Zanima me jel to visoko ili cu trebati vaditi proc i stavljati adekvatnu pastu na njega. Editiram post kada skuzim neku radnu temperaturu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#815 | |
|
Citiraj:
![]() |
#816 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
A nakon što sam vrtio OCCT nekih 10min , sve jezgre su bile na oko(+-1C) 71 celzijevaca. |
|
![]() |
![]() |
#817 |
|
#820 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pošto nemaju (visoke) HS-ove, neće. |
![]() |
![]() |
#821 |
|
#822 |
.
|
Eto ga može i to, ko ga ne bi volio ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
#827 |
.
|
Kolegi je mjesec dana Q6600 radio na 90C+ za 24/7 rad, i ništa mu nije bilo. Tako da... Da je 45nm još nekako, ali ovi 65nm mrcine neće crknuti samo tako lako, bilo od temperature ili napona. |
![]() |
![]() |
#828 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Upravo tako, nekoc davno mi je normalno bilo na Presleru 65nm imati temperaturu CPU mjerenu na ploci preko 85°C u loadu...a ne zaboravimo da ti procesori nisu imali sonde u jezgri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da se pohvalim maljo ![]() rastavio vodenjavu, upiknuo si AVC black samurai ![]() Idle 20 stupnjeva(4.0ghz-1.37v), load nisam jos orthosom taslačio, ali brat je natezao GTA4 na jakim postavkama jedno 5 sati u komadu i nije vidjelo preko 47 stupnjeva(preko HW monitora praćenjo). Još ću kasnije sve Orthosirat ![]() Ugl, tako se vrti na 44%, odnosno na 860 okretaja i necujno je. Grafa se u idleu necuje, ali cors450 je dosta bučan, što me začudilo. Ugl, hladi fino, ja zadovoljan, mozda upiknem nekakav jači vent da to bude baš kak spada, ali inace- Moja ocijena: 8.5/10 LINK na TEST Slika: ![]() vent je masivan, bilo je malih problemčića, jer Hpajpovi se kolju sa mojim pajpovima na maticnoj, tako da sam imao samo jedan položaj moguć edit: Evo orthosa malo, posto sam isprobavao najnižu voltažu za 3.8ghz onda sam na tome zavrtio, al nije greda, budem i kak spada, neda mi se idem gledat film ![]() ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 25.12.2009. u 12:27. |
![]() |
![]() |
#831 |
Pokemon prve generacije
Datum registracije: Sep 2009
|
Što kažete na Scythe Zipang 2? 370 kn u ADMu... Jel ima neka bolja alternativa u tom cjenovnom rangu? 1156 socket. Iskreno trebao bi mi neki cooler za ~4.2 24/7 (i5 750), s time da se ne bih žalio i na nešto više za tu i tamo benchanje.
#832 |
|
Ja bih na tvom mjestu radije potražio CM Hyper 212+, raspitaj se malo u Feniksu ili Technomaxu.
#833 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
evo nabavih novo kuciste pa se sve ljepo slozilo unutra u IDLE na CPU dobijem 42-44C* a kada sam pokrenuo prime95 na 20min dobijo sam max 66C* (+-2C* stock kuler) no temp je varirala nakon 15min se zadrzala na 66C* dali je to dovoljno dobro, i dali bi mi se isplatio kupovati neki veci hladnjak i za koje novce ![]() ![]()
#834 |
Oppa Gangbang Style
|
ako ne misliš overklokati procesor onda su OK temperature, obzirom da je stock cooler u pitanju, i ne treba ti drugi za taj napon probaj još za svaki slučaj pokrenuti small FFT test 20-30 minuta, i ako ti ne prelazi 70 C, nemaš brige |
![]() |
![]() |
#835 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#836 | |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
AC Freezer 180kn ima jos modela ali su glomazniji i mogel bi dost toga potrgat pri montazi ![]()
![]() |
#837 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Baš sam neki dan malo čitao o ovoj novoj Noctui NH-D14 na 5-6 vjerodostojnih rivjua potukla je TRUE i Megahalems kao najbolje zračne hladnjake za 5 i više stupnjeva. OK za 70€ to je pomalo i za očekivati ![]() 2 vrlo kvalitetna venta i relativno velika površina hladnjaka Čini mi se da će XS početi prelaziti sa TRUEa na Noctuu ![]()
#838 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
imaš tu
#839 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Što bi to mogao potrgat pri montaži?
![]() |
#840 |
Oppa Gangbang Style
|
obzirom na ovakve razlike u temperaturama: http://www.xbitlabs.com/articles/coo...-nh-d14_7.html mislim da mi se ne isplati prelaziti na NH-D14 |
![]() |
![]() |
|
|