Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2009., 10:18   #2311
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Pa to ti je isto mogucnost. Tuze nekog balavca koji ih je popljuvao, oderu ga ko konja i da vidis kak bu svi zacepili gubice. Uopče me to nebi cudilo previse.
Svaki mač ima dvije oštrice. Koliko bi nekome odgovaralo da na sudu službeno mora priznati da za reklamiranu karticu dobije puni plaćeni iznos a kupcu uvali trećinu dućanu refundirane cifre (a što se lako utvrdi pregledom knjiga)? I još da netko dovede klinca koji se razdrevi pred sudom od tuge na čekanje kartice zbog koje nemože igrati omiljene igrice a utvrdi se da trgovac nije htio riješiti slućaj povoljnije za kupca nego (iz njegove pozicije) lošije?
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 10:50   #2312
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sad ću vam i reći zašto me zanimalo kako je riješen financijski odnos prodavač-zastupnik. Naime, Vedran je frendu u razgovoru (sreća da čovjek ima dobro pamćenje) rekao da mu ne mogu isplatiti cifru sa računa i kao razlog naveo da njima zastupnik ne priznaje taj iznos nego onoliko koliko su oni tu komponentu platili. Znači, firma je platila zastupniku X, a kupcu naplatila Y, gdje je Y>X. Ako pri povratu, firma dobije od zastupnika odobrenje za cifru X jer su toliko i platili, onda ima debeli razlog (vlastiti profit) da te zavlači.
Mene, a i bilo koga drugog kao kupca, zabole koliko je X jer sam platio Y i hoću povrat Y.
Staro 07.12.2009., 11:04   #2313
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Sad ću vam i reći zašto me zanimalo kako je riješen financijski odnos prodavač-zastupnik. Naime, Vedran je frendu u razgovoru (sreća da čovjek ima dobro pamćenje) rekao da mu ne mogu isplatiti cifru sa računa i kao razlog naveo da njima zastupnik ne priznaje taj iznos nego onoliko koliko su oni tu komponentu platili. Znači, firma je platila zastupniku X, a kupcu naplatila Y, gdje je Y>X. Ako pri povratu, firma dobije od zastupnika odobrenje za cifru X jer su toliko i platili, onda ima debeli razlog (vlastiti profit) da te zavlači.
Mene, a i bilo koga drugog kao kupca, zabole koliko je X jer sam platio Y i hoću povrat Y.
Pa nek stave manju maržu pa će i manje spušiti kod reklamacije
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 11:12   #2314
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Neće ići. Profit je zakon.
Staro 07.12.2009., 11:19   #2315
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Moram priznati slijedece, bez ljutnje svima, ali...

1. Radim u IT-u skoro 20 godina. Radio sam s vecinom "velikih" IT vendora (certificiran od strane IBM-a, HP-a, Della, Digitala, EMC-a itd.).
2. Radio sam s ogromnom vecinom domacih poduzeca (onih koji danas postoje i onih koji su davno nestali).
3. Radio sam u firmama koje su bile distributeri, uvoznici, preprodavaci itd.
4. Radio sam s raznim RMA procedurama, ali...

Nikad nisam vidio ovo - dat cu ovoliko love koliko sam platio, a zarada mi ostaje - to je apsolutna idiotarija, moze me tuziti tko god zeli.
Staro 07.12.2009., 11:24   #2316
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Zašto se ljutiš? Nitko te ne proziva zbog ičega. Ako misliš da moj frend nije nešto razumio kako treba, ok. Objasni malo detaljnije što te ljuti.
Staro 07.12.2009., 11:25   #2317
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Sjećam se kad je poznanik u mom malom rodnom mjestu reklamirao laptop koji je imao produženu garanciju koju je davao lokalni dućan. Vlasnik mu je rekao poprilici ako mu prizna garanciju da može stavit ključ u bravu i nudio mu nazad 300kn koliko je koštala ta produžena garancija. Baš me zanima da li dućani poput Linksa uopće ukalkuliraju kod planiranja poslovanja ovakve moguće troškove nastale reklamacijom (premda je odgovor izgleda jasan) ili nekakva šrot serija na kojoj se na početku dalo dobro zaraditi pred kraj garancije ozbiljno potkopava financijsku konstrukciju firme pa su prisiljeni ići na ovakvo cjepidlačenje?
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 11:36   #2318
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Zašto se ljutiš? Nitko te ne proziva zbog ičega. Ako misliš da moj frend nije nešto razumio kako treba, ok. Objasni malo detaljnije što te ljuti.
Mislis na mene? Uopce se ne ljutim.

Dapace, u Slavoniji sam, drzim predavanja, evo pauza za kafu...

Citiraj:
Autor Hasta Pregled postova
Sjećam se kad je poznanik u mom malom rodnom mjestu reklamirao laptop koji je imao produženu garanciju koju je davao lokalni dućan. Vlasnik mu je rekao poprilici ako mu prizna garanciju da može stavit ključ u bravu i nudio mu nazad 300kn koliko je koštala ta produžena garancija. Baš me zanima da li dućani poput Linksa uopće ukalkuliraju kod planiranja poslovanja ovakve moguće troškove nastale reklamacijom (premda je odgovor izgleda jasan) ili nekakva šrot serija na kojoj se na početku dalo dobro zaraditi pred kraj garancije ozbiljno potkopava financijsku konstrukciju firme pa su prisiljeni ići na ovakvo cjepidlačenje?
Ako radis sa zaradom "na noz", jasno je zasto je svaka kuna bitna.

Ja bih mogao par knjiga ovdje napisati o jamstvenom poslovanju, ali je to fakat ogromna tema, prakticki svaka firma moze imati svoju pricu za to. Zato se treba drzati ozbiljnih firmi koje ozbiljno i rade. No mnoge koje ozbiljno rade su i prestale raditi maloprodaju, tj. s fizickim osobama jer cesto vole "muljati".
Staro 07.12.2009., 12:17   #2319
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ne znam zasto su ljudi zapeli na balkansko "moramo zaraditi na svakom poslu". Sve da Linksu distributer da zrno kukuruza za krepanu grafu, nas kao krajnje korisnike to nebrine. Nas brine odnos Links/kupac koji bi trebao biti jasno definiran zakonom, a za dali zrno kukuruza ili zrno graska nek se sami oni brinu i angaziraju svoje pravnike...

To pod a. A pod B. Balkanski - moramo zaraditi pod svaku cijenu vidjamo na nasim prostorima svugdje. Postoji rizik posla i svatko koji se bavi odredjenim poslom mora ga prihvatiti. To znaci ne da ce taj biti u minusu, nego da ce se desiti slucajevi gdje ce vise izgubiti nego zaraditi. Ali kad nakraju tu svotu odbijemo od ukupne zarade ispada da su debelo u plusu bez obzira na to (zelim reci da je to mala svota s obzirom na koliko se trguje).

Nakraju krajeva, tu izgubljenu svotu na jednoj reklamaciji (a ne mora znaciti da je ima) mozemo gledati kao reklamu. Evo koliko ugleda Links gubi zbog svog natezanja ovdje?
Evo, jos jednom pozivam da se ne kupuje tamo. I to cu preporuciti svima i samo na meni ce izgubiti dobru svotu love na konfama koje sastavljam.
Jos kad mnogi vide da ce dobiti zrno kukuruza ako im odapne skupo placena kartusa... e vjerujem da ce radje u hgspota kao prezive.... ili negdje drugdje...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 07.12.2009. u 12:43.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 12:40   #2320
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Moram priznati slijedece, bez ljutnje svima, ali...

1. Radim u IT-u skoro 20 godina. Radio sam s vecinom "velikih" IT vendora (certificiran od strane IBM-a, HP-a, Della, Digitala, EMC-a itd.).
2. Radio sam s ogromnom vecinom domacih poduzeca (onih koji danas postoje i onih koji su davno nestali).
3. Radio sam u firmama koje su bile distributeri, uvoznici, preprodavaci itd.
4. Radio sam s raznim RMA procedurama, ali...

Nikad nisam vidio ovo - dat cu ovoliko love koliko sam platio, a zarada mi ostaje - to je apsolutna idiotarija, moze me tuziti tko god zeli.
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Mislis na mene? Uopce se ne ljutim.

Dapace, u Slavoniji sam, drzim predavanja, evo pauza za kafu...

Ako radis sa zaradom "na noz", jasno je zasto je svaka kuna bitna.

Ja bih mogao par knjiga ovdje napisati o jamstvenom poslovanju, ali je to fakat ogromna tema, prakticki svaka firma moze imati svoju pricu za to. Zato se treba drzati ozbiljnih firmi koje ozbiljno i rade. No mnoge koje ozbiljno rade su i prestale raditi maloprodaju, tj. s fizickim osobama jer cesto vole "muljati".
Cisto imformativno i u kratko. Po tebi, dakle koji si u tom biznisu. Onako bez nekih trakvica, koja je po tebi ispravna procedura u slucaju coconutovog prijatelja, tocnije njegove garancije ?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 12:52   #2321
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Cisto imformativno i u kratko. Po tebi, dakle koji si u tom biznisu. Onako bez nekih trakvica, koja je po tebi ispravna procedura u slucaju coconutovog prijatelja, tocnije njegove garancije ?
Po meni, popravak kao prvi stupanj (cesto u iT-u nemoguc), zamjena (s novim jamstvom, iako to neki vendori ne podrzavaju vec je to cisti trosak prodavaca / uvoznika), nakon toga, ako nema zadovoljavajuce opcije zamjene vidjeti sto korisniku odgovara - nekad ni cisti povrat novca nije kvalitetno rjesenje (i to treba i objasniti korisniku u najboljoj namjeri). No nekakve "amortizacije" nikom nisu u interesu, jer bi moglo doci do toga da kupac pokrene sve sto zakonski ima pravo - od pokrica troskova koje ima tim kvarom nadalje.
Staro 07.12.2009., 13:08   #2322
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Iggy, meni nije previše jasna tvoja primjedba tj. nije mi jasno na koga se ona točno odnosi: Vedrana, Links, mog frenda, mene,...
I ja bih, kao i flex, volio čuti tvoje mišljenje o cijelom slučaju baš zbog tvog velikog iskustva u tome. Bilo bi lijepo kad bi i npr. nino u tome sudjelovao jer je direktno upućen u te stvari.
U čemu je stvar? Moj frend je u svom pismu insinuirao i slijedeću rabotu: firma ti ne prizna punu cijenu nego neku svoju s 'amortizacijom'. Međutim, od vendora firma dobije puni iznos. Gdje završi razlika u cijeni? Ok, sada se vidi da to nije istina jer firma od vendora dobije onoliko koliko su platili artikl. Ali sada se povuklo pitanje profita firme jer bi vraćanjem cijele cifre sebi 'otkinula od usta'. Koliko znam knjigovodstvo, i to je stavka koja se stavlja u torškove i kao takva umanjuje poreznu osnovicu. Ali to je rizik posla kojima se bave. A ako se okrenemo statistici i zakonu velikih brojeva, oni na 5-10% reklamacija ne mogu izgubiti 100% profita.

EDIT: hebiga, kasnim. Dok ja napišem svoje iggy odgovori.
Staro 07.12.2009., 13:23   #2323
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Može li mi netko pojasnit tu stavku od 45 dana / komentirat kako se rješavaju stvari koje su na servisiranju duže od 45 dana.
Mislim, otprilike mi je jasno kako bi to trebalo iči ali me zanima kako to u PRAKSI ide ...

Imam jedan uređaj koji je u ovlaštenom servisu više od 60 dana.

U 'Jamstvenom Listu' proizvoda stoji sljedeče.

U slučaju kvara na proizvodu koji je predmet ovog jamstva, obavezujemo se da ćemo isti popraviti u najkračem mogućem roku , a najkasnije u roku od 45 dana. Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u roku od 45 dana,biti će zamjenjen novim.

Zbog toga stupam u direktni kontakt s serviserom (koji je ujedno i šef ovlašten za odobravanje zamjena) , no on daje do znanja da to više ne vrijedi od početka ove godine jer je promjenjeno.

Kontakt s društvom potrošač osvjetljuje malo stvar .To je protivno zakonu i jedina promjena je bila korištenje termina "razumni rok" za rješavanje reklamacija. No međutim to znači isto! Iako, kako god bilo ,uvjeti "ugovornog odnosa" nisu promjenjivi nakon sklapanja/potpisivanja.

Ponovljeni kontakt s serviserom potvrđuje da stavka o 45 dana ne vrijedi više zbog "razumnog roka" , jer to njemu ne znači isto!
Interna politika firme je takva da tim terminom nema stroge vremenske definicije stoga to za mene znači ,citiram: "dok god ne dobijem proizvod iz servisa/dok se ne napravi".

Državni inspektorat se pokazao inertnim te je samo sugerirao da im se pošaje mail/pismo u kojem je njima citiram što piše u njihovom jamstvenom listu

A dani idu.

btw,meni ovo stajalište izgleda kao sveopče poništavanje ikakvih mogučnost dobivanja novih uređaja osim u slučaju nepopravljivosti koja može bit zaključena bilo kada!??

Jesi ispunio online prijavu jer nju DI mora rijesiti?
Pomoglo bi da kazes koji je uredjaj i koji servis i koji ducan da znamo da iste uizbjegavamo....
Mora ?
znaš onu da se mora samo umrjet ?
slučaj im je dobro poznat ,imaju svu papirologiju ,slike, fotokopije ,skenove itd. ali ne moraju oni ništa ako ne žele. +

Inače da , vidim kako moj stav pomaže drugima u svom tom poletu.
ako te kojim slučajem zanima zbog čeka takav stav baci oko na ovo.

Nego ,daljni tok događaja je sljedeči...
Službeni/pismeni odgovor na upučeno pismo je izostao.
Međutim , izgleda da nije otišlo u prazno jer me telefonski kontaktirao nekakvi voditelj.
Doduše nije baš bio u modu dvosmjerne komunikacije vec je samo htio izrecitirat svoje ali sam ipak izvukao nesto.
Uređaj je toliko dugo na servisu zbog opsežnog testiranja ali da ne brinem za jamstvo jer če mi se produžiti za vrijeme provedeno na servisu
Na izričito spominjanje 45 dana i rješavanja problema NOVIM uređajem, ponovljeno mi je da kako če se sutra izvršiti finalno testiranje/napraviti uređaj.

I od toga prošao tjedan dana.

Inače ,da slučaj bude kompliciraniji ,što se eventualne zamjene tiče proizvod je EOL a ono što ga je kao zamjenilo je kvalitativno lošije te jeftinije.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 07.12.2009. u 13:35. Razlog: linkfix
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 14:03   #2324
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Hm, matematika kaze da ako sam uvozniku platio 50 kn, tu istu robu prodao za 100 kn, roba neispravna, vratio 100 kn kupcu, dobio 50 kn od uvoznika, da sam na nuli, cisto novcano...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 14:52   #2325
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor ti.le Pregled postova
Hm, matematika kaze da ako sam uvozniku platio 50 kn, tu istu robu prodao za 100 kn, roba neispravna, vratio 100 kn kupcu, dobio 50 kn od uvoznika, da sam na nuli, cisto novcano...
Na gubitku si 50kn koje si uzeo kupcu i sad si mu ih morao vratiti.
Staro 07.12.2009., 15:35   #2326
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Nevezano za Links nego za kompletnu situaciju-svi citiraju zakone a kaj je sa drugom stranom?

Bilo tko na PCE koji je malo duže forumaš je naletio na temu:

Kako najlakše skuriti grafu?

Kako najlakše skuriti proc?

Kako najlakše skuriti memoriju?

Kako najlakše skuriti napajanje?

Sjebat monitor koji ima manje pokrepanih pixela od onog kaj pokriva garancija?

Kako najlakše skuriti ploču?

itd...itd...

Da ne govorim o populaciji koja vidi par rezi na xs-u ili tu na forumu, kupi isti hardware pa popizdi zakaj nema reze ko clockeri sa vrha liste

Tu je onda 10-ak forumaša koji su doslovce živjeli od hg-šrota kupujući hardware pod garancijom kojeg su kurili i dobivali puni iznos natrag (ako se radi o top-grafama to je po 100-200€ u džep po grlu minimalno)

Jedno vrijeme je bilo popularno zaflashat krivi BIOS na grafu pa u servis (tu se treba zapitati i kakve konjine tamo rade ak je to prolazilo)

Uglavnom-već je duže vrijeme spika kak je u redu kupiti top-grafu, rabiti je godinu i 10-11 njeseci pa skurit i dobit ili pare ili novu top-grafu.

Ne jambram nikom, samo se pokušavam stavit u drugu kožu.
Iz koje bi iskočio da mi se pojavi žvaljo koji je preflashao grafu drugim BIOS-om, gleda me u oči i bahato priča kak se eto komp samo ugasio i da za koji je on racku iskeširao faking četri soma krznaša...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 15:41   #2327
7carlos6
Premium
Moj komp

7carlos6's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo moje iskustvo sa microlineom.

Nekidan mi je prozujao hladnjak na sapphire 3870x2 koju sam kupio ovdje na forumu. Kartica je imala garanciju (naljepnicu) na kutiji, ali nesretnim spletom okolnosti nisam mogao dobiti račun. Nazvao sam microline, jako ljubazan djelatnik mi je provjerio preko serijskog broja te utvrdio da je kartica pod garancijom. Drugi dan su poslali overseas po karticu koja je do njih stigla 27.11.
Danas mi overseas dostavi novu HIS 5850. Ja sam više nego zadovoljan.
7carlos6 je online   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 15:48   #2328
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ne jambram nikom, samo se pokušavam stavit u drugu kožu.
Iz koje bi iskočio da mi se pojavi žvaljo koji je preflashao grafu drugim BIOS-om, gleda me u oči i bahato priča kak se eto komp samo ugasio i da za koji je on racku iskeširao faking četri soma krznaša...
Sve to kuzim. Ali.. veliko ali...
Nemozes zbog lopova zakinuti sve kupce i to jos u svoju korist. Neka imaju rezervne na lageru pa spali - riskiraj probleme i nakraju dobijes istu. i nek bolje osiguraju zastite... Jeli to ekonomski isplativo, neka sami izracunaju...

Zamisli da ti osiguranje kaze da ti nece isplati pare za osiguran komp jer drugi kradu i pale... (evo kako jos vise podebljati zaradu na skurivanju).... a oni, budal jos ti i ostave hw.... ko ce se zbrinjavati za taj elektronski "otpad"...
Staro 07.12.2009., 15:51   #2329
simba
Premium
Moj komp

simba's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
OK kad ste tako pametni, otvorite IT shop pa radite i zarađujte i rješavajte reklamacije na taj način. vidjećemo koliko dugo.

Kako to da se automoblili ne mijenjaju tako lako kao grafe ili CPU??? uato jer prodavači znaju da kupci nisu u pravu i da nemre samo tako mijenjat jedno za drugo te da zakon ne jamči zamjenu proizvoda, no sa malim i relativno mizernim iznosima kod IT stvari, trgovci ne žele na loš glas pa na svoju štetu mijenjau robu. zato i propadaju.

E vidiš ovo vrijedi samo u Hrvatskoj (vjerojatno i ostatku Balkana). Svaki ozbiljan trgovac si neće dopustiti lošu reklamu, posebno neki od renomiranih.

Nakon svega ovdje pročitanog ja definitivno neću kupiti ništa u Linksu iako sam gledao neke stvari...

Da na bude samo negativnih iskustava evo i jedno moje. Riknila mi ploča dfi lp dk p35-t2. Flashao sam bios, ali izgleda da ima nekih problema s biosom i s obzirom da mi je ploča pod garancijom uvoznik (Lost) mi je priznao kvar jer je neka tvornička greška i ne može se vratit stari bios (ima cijela tema pod hardwerski problemi). Ploču sam odneo u trgovinu gdje je kupljena (pin computers), a Lost je odobrio zamjenu za dfi lp p45-t2rs koja je puno bolja od moje, a cijenovno je sad u rangu koliko sam ja platio svoju (mrvicu jeftinija).

Tako bi se problemi trebali rješavati. Ako nemaju identičan dio koji sam kupio red je da daju drugi koji košta toliko koliko sam ja platio svoj. Ne vidim isplativost ovog inačenja od strane Linksa. Pa nitko drugi ne spominje tu "amortizaciju". Siguran sam da bi mi u Pinu da mi rikne moja 3870 bez problema zamjenili za 4870 i ja sretan, a oni također jer ću onda i dalje tamo kupovati.
simba je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:18   #2330
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Na gubitku si 50kn koje si uzeo kupcu i sad si mu ih morao vratiti.
nisi. -50 uvoznik +100 kupac -100 kupac +50 uvoznik (-50+100-100+50=0)
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:20   #2331
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ne znam dal se varm, ali Lost - Links je ista firma...ili mozda nije?
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:25   #2332
simba
Premium
Moj komp

simba's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ne znam dal se varm, ali Lost - Links je ista firma...ili mozda nije?
Nemam pojma. Oni su generalni zastupnik za dfi. Ne znači da je ovo pravilo kako su meni rješili, ali tako i to trebalo biti. U biti, vjerojatno su mi to tako rješili jer su ovi iz Pina poslali, da sam ja kao privatna osoba to rješavao možda bi bilo drugačije...

Realno, Links nema nikakve koristi od ovog inačenja. Ionako za proizvod jamči proizvođač. A proizvođač će sigurno njima refundirati onoliko koliko je dio plaćen ili će im dati dio koji sad košta kao reklamirani dio. A to što oni daju neki dio koji je više nego upola jeftiniji je druga stvar, naravno razlika im je čista zarada.
simba je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:25   #2333
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Nevezano za Links nego za kompletnu situaciju-svi citiraju zakone a kaj je sa drugom stranom?

.........
Jelc, ali ako je istina kaj sam u citatu naveo (post 2302), trgovina nece biti u minusu ako pošteno radi svoj posao i bude posrednik između kupca i uvoznika. Jer, nitko ili gotovo nitko nece tražiti povrat love i dizati tužbe, ako se dobije u zamjenu proizvod koji paše kupcu.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:27   #2334
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor simba Pregled postova
E vidiš ovo vrijedi samo u Hrvatskoj (vjerojatno i ostatku Balkana). Svaki ozbiljan trgovac si neće dopustiti lošu reklamu, posebno neki od renomiranih.
Svima su vam puna usta Rvacke i Balkana a kad Apple otpili nekog zbog biohazarda (navodno je prvi susjed pušač) onda ni beknut?

Mislim-velika firma, loša reklama...znaš već

Kaj misliš da bu ti npr. NEC ili DELL vratili puni iznos ako ti crkne monitor (vani) a oni ti daju u zamjenu noviji i bolji?

Ajde...

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Jelc, ali ako je istina kaj sam u citatu naveo (post 2302), trgovina nece biti u minusu ako pošteno radi svoj posao i bude posrednik između kupca i uvoznika. Jer, nitko ili gotovo nitko nece tražiti povrat love i dizati tužbe, ako se dobije u zamjenu proizvod koji paše kupcu.

Ja sam govorio općenito-tipa da se meni ili tebi danas sutra desi moždani udar pa krenemo u maloprodaju u svom selu....

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 07.12.2009., 16:35   #2335
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Ja sam govorio općenito-tipa da se meni ili tebi danas sutra desi moždani udar pa krenemo u maloprodaju u svom selu....
Fino bi na hajend grafičke i ploče dali "samo" godinu dana garancije...bilo bi zamjenskih proizvoda i to je to.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 16:42   #2336
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Fino bi na hajend grafičke i ploče dali "samo" godinu dana garancije...bilo bi zamjenskih proizvoda i to je to.
Aha

Mislim-reci kaj bi ti rekao nekom liku da ti dođe sa zaflashanim BIOS-m od nekog sedmog modela i urlajući traži svojih jebenih 500€ za grafu koju je jeli pošteno platio?

Ali onda se više ne citira ni obični ni kazneni zakon nego-dobar glas

Staro 07.12.2009., 16:54   #2337
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ionako za proizvod jamči proizvođač.
Ne jamci uvijek.

Citiraj:
A proizvođač će sigurno njima refundirati onoliko koliko je dio plaćen ili će im dati dio koji sad košta kao reklamirani dio.
Ne mora znaciti, dapace.

Citiraj:
A to što oni daju neki dio koji je više nego upola jeftiniji je druga stvar, naravno razlika im je čista zarada.
Donekle.
Staro 07.12.2009., 17:17   #2338
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Aha

Mislim-reci kaj bi ti rekao nekom liku da ti dođe sa zaflashanim BIOS-m od nekog sedmog modela i urlajući traži svojih jebenih 500€ za grafu koju je jeli pošteno platio?

Ali onda se više ne citira ni obični ni kazneni zakon nego-dobar glas

U takvom slućaju ja bih ga prvi otpilio bez pardona. Ali zbog jednog nadobudnog wannabe hw gurua ne možeš sve kupce proglašavati varalicama.
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 17:28   #2339
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor Roy Pregled postova
U takvom slućaju ja bih ga prvi otpilio bez pardona.
Kako to misliš-otpilio?

A tvoj dobar glas?

Dobar glas lokalnog rvackog vendora?

Dakle-otpilio bi ga pa nek tuži?

Staro 07.12.2009., 17:32   #2340
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Kako to misliš-otpilio?

A tvoj dobar glas?

Dobar glas lokalnog rvackog vendora?
Zavrsio bi odmah meni u sigu...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na