|
![]() |
#1 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
96khz/24bit kroz SPDIF na Realtek ALC889a??
Nisam našao način da gurnem 96/24 preko SPDIFa na svoj receiver. Driver (ili chip ALC889a) automatski radi resample na 48kHz. Imam najnovije drivere i u spdif opcijama mi nudi jedino 48kHz kroz SPDIF. Nema druge opcije. Pokušao sam kernel streaming u foobaru s resamplanjem na 96/24 preko DSPa, ali u receiver opet dođe 48kHz/24bit. Frend ima neku bijesnu M-Audio karticu i šalje 96/24... Postoji li neka fora koja radi na drugim karticama preko spdif passthru opcije or something.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni na ALC885 normalno radi 96kHz. Prebacim u driverima, reciever prepozna... Vjerujem da te driveri muce. Pogledaj i pod "sound" u control panelu dal imas za odabrat "supported formats". Tu onda oznacis 44.1, 48, 96kHz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
#erase startup-config
|
Da, čini se da je do drivera, vjerojatno neka content protection shema. Štogod da napravim u Windozama XP, on proslijedi 48kHz. Na kraju sam na drugi hard instalirao Win7 i sve je radilo out of the box. Koju verziju drivera imaš? Moja je 2.37... 2MOD: molim prebaciti temu u softwareski problemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
#erase startup-config
|
Instalirao sam prastari driver koji čak službeno ne podržava ALC889a i sad u Realtek sound manageru mogu izabrati sve samplerateove od 44kHz to 192kHz. Čini se da je u novijim driverima Realtek odlučio fiksirati samplerate na 48kHz kroz SPDIF na ALC889. Dakle: tko ima WinXP i ALC889 audio chip, a želi kroz SPDIF moći reproducirati sve samplerateove, treba izguglati file WDM_R135.exe (Realtek HD Audio driver verzija R1.35), ali se gubi DTS interactive podrška u odnosu na noviji driver. Možda bi radilo i sa novijim driverom, treba probati... Zadnje izmijenjeno od: medo. 19.01.2010. u 09:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|