|
![]() |
#1 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
WD Caviar Black (ALS serija)
Eto kao sto je najavljeno i u clanku pceksperta, stize nam nova WD Caviar Black serija diskova (WD7501AALS i WD1001FALS) koja bi trebala preuzeti titulu najbrzeg diska u svojoj porodici desktop HDD-a (7200rpm). Interesantno je uvodjenje nekih novosti: - "dupli" interni procesor, - brzih 32MB cachea, - StableTrac (antivibracijska tehnologija), - navodni maksimalni prijenos od 145 MB/s (~20% poboljsanje), - buka u idle mode-u 24 dBA (te nesto veca u seek-u 33dBA odnosno 29dBA, sto ce se vjerojatno sa AAM smanjiti ![]() Cijena za US trziste je 199$ (WD7501AALS) i 249$ (WD1001FALS). Zanimalo bi me da li netko ima saznanja o njegovom dolasku u HR (posto je ovaj tjedan izbacen na US trziste)?
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 30.06.2008. u 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ZIJEEEEEV!!!
Datum registracije: Mar 2006
|
WD1001FALS je raspoloziv u M-Sanu od prosle subote, pa je za pretpostaviti da ce i ga i ostale trgovine dobiti ovaj tjedan...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
onak zasto neizdaju BAR 320gb (brzi model) ono ak ocu samo za os programe i igre 750gb je gro previse...
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
|
![]() Ha vidjet cemo po brzinama u praksi (kad mi stigne jedan) sto se cachea tice, a za manje kapacitete cak mozda i postoji nade (ali vjerojatno u periodu od nekoliko narednih mjeseci). Do tada ce i 750-ica posluzit ![]() E da i cijena je zasad 1420,37 kn u ADM-u
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 03.07.2008. u 17:36. Razlog: Cijena |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
|
Evo kao sto rekoh, stigao je spomenuti disk (WD1001FALS) i da ne duljim dalje, evo prvih dojmova (testova): 1.) Upaljen i spojen (privremeno kao storage disk) se ne istice previse bukom, odnosno poprilicno je tih u idle-u (ima lagani shum pri radu, nekakve srednje-niske frekvencije) u odnosu na ostale komponente (citaj, nestaje u okolnoj buci od 20 dBA) ![]() Jedino se zamijecuje pri random seeku (skrguche malo jace, ali je opet u granicama normale - AAM na 254). 2.) Temp je prilikom testova bila oko 49°C (bez apsolutno ikakvog hladjenja ili protoka preko njega). 3.) Testovi: HD Tune - File Benchmark 4MB: ![]() HD Tune - File Benchmark 64MB: ![]() HD Tune Benchmark: ![]() ATTO Disk Benchmark: ![]() HD Tach 32MB: ![]() Evo ovo je za pocetak, a kasnije mozda ubacim josh rezultata i zapazanja dok se slegnu prvotni dojmovi ![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 07.07.2008. u 00:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Señor Audiophile
|
![]() |
#10 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Moj seagate 250 gb aaf firmware ima skoro pa sve iste rezultate kao i taj wd razlika mozda 1-2mb u testu sto znaci da taj wd nije najbrzi 7200 disk kao sto gore pise! Stavi na taj wd windowse i onda testiraj pa ces vidjet koliko ce ti rezultati biti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....85&postcount=4 s tim da 6400aaks jos i kosta <600kn i po gigabajtu je puno isplativiji
![]() |
![]() |
#12 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
U HD Tach-u average je identican, a Burst josh veci ![]() Jedino je ATTO Disk Benchmark malo drukciji (Read se smanjio, a write povecao): ![]() Citiraj:
Sto se tice cijene, i nisam previse gledao na ovu stavku (nije mi bila bitna) toliko koliko to da je WD, da je relativno brz uz umjerenu buku te da posjeduje dostatan broj GB. Ionako svaka nova stvar koja stigne na pocetku ima vecu cijenu nego nakon nekoliko mjeseci (a i samo 5 komada koji su uvezeni u HR vjerojatno imaju svoj utjecaj na cijenu).
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 07.07.2008. u 20:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
e, to se dvoumim... dal da prodam svoju maticnu za neke pare i jos onda skupim za neku tipa ep45-DS5 ili LP DK p45 t2rs ili da samo kupim neki raid kontroler za ovu maticnu sto mislis o ovom kontroleru? http://www.diskont24.com/product.php?productid=27600 Zadnje izmijenjeno od: domis. 17.04.2009. u 12:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: domis. 30.11.2009. u 19:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Najs izgleda, nego sada pitanje za dh41400 i Old Igya kakvo je stanje s RAID poljem ako mjenjam kontroler, konkretno ICH8R > ICH10R? Da li gubim polje? Zanima me isto 2xHDD koji su dosta brzi, a ne veliki (ciljao sam na F3 500GB, ali mi je puno 1TB u RAID 0). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Señor Audiophile
|
Javljali su ljudi da su najnormalnije prelazili sa ICH8R na ICH9R, prema tome i ovo bi trebalo biti moguce. U najgorem slucaju preko Acronisa i Migrate opcije to postaviti na noge ... samo prvo napraviti backup. BTW ako trazis brzinu za OS baci oko na ove Blekije ![]() Svi manji modeli su uglavnom sporiji (zbog starijeg dizajna). @d'beast Vrlo solidno ![]()
![]() |
#20 | |||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() uglavnom, ova novija revizija blacky-a je puno glasnija u seek od stare verzije (od prije pola god) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Trebao mi novi disk, odlučio se za 500GB, stvarno mi više ne treba... i dvoumio se između samsunga F3 i WD-a black, na kraju kupio dotični wd, iako sam htio samsunga, kojeg nije bilo. Ugl, mislim da sam pogriješio, brz je disk, stvarno na očigled, ali to čudo je strašno bučno... riba i škripi. Prije ovoga sam imao samsunga F1 koji je stvarno tih, spram ovog čuda nečujan, osim onog inicijalnog polijetanja, karakterističnog za samsung. Sad, jel bi pomoglo da ga objesim na kojekakve gume ili šta se već s tim radi? Ponavljam, disk je poprilično bučan. malo mi je žao što nisam čekao da dođe samsung F3 makar bio i malo sporiji, i makar ima upola manje cachea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() uzmi samsunga,neces pogrijesit.ja sam narucio F3 500 GB,ima moj frend,nis ga ne cujes. prodaj to sto prije mozes |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() a po performansama su isti ko blekiji ako ima se isključi aam ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|