Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2009., 21:34   #1
danijelch
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Nestala jedna particija prilikom instalacije Windowsa 7

EDIT: crveni dio riješen ostao još jedan problem (na dnu)

trebam pomoć u jednoj čudnoj situaciji. Ovako..
složio sam novi komp phenom 2 720BE ddr3 2gb gigabyte 790xt-ud4p i imao dva harda od prije a koristio samo jedan.

Koristio sam win xp na tom jednom od 250gb - zvat ću ga A hard. Win xp su bili na njemu na particiji od 25gb i bile su još dvije particije sa po 110GB.

kad sam složio komp spojio sam i hard B od 120GB na kojem su isto bili win xp na particiji od 10GB. Uz tu jos su dvije particije bile, od 10gb i od 97GB.
Tad sam išao instalirat win7 na taj hard B na particiju od 10gb gdje su bili xp.

Sve je prošlo dobro sa instalacijom al iz win7 se više nevidi jedna particija od 110GB na hardu A (iako sam instalirao win7 na fizički drugi hard)

nakon toga sam iskopčao hard B (sa novim win7) a ostavio hard A na kojeg nisam ništa instalirao (znači na njemu bi trebali bit samo win xp) i prilikom startanja windowsa nudio mi je da izaberem u OS choice menu Windowse 7 (iako opće nebi trebali bit na tom hardu) ili "neku raniju verziju windowsa".
Kad bi izabrao windowse 7 nije ih mogao pokrenut (pokvareni, oštećeni ili tako nešto) a kad sam izabrao ranije verziju ušao bi u xp.
Tad sam iz xp-a vidio tu particiju i normalno je radila.

Nakon toga sam instalirao win7 na taj hard A, na particiju od 25GB gdje su bili xp misleći da će sve radit kad nanovo instaliram win7 sad na tom hardu gdje je nestajala particija.
Win7 su se normalno instalirali (znači sad više nema xp-a) ali particija se opet nevidi a prilikom startanja mi opet nudi OS choice menu i ovaj put mogu birat win7 ili još jedne win7 a ti drugi nerade kao ni prije.
Osim što se ta particija nevidi izgleda da su nekakvi fileovi od win7 otišli na nju pošto imam dva instalirana win7 od kojih radi samo ovaj zadnji na particiji od 25GB
Ta particija koja se nevidi, nevidi se u my computer i nemogu nigdje uć u nju ali se vidi u onom disk menagement i tamo pišu svi podaci o total space, free space jedino joj nije dodijeljeno nikakvo slovo tipa C: , E: ili sl nego samo piše New Volume.

Jel ima kakvog načina da osposobim tu particiju?? Ili nekako da se probaju maknut svi fileovi od win7 s te nevidljive particije? neki uninstall win 7 s te particije al kako?

Dugačak mi je post al sam totalno zbunjen situacijom pa sam detaljno opisao.

Hvala

EDIT: particija je proradila, trebalo je samo dodat slovo u disk menagementu, ali nigdje nenalazim fileove od neispravnih win7. Ostaje još problem što me svaki put prije pokretanja pita koje ću windowse a u ponudi su dva win7. Jel se može kako maknut iz OS choice menu ovi win7 koji nerade pa da automatski pokreće one koji rade? Ili bar smanjit ono vrijeme za izbor OSa na nes sitno, oko 2 sekunde

Zadnje izmijenjeno od: danijelch. 30.11.2009. u 22:08.
danijelch je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 23:39   #2
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
run msconfig i onda imas tab *boot* (current OS default OS ne diraj a kod tebe bi morao bit i jos jedan kojeg ces obrisat i tako rijesit OS choice menu) Javi jel radi!!
dean225 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2009., 00:06   #3
danijelch
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Radi! Ulazi direktno u windowse i nista nepita. Hvala na pomoći

Jel znaš mozda kak nać fileove od tih sjebanih win7 jer pretpostavljam da ih je ovo samo maknulo sa liste za bootanje. Inače, u tom msconfig-u nije opće pisalo na kojoj su particiji odnosno sa koje se bootaju ti neispravni win7 dok je kod ovih ispravnih pisalo C:\
danijelch je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 01:50   #4
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
win 7 ti stvara jednu dodatnu particiju 100 mb i tu stavlja ono najbitnije za bootanje win7.. Mislim da nemas uopce fileove od tih neispravnih win.. Samo ti je ostalo ovo!! Win 7 ti je cca 10gb velik, ne možeš ga ne vidit!!! Ako postoji negdje, fali ti 10gb prostora!!

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 01.12.2009. u 02:03.
dean225 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno