Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2009., 11:14   #1
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
napajanje / UPS pitanje

pozdrav. Imam osjecaj da me napajanje/UPS pocelo kociti u clockanju masine (gasenje masine dok vrtim OCCT test, blokiranje) pa razmisljam da uzmem Corsair 650W. Od nedavno koristim stari UPS ART 600VA (promjenio sam bateriju pred mjesec dana jer je naravno od stajanja krepala njegova) za koji specsi kazu da daje 600 VA / 360 W. E sad to mi se cini dosta malo, ali kad pokrenem onaj njegov program i pogledam pod LOG-om max load (sinoc nakon pol ure igranja Fallout3) kaze da je max bilo 65%. Sta to tocno znaci? Dali bi trebalo gledati kod kupovine UPS-a da ima taj kapacitet otprilike kao i PSU jer u tom slucaju ga micem u potpunosti jer UPS-i vecih kapaciteta kostaju dosta, a meni on sluzi samo da mi ne restarta komp kod nestabilnosti nase mreze (kad puse bura ;-))? hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2009., 12:15   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Napajanje te koči? Reci da se šališ. Tvoja konfa ni u ludilu ne može povući više od 300W (da, vidio sam da je naklokana), a Cors izdrži i više od svojih nominalnih 450W (čini mi se nekih 480W).
Traži grešku negdje drugdje. Npr. pregrijavanje proca ili grafe, mema u banani,...
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2009., 12:25   #3
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Napajanje te koči? Reci da se šališ. Tvoja konfa ni u ludilu ne može povući više od 300W (da, vidio sam da je naklokana), a Cors izdrži i više od svojih nominalnih 450W (čini mi se nekih 480W).
Traži grešku negdje drugdje. Npr. pregrijavanje proca ili grafe, mema u banani,...
Da, to sam si i mislio, samo provjeravam ;-). A neznam vise sta me koci, dignem proc na 3200, mem 800 i izvrtim sve zive testove (prime, hyperPI, OCCT 20-ak min, memtest86+, 3dmark2006) i bude bez errora. jucer opet istu stvar odem vrtit i odjednom mi OCCT baci par errora na core 0. ne kuzim. mem mi je definitivno stabilna na onoj freq. Drzim sobu sa otvorenim prozorom zadnja 2 dana i odrzavam 20C zbog testova tako da me ne prca ta varijacija temp. problem je il proc il nesto u vezi struje. Pokusavam skuzit dali me zaza temp jer razmisljam o slaganju dobrog vodenog, al ne zelim ulagat dok se ne uvjerim da se isplati, a i koci me cinjenica da bih htio stavit i na GPU sto je prilicno skupo sto se tice kupovine bloka. Sta mislis o ovome sto sam napisao o UPS-u?
pozdrav.
Staro 26.11.2009., 12:42   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Postojeći ups ti je dovoljan.
Vrati sve na default i onda okini occt i sve ostale testove. Sigurno je da ti nešto ne radi kako treba, jer da radi ne bi bilo bsod-a.
Staro 26.11.2009., 12:49   #5
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Postojeći ups ti je dovoljan.
Vrati sve na default i onda okini occt i sve ostale testove. Sigurno je da ti nešto ne radi kako treba, jer da radi ne bi bilo bsod-a.
budem probal. btw siguran sam da bar jednom nisam imao bsod vec jednostavno se masina zgasila koda sam isteko iz struje
hvala puno. pozdrav.

probao i nasao "stabilnost" na ovome sto je u sig-u, ali kad dode Core1 do 80C (sto se desi ako mi je u sobi vise od 22-23C) OCCT baci error na toj jezgri. Ako oladim sobu na 20C il ispod prolaze testovi bez beda. Nekako mi je cudno da taj moj freezer tako "lose" hladi na toj voltazi. promjenio sam pastu nedavno.
BTW ako promjenim memu u neku 1066MHz kolike su sanse da mogu to dignut na toliko odnosno dali ploca moze to izdrzat bez vecih "napora"?

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 30.11.2009. u 15:45. Razlog: dodatak
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno