|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
napajanje / UPS pitanje
pozdrav. Imam osjecaj da me napajanje/UPS pocelo kociti u clockanju masine (gasenje masine dok vrtim OCCT test, blokiranje) pa razmisljam da uzmem Corsair 650W. Od nedavno koristim stari UPS ART 600VA (promjenio sam bateriju pred mjesec dana jer je naravno od stajanja krepala njegova) za koji specsi kazu da daje 600 VA / 360 W. E sad to mi se cini dosta malo, ali kad pokrenem onaj njegov program i pogledam pod LOG-om max load (sinoc nakon pol ure igranja Fallout3) kaze da je max bilo 65%. Sta to tocno znaci? Dali bi trebalo gledati kod kupovine UPS-a da ima taj kapacitet otprilike kao i PSU jer u tom slucaju ga micem u potpunosti jer UPS-i vecih kapaciteta kostaju dosta, a meni on sluzi samo da mi ne restarta komp kod nestabilnosti nase mreze (kad puse bura ;-))? hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napajanje te koči? Reci da se šališ. Tvoja konfa ni u ludilu ne može povući više od 300W (da, vidio sam da je naklokana), a Cors izdrži i više od svojih nominalnih 450W (čini mi se nekih 480W). Traži grešku negdje drugdje. Npr. pregrijavanje proca ili grafe, mema u banani,...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Postojeći ups ti je dovoljan. Vrati sve na default i onda okini occt i sve ostale testove. Sigurno je da ti nešto ne radi kako treba, jer da radi ne bi bilo bsod-a.
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() hvala puno. pozdrav. probao i nasao "stabilnost" na ovome sto je u sig-u, ali kad dode Core1 do 80C (sto se desi ako mi je u sobi vise od 22-23C) OCCT baci error na toj jezgri. Ako oladim sobu na 20C il ispod prolaze testovi bez beda. Nekako mi je cudno da taj moj freezer tako "lose" hladi na toj voltazi. promjenio sam pastu nedavno. BTW ako promjenim memu u neku 1066MHz kolike su sanse da mogu to dignut na toliko odnosno dali ploca moze to izdrzat bez vecih "napora"? Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 30.11.2009. u 15:45. Razlog: dodatak |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|