|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Fujitsu Siemens Amilo Xa - Čišćenje i rastavljanje
Posijedujem FS Amilo Xa3530 laptop oko 11ak mjeseci. Prvih nekoliko mjeseci je uredno sve radilo, do nedavno, dok se nije počeo jako zagrijavati i štekati u radu dok se upali ventilator na veće obrtaje, pa mislim da je red da ga se malo oćisti od nagomilane prašine, eventualno zamijeni pasta na procesoru (i ako je potrebno još nešto, neka netko to navede...) Pošto nikada nisam rastavljao laptop, neželim da nešto zahebem, pa ako mi netko može opisati što trebam prvo rastaviti, odnosno koji su prvi koraci, ili ako netko ima tutorial za ovu seriju laptopa... I ako je još nešto potrebno da me opomene... hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
šta nitko? ni riječ? ajde ajde... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Gle imam ti FS4438G koji je u svoje doba bio premium laptop. Rastavljanje njih nije problem samo makni sve vidice i radi polako. Ali ako ti je lap pod garancijom jako pazi da išta en ogrebeš. Za sad samo makni zadnji poklopac i ispuši laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je pod garancijom, nosi ga u servis na reklamaciju pa neka to oni naprave. Reci da se gasi zbog pregrijavanja.
![]() |
#5 |
Registered User
|
laptop nije pod garancijom, kupljen je na crno, vjerovatno vruća roba... a prošlo je dosta vremena, pa bi ga htjeo malo oćistiti jer se zagrijava više nego kad je bio nov... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
ma nije me strah, nego nisam rastavljao nikad laptop pa Vas pitam od kuda da krenem rastavljati... od ispod, od tipkovnice... jer neki mi kažu da krenem od tipkovnice rastavljat a neki od ispod, pa da vas pitam koji imate malo više iskustva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod nekih modela, glavni šarafi se nalaze ispod plastike koja se nalazi između tastature i ekrana. Plastika se podigne nekim tanjim predmetom, skinu se šarafi, makne tipkovnica i dolazi do ploče i procesora. Pokušaj negdje na netu naći service manual u kojem su obično detaljne upute za takvu operaciju. Vjerojatno će ti trebati manji križni šarafciger.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ispuši ga kompresorom i bok, nemoj rastavljat ništa. Nije problem rastavit koliko je problem sastavit, gurat ćeš šarafe kamo ne idu i na kraju ćeš imati viška dijelova onda ćeš proklinjat što si poslušao nekog kvazi mahera, pogotovo zato jer to nikad nisi radio do sada. U najbolju ruku čišćenje toga u ovlaštenom servisu + novu pastu ćeš platiti cca 200kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
oke, hvala na odgovoru... Vidjet ću još što mi je najbolje, za prvu ruku ću probati ispuhati zrakom, al ako neće to biti dobro onda ću odnest u sevis da mi komplet sve očiste i zamijene pastu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|