|
![]() |
#811 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Lijepo ti kažem, ostavi se te starudije i nade da ćeš nešto dobit OC-em. Ja jučer malo iz znatiželje probao P4 631 sa stock coolerom i dobio sam 4GHz, a na 4.5GHz nije bootao. A ovaj tvoj 530 je stari Prescott... Ako bi ga dobio na 3.5-3.7GHz bi mogao biti sretan, a grijao bi se ko svinja. Preporuka? Neka polovna P35 ploča i C2D procesor (koji ti srce zaželi, može i obični Pentium DualCore, E21X0 serija). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
kako da ti to objasnim. to nije ko brzina automobila da jedan ide 500, a drugi 300 i da je 200kmh razlika među njima. jednostavno, Core arhitektura na 3GHz ima bolje performance nego NetBurst arhitektura na 5GHz. a kako ti je maX rekao, 5GHz nemres ni postici, barem ne na toj maticnoj koju imas. a sada razlike između Core i NetBurst arhitekture su na ![]() jedino di bi osjetio, osjetio bi na napajanju i po temperaturi u kanti. Naime, tvoj proc bi vukao struje ko mutav, koju bi pretvarao u toplinu...puno topline. |
![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Znao sam da je više bolje, al sam negdje pročitao da neke stvari rade puno bolje na DC, nego sa duplo više rama bez DC. Zadnje izmijenjeno od: simba. 12.11.2009. u 08:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |||||
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Pa sam rekao da nemam pojma? Kaj je ovo neki geek mobbing? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Lipo uzmi još jednu pločicu od 2 i na konju si, ili eventulano prodaj to 2x1, pa uzmi 2x2, to su već kombinacije za tvoju dušu ![]()
![]() |
![]() |
#816 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
pozz ekipa...evo slažem konfiguraciju i trenutno biram memoriju... jel može ova kombinacija na izabrani procesor i matičnu? Matična: Asus RAMPAGE II Extreme Procesor: Intel i7 920 RAM: Trancsend DDR3 6GB 1333mhz ( 3x2 ) unaprijed zahvaljujem na savjetima i prijedlozima... ![]() Zadnje izmijenjeno od: pupa265. 13.11.2009. u 01:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
http://www.crucial.com/store/partspe...2KIT25664AA800 u Linksu, definitivno mi nije bila prva želja, međutim G-skill koji sam tražija ima samo u Zadru a očito im je politika takva da se može naručit samo iz Zagreba, tako da sam malo brzopleto onako iznerviran iskešira skoro 700 kuna za Cruciala. Tek sam kod kuće vidija da je memorija CL6 -->
![]() ![]() Mene sad zanima, kolika su ove latencije zapravo loše? Većinom se može pročitat da su manje više nebitne al je*iga 800MHz/CL6 je kombinacija koja baš bode u oči... Također, koliko MHz bi otprilike mogla potegnit, ako se to uopće može pretpostavit (čipovi su Micron D9LPH). Razmišljam o tome da ih zaminim za neke druge rame, pošto su netaknuti tj. nisu otvarani... Pucajte... Pozdrav svima, kupija sam jučer ovu memoriju ---> http://www.crucial.com/store/partspe...2KIT25664AA800 u Linksu, definitivno mi nije bila prva želja, međutim G-skill koji sam tražija ima samo u Zadru a očito im je politika takva da se može naručit samo iz Zagreba, tako da sam malo brzopleto onako iznerviran iskešira skoro 700 kuna za Cruciala. Tek sam kod kuće vidija da je memorija CL6
![]() ![]() Mene sad zanima, kolika su ove latencije zapravo loše? Većinom se može pročitat da su manje više nebitne al je*iga 800MHz/CL6 je kombinacija koja baš bode u oči... Također, koliko MHz bi otprilike mogla potegnit, ako se to uopće može pretpostavit (čipovi su Micron D9LPH). Razmišljam o tome da ih zaminim za neke druge rame, pošto su netaknuti tj. nisu otvarani... Pucajte... |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Ako ciljaš na CL4 zbog igara onda ćeš se pomučit za takvo nešto, bolje možda neki G.Skill za to, ako nema možda onda Kingston.... Zadnje izmijenjeno od: lit. 25.11.2009. u 16:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Premium
|
Ako nisi još kupio, onda nemoj rampage II kupovati, nema ti svrhe, za takvu ploču ti je bolje imat neki extreme procesor i DDR3 od 2 Ghz da se možeš "igrat", inače bezveze trošit novce na rampage. Dosta jeftinije ploče se vrlo vrlo dobro nose sa OC-om i ovo što ćeš ti kupit možeš radit OC sa svakom matičnom do max 2 tisuće kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#823 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pa ta je ploča jednako neisplativa bio na njoj i7 920 ili i7 975XE ![]() OC na tim pločama ionako ovisi najviše o samom procesoru tj njegovoj sposobnosti da trpi visok BC. RAM od 2GHz ti pak na Bloomfieldu radi samo probleme pošto integrirani mem kontroler prema spec podržava taktove do 1333MHz. OK postoje ploče koje nude viši množitelj ili se te frekvencije postižu podizanjem BC-a ali sve je to često vrlo teško ustabiliti za stabilan svakodnevni rad.
![]() |
![]() |
#824 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Koliko se u svakodnevnom radu osjeti razlika između tvornički maksimalno deklariranih 1333 i recimo 1500/1600?
![]() |
![]() |
#825 |
Moderator
|
Pa skoro da i nećeš skužit razliku. Iskreno da te se sjedne za komp i dam ti da radiš par dana sa memorijom na 1600 7-7-7-21 i onda ti u jednom trenutku to spustim na 1333 7-7-7-21 dam se kladit da razliku ne bi skužio dok ne bi išao vrtit recimo Everest ili gledat koji su taktovi u CPU-z. Da ne velim da ekipi koja će s tim konfama većinu vremena vrtit vatrenju ljisic + winamp nema ama baš nikakve razlike bio pod haubom 1066/1333/1600 ili 2GHz RAM. ![]()
![]() |
#826 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#827 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Čemu onda forsiranje takta za 24/7 rad?
![]() |
![]() |
#828 | |
Moderator
|
Citiraj:
No, ti sada mješaš kruške i jabuke. Za početak Core i7 9xx je Blomfield i LGA1366 procesor. Intel Core i7 8xx je Lynnfield, LGA1156 procesor. Dva fizički različita procesora i različite platforme. No kako bilo i Lynnfieldov mem kontroler također prema spec podržava samo do 1333MHz memorije. Sa Intel Core i5 na pločama su čak i lockani djelitelji na više od 1333MHz uz stock 133MHz BC, dok uz Core i7 djelitelju budu otključani i daju max vrijednost ovisno o ploči tj biosu. No ono što sam tebe pitao je sa mi objasniš zašto bi na RIIE išli samo skupi procevi kako si rekao. Moram priznat da ne kužim pitanje niti kome je isto upućeno ![]()
![]() |
![]() |
#829 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Posto su moji Traceri prdnuli u fenjer, a ovdje svi trkeljau od DDR3 da samo priupitam koji kit DDR2 u Linksu uzeti umjesto ovih Tracera? One G.Skill Black PI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hvalio si ga i sam, hvalili smo ga svi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Moderator
|
![]() |
#835 | ||
Premium
|
Citiraj:
RIIE, iz osobnog pogleda, ne bih kupovao nešto skoro najskuplje i onda najjeftiniji proc iz serije, ali kako koga volja... možeš stavit i hyundai motor u bmw i radit će, no da se to baš radi... sve se može i kažem kako koga volja šta hoće radit... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Jedno je nativna podrška, drugo su OC i nestandardne podrške ![]() Izbjegavao bi temeljem čega točno? PI je vjerovao ili ne serija iznad PQ serije.
![]() |
![]() |
#838 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() to sam napravio i ja. kad su balistiksi dunuli na Abitici, zel sam te blecke, dok su koštali manje ![]() nije loše. PQ seriju i onu srebrnu izbjegavati. ja sam imao kit 2x1GB sa onim megalomanskim Heatpipeom. 1066 deklarirane, a na 1080 nis htjele ni sa 6-6-6-18 @ 2,3V |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Premium
|
hehe ti mene sve propitkuješ... kao što rekoh G.skill je više nema u ponudi i tko zna od kada, to je dovoljan razlog za ne kupit, gdje će dobit zamjenu ako je više ne rade? i zašto je više nema u ponudi ako je tako dobra? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|