|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Probook 4515s problemi
Pozdrav svima, Krajem 8. mjeseca ove godine kupio sam laptop HP ProBook 4515s NX481EA. Nakon nekoliko tjedana koristenja odlucio sam kupiti Hibridnu Express Card 34 TV karticu AverMedia AverTV Hybrid Express. Nakon što sam kupio karticu odlučio sam je isprobati, i tada su poceli problemi. Naime kada sam utaknuo u express card utor i kartica je pocela instalaciju, racunalo bi se odjednom zamrznulo i sljedilo bi nasilno gasenje racunala na gumb. Kako sam mislio da je mozda slucajnost odlucio sam jos probavati mjenjavsi razne drajvere od najstarijih do najnovijih pa sve do mijenjanja operativnog sistema od XP do Windows 7 ali i dalje nisam mogao uopce poceti gledati TV jer se racunalo konstantno smrzavalo i slijedilo je nasilno gasenje. Nakon sto sam odlucio isprobati karticu na drugom laptopu zbog razmisljanja o kvaru TV Kartice, odlucio sam probati na HP ProBook 4510s VC357ES koji je zasnovan na intelovom chipsetu. Kada sam kod njega probao, kartica je radila besprijekorno sa identicnim drajverima i operativnim sustavom, dakle potpuno isto softverski. Odlucio sam odnjeti notebook na servis jer je pod jamstvom, odlucio sam se za Recro te sam im prilozio i tv karticu. Nakon 42 dana zovu me da je laptop popravljen tj da je zamjenjena maticna ploca i da sada sve radi. Naravno preuzeo sam racunalo i pohitao doma da vidim kako to radi. Naravno napredka nije bilo jer mi se opet javljala ista stvar a to je zamrzavanje racunala prilikom ubacivanja tv kartice ili ako imam srece dodje do pokretanja programa za gledanje tv i onda se smrzne. Njihovo obrazlozenje jest nekompatibilnost AMD -a sa Karticom. Nisam bas uvjeren da postoji nekompatibilnost jer sam takodjer probao tv karticu i na svom starom laptopu NX6325 sa AMD Turionom TL52 i amd chipsetom i sve radi besprijekorno. Takodjer sam kupio i USB TV Tuner Avermedia Volar HX i on radi no kada gledam analognu kabelsku ili antensku televiziju slika mi skace i pojavljuju se crte a isto tako se cuje i nekakvo zujanje kao da negdje ima viska struje u kartici. Da bih se uvjerio da i ta kartica "ne valja" spojih ga opet na navedene laptope 4510s i NX6325 sa istim operativnim sustavom i drajverima i kod njih sve funkcionira bez zujanja i treperenja slike. Nakon svega toga zvao sam HP i rekao da cu nadoplatiti ako treba za racunalo sa Intelovim chipsetom, ali naravno to nisu u mogucnosti napraviti. Molio bih sve dobre volje ako mi mozete dati neki savjet, jer vise ne znam da li se radi o nekompatibilnosti ili o nekakvom kvaru na racunalu. Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|