Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2009., 22:47   #2101
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Dobro sad si me zainteresirao ajde reci mi koja je to točno tehnika u pitanju (ako zanemarimo dostupnost kabelske televizije i možda nešto boljeg broadband interneta) koju oni imaju a mi nemamo dostupno?
Staro 09.11.2009., 23:11   #2102
e-one
Civic (ab)user
Moj komp

e-one's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Mislim da tvoje kompetentnost se dovoljno ocituje u tome kaj Links guras u manje trgovine
Ajd ne cjepidlači.......i samom ti je jasna poanta mog posta, o kakvoj kompetentnosti sad ti pričaš? Nema u Linksu 100 nesposobnih trgovaca pa da se ne zna tko pije, a tko plaća. Isto tako do sad ništa u Linksu nisam kupio, a da me trgovac gleda ko tele i nema pojma o čemu govorim dok je više manje svaki moj posjet HG-Spotu neodoljivo podsjećao na kupovinu u Pevecu. Ve-Mil isti k.... samo eto s njima nisam imao problema i oko reklamacija. Ako Links napravi zgradu 5000m2 i počne prodavat vešmašine znat ćemo da su krenuli nizbrdo
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 23:27   #2103
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hmm, citam komentare sa zadnjih par stranica i nije mi jasno oko cega ste se vi uspjeli zakaciti

Recimo, moja iskustva sa Linksom su uglavnom pozitivna, dok recimo buraz valjda nece tamo vise nogom krociti.
Primjer:
Krepao mi disk, Hitachi cini mi se. Bad sectori.
Odnesao ga na reklamaciju, sa detaljnim opisom kvara, kao i HD Tune logom.
Za 3-4 dana me zovu decki iz servisa i pitaju zelim li novog Seagatea (skupljeg i s novom garancijom), tada popularnog "Speedya" 7200.10, ili cu cekati skoro mjesec dana da mi stigne ovaj Hitachi.
Rekoh, jos danas sam do vas

Njemu su, s druge strane, misa Razera (Diamondback ili DeathAdder) drzali jedno....2-3 tjedna , nakon cega su mu javili da je novi na putu i bit ce kod njih za dan-dva.
Znaci tek je tada "istestiran". Svasta.
A ocekivao je da ce biti gotovo za par dana, ak ne i isti dan, posto je kvar ocit (lijeva tipka "mrtva")
Skoro zaboravih, kad mu je krepala grafa, pogodite koliko je trajala reklamacija - skoro do zakonskog roka od 45 dana, a imali su takvu istu na lageru,

Zasto ovo pisem - ocito da im "susretljivost" ovisi o servisu i/ili guzvi u istom.
Mene su tim potezom zadrzali kao sigurnog kupca, ali ocito je da im to i nije uvijek prioritet/mogucnost (a trebao bi biti i vise od cijena).

Tak da kiss and make-up, a trgovine ce si same najbolje napraviti dobru ili losu reklamu, stvarno ne trebaju vas za to
dUG1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 23:56   #2104
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ja imam isto pozitivna iskustva sa Linksom u Osijeku, kupio HDD Samsung 1TB, donjo kuć, spojio i idem formatirat, prvo idem quick format i sve 5 a onda full format. pri jedno 50% počeo disk krčit i čudno se glasat. ja prekino format i odspojio disk i dobro ga pogledo i vidim na jednoj strani malo udubljenje. Odnjo ga drugi dan oko 10 tamo i kažem kvar, neprolazi full format, bad sectori u HDD Tune. I oko 2 me zovu (isti dan) i kažu možeš doći po novi disk.

U Vemil u Osijeku sam frendu nosio pržilici na reklamaciju, donjo u ponedjeljak i reko tip da dođem za tjedan dan, ja došo za 2 tjedna i pržilica nova me čekala.

E sad o čemu zavisi njihovo obavljanje reklamacije, tko zna.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 00:02   #2105
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
dobro, ju-hu. ovdje nema onoga sto mene zanima. da li je prodavac duzan primiti i dati nov ispravan uredaj bez provjere servisa ili dobavljaca, ako se npr kvar dogodio unutar par dana? papiri na mjestu kao i ambalaza, nije uopce u tome rijec. nego, kupis laptop, dodes doma, nakon dva dana zaebancije skuzis da jednostavno optika (npr) ne radi. odes di si kupio, da li je trgovina obavezna dati novo isti trenutak kad si dosao reklamirati? to je pitanje.
Nije obavezna, a nadam se da nece nikada ni biti.

Ni kupac ni trgovac nisu nekad u stanju tocno reci sto je s opremom. Defaultna zamjena novom je nekad najgori moguci potez, marketinski mozda zvuci OK, ali povlaci gadne troskove u cijelom lancu prodaje ako je krivnja na strani kupca, ne neispravnost opreme.

Ja sam osobno imao slucaj da je veliki prodavac nama kao "neispravne" vratio nekoliko desetina prijenosnika prodanih u velikoj akciji, a mijenjane na gore opisani nacin. Covjek donese, kaze "joj to meni ne radi", prodaja odmah zamijeni sa smijeskom na lici i nama vrati par paleta opreme koja je "neispravna". Svi do jednog ispravni, s greskama od petljanja sa SW-om, preko slaganja putem "klinaca iz susjedstva", igara koje na on-board grafici ne rade kao sto su vidjeli kod susjeda na igracem piceku i slicno.

Naravno da su vraceni prodavacu, uz puno svadje, uopce im nije bilo jasno "zasto odmah ne damo nove".

Da bi se ostvarila ta politika, trgovini mora ostati puno veca zarada (sad je marza katastrofalna i nema nikakvog smisla baviti se prodajom hardvera) da bi se takve stvari pokrile. A onda se ne treba cuditi da je, recimo, firma ta i ta skuplja, ali ima OK servisnu politiku.
Staro 10.11.2009., 00:02   #2106
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Heh, ja bio nosio 2x2GB OCZ-a XTC u Ve-mil na reklamaciju, jedan keks nije bio radio. Dam liku u ruke ram, on kaže da nek malo pričekam, ode otraga i za 1min se vrati sa novim kitom rama
maX je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 00:10   #2107
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor housel Pregled postova

U ADMu nisam nikada ništa kupio, ima li tko od vas iskustva?
Pohvale.
Uzeo komponente, jos se ponudili da mi sklope i istestiraju, pošto nisam imao baš puno vremena rekoh ajd neka sloze.

Kuciste stiglo dobro slozeno, kablovi i sve. Pitali me s kojim OS-om da testiraju i poslali mi rezultate testova da sve radi oke.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 01:28   #2108
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor housel Pregled postova
Gdje da što kupim??
znam kako ti je ja sam 50% svog kompa uzeo u linksu a 46% u ADM ovi u pž kud prodaju sranja jos te hoce i zajebat full iako ja mislim da su decki u IT najkorektniji u usporedbi sa ostalima, kod njih sam uzeo monitor samo zato da njima nekakva marža ostane posto je bila ista cijena kao i u drugim trgovinama, svejedno imam garu kod uvoznika... a najvise su ljude yebavali u pinu, na poz- forumu sam im prije 2 godine bacio analizu bozicne konfiguracije pa sam dobivao razne prijetnje od trgovca , evo je analiza ako te zanima

http://pozezani.com/forum/index.php?...60128#msg60128
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 18:08   #2109
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
znam kako ti je ja sam 50% svog kompa uzeo u linksu a 46% u ADM ovi u pž kud prodaju sranja jos te hoce i zajebat full iako ja mislim da su decki u IT najkorektniji u usporedbi sa ostalima, kod njih sam uzeo monitor samo zato da njima nekakva marža ostane posto je bila ista cijena kao i u drugim trgovinama, svejedno imam garu kod uvoznika... a najvise su ljude yebavali u pinu, na poz- forumu sam im prije 2 godine bacio analizu bozicne konfiguracije pa sam dobivao razne prijetnje od trgovca , evo je analiza ako te zanima

http://pozezani.com/forum/index.php?...60128#msg60128
morao bi se prijaviti da vidim.

Meni IT nije nikako u redu i nikada više ne bi tamo nogom kročio.Pristojan sam pa neću o Marijanu ništa reći, no s kim je dobar neka ide.

"Dobro sad si me zainteresirao ajde reci mi koja je to točno tehnika u pitanju (ako zanemarimo dostupnost kabelske televizije i možda nešto boljeg broadband interneta) koju oni imaju a mi nemamo dostupno?" by yedwy

Odgovor: evo primjera radi dostupna im je 4870 koja kod njih košta cca 100€ a prosječna plača im je cca 1200-1400€ što izađe otprilike 1/10 mj. zarade. Mene je koštala 1149kn što je 1/3 moje mjesečne zarade.
Misliš li da je ta grafulja dostupna hrvatu koji radi za minimalac??

Evo jedan primjer mimo tehnike
auto koji u njemačkoj košta 10000€ kod nas kada se uveze košta 15100€
Trošarine i porezi nas pri uvozu izađu oko 51% vrijednosti auta.
Što misliš yedwy koliko je taj auto dostupan hrvatu koji radi za duplo manju paru. Znam, opravdanje je u tome da hrvatska na taj način štiti našu industriju automobila , koju mi nažalost nemamo
housel je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 20:36   #2110
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ti si rekao "sa kakvom su tehnikom okruženi" pa te pitam kakva je to tehnika s kojom su oni okruženi a da se kod nas nemože kupiti (osim gore rečenih telekom stvari), nisam te pitao (niti imam namjeru diskutirati o tome) koliki postotak njihove plaće potroše kad si žele priuštiti nešto od te tehnike jer je jasna stvar da je njihova kupovna moć daleko veća od naše i usudio bi se reć da je to normalna stvar i to nije samo u tehnici tako nego u svakoj drugoj stvari i proporcionalno i na bifteke potroše manje od nas...
Staro 16.11.2009., 18:20   #2111
vertigo
Registered User
Moj komp

vertigo's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
reklamacija

odnio svoj cpu u trgovinu gdje sam ga kupio,ustanovili da je neispravan i sad čekam(već 35 dana),pošto se onih 45 dana bliži kraju zanima me šta napravit nakon tog roka
vertigo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 20:07   #2112
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor vertigo Pregled postova
odnio svoj cpu u trgovinu gdje sam ga kupio,ustanovili da je neispravan i sad čekam(već 35 dana),pošto se onih 45 dana bliži kraju zanima me šta napravit nakon tog roka
Ovisi gdje si ga odnio i koji je cpu
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 21:56   #2113
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nh d.o.o.

Kupio sam u ovom web shopu hard disk i kučište. Disk mi je uredno stigao doma fino zapakiran i unutra dopis s isprikama da kučište trenutno nemaju, ali da će ga dobiti za tjedan-dva. Za dva tjedna ugodno iznenađen stigne mi kučište doma, ali skoro sam puko kad sam vidio da je atec 900 a ne 902 koji sam naručio. Nazvao sam ih i reko da su mi krivo kučište poslali i gospođica koja tam radi je rekla da će provjeriti sa šefom. Uglavnom ispalo da pošto su kučišta jako slična po specifikacijama oni su mislil da je ok da mi daju 900. Uglavnom ja sam reko da ga neću, da ću ovo vratiti i čekati 902 ili nadoplatiti za 1200. Na kraju me nazvao gazda iz švabije i pričao sa mnom(na engleskom), rekao je da je 902 nedostupan na duže vrijeme i što mogu napraviti? Nakon par minuta se dogovorili za antec 1200 uz moju nadoplatu.
Uglavnom sve pohvale ovom shopu, izgleda da stvarno brinu o zadovoljstvu kupaca. Vjerojatno jer je u biti njemački
d4rk_ch1ld je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 22:12   #2114
Sandi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2003
da li se kod linksa može dobiti povrat novca za 'zabunom' kupljenu komponentu, ili bar zamjena za nešto drugo? kupljena je prije pet dana.
Sandi je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 22:31   #2115
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Sandi Pregled postova
da li se kod linksa može dobiti povrat novca za 'zabunom' kupljenu komponentu, ili bar zamjena za nešto drugo? kupljena je prije pet dana.
Zamjena možda ako je zapakirano ''kao'' novo, povrat $ - teško.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 23:00   #2116
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ja sam nedavno zamijenio agp grafu za pci, isto kupljena greskom, zamijenili su mi bez problema . mislim da mozes uzet bilo sto iz cjenika, i nadoplatit ako je potrebno. cijena naravno je bila ona sa racuna. sad, neznam kako ide sa povratom novca (tj. dali uopce ide).

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 23:14   #2117
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Sandi Pregled postova
Sa njihove stranice faq...

Q: Što je nekompatibilnost, kako se utvrđuje i zašto ne vrijedi jamstvo ?

A: Slučajevi kada dvije ili više komponenti ne želi raditi skupa iz nekog razloga, naziva se nekompatibilnost. Jamstvo se ne može ostvariti jer se radi o potpuno ispravnim komponentama. Kako bi smo ipak dali mogućnost zamjene u slučaju nekompatibilnosti, ponudili smo opciju povrata robe u roku 8 dana od kupnje. Smatramo da je rok od 8 dana sasvim dovoljan da se utvrdi nekompatibilnost. Da bi ostvarili pravo na povrat robe u roku 8 dana, roba mora biti kompletirana, sa potpunom ambalažom, fizički ispravna i bez vidljivih tragova ugradnje.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2009., 15:11   #2118
vertigo
Registered User
Moj komp

vertigo's Avatar

Reklamacija

Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Ovisi gdje si ga odnio i koji je cpu

Zadnje izmijenjeno od: vertigo. 17.11.2009. u 15:13. Razlog: greška
vertigo je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 14:31   #2119
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Vemil katastrofa

Lijep pozdrav svim članovima foruma!
Eto ovom prilikom bih htio ukazati svima na moj neugodni reklamacijski problem
s Ve-milom...budući da se ovjde već pisalo o propasti dotične firme iskoristit ću malo slobodnog vremena i opisati kako se postupa u današnje vrijeme s kupcima.
Ukratko...nazvao sam Vemil i izjasnio se da imam reklamaciju na matičnu ploču...ploča nije htjela bootati winxp te je izbacivala grešku "cmos checksum error".Dotični gospodin je bio ljubazan i dao mi je adresu na koju da pošaljem ploču s opisom problema.Super...ja sav sretan i zadovoljan što se razgovor završio nakon dvije minute bez ikakvog natezanja i pregovaranja.Još sam mu postavio pitanje kad mogu očekivati da će reklamacija biti gotova na što je on odgovorio da bi idući tjedan trebalo biti sve riješeno.Hvala...doviđenja!
19.10.2009. sam im poslao uredno ploču u kutiji sa kopijom garancijskog lista.Dan kasnije sam ih još nazvao i ostavio broj mobitela te ime i prezime za svaki slučaj.
Dođe idući tjedan,ali iz Ve-mila nitko ništa ne javlja.Ja ih nazovem i dobijem servis.Gospodin mi uljudno kaže da je dobio paket i da se reklamacija počela riješavati te da stanje mogu pratiti preko njihovog servisa.I zaista na njihovom servisu sam pratio tijek reklamacije...

Pregled reklamacije
Vrijeme: 21.10.2009. 12:39:13
Organizacija: Skladište servisa i reklamacija Zagreb
Opis akcije: ULAZ ROBE U SERVIS (URS)
Tekst akcije: javlja grešku cmos checksum error u orginalnom
pakiranju sa limičem ---------------------------------------
kupac sam dirao po biosu s toga je ploča izvan jamstva jer samo
ovlašteni servisi smiju raditi update biosa, na ploču stavljen bios
F3 i ploča se uredno pali i posta i diže windowse, ne raditi update biosa više.

Vrijeme: 21.10.2009. 12:39:13
Opis akcije: Promjena statusa
Tekst akcije: Zaprimljeno
Vrijeme: 22.10.2009. 16:35:06
Tekst akcije: Započeto u servisu
Vrijeme: 07.11.2009. 11:57:11
Tekst akcije: Završeno popravljeno

Ja sav sretan pomislio da mi ploča dolazi nazad kroz 2-3 dana.Gadno sam se prevario.U nekoliko navrata sam zvao servis i naravno nisam ih mogao odmah dobiti.Javi se gospodin i kaže da ostavim svoj broj ta će oni meni iz servisa javiti! Meni nije jasno ako je "završeno i popravljeno" 07.11. zašto mi se ploča ne šalje nazad????
Servis više uopće ne mogu dobiti ili ne žele da me spoje sa servisom.Danas je 18.11. i ploču još nisam nazad dobio.Uspio sam danas dobiti Ve-mil i stvar je opet ista...ostavite broj i nazvat ćemo vas iz servisa...WTF???
Muljaju čim im spomenem da mi daju broj overseas pošiljke da vidim gdje je paket...
Pa što mi je činiti?
Kome da se žalim...kome da se obratim?
Firma propada i strah me je da me ne prevare...ne znam što da radim!
Oprostite na opširnom tekstu...hvala!
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 14:49   #2120
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Natipkat ću ukratko jer neman sad vremena za detalje, a treba mi hint na brzinu,ako ko uopće uhvati prije nego šta izađem iz kuće...

Uglavnom otišao mi je ovaj 939 setup iz siga (AMD 4200+) metodom eliminacije sam sam skužio da nije do svih komponenta osim RAMa, CPU i MBO. Pošto iman 2 pločice RAMa sam i poprilično siguran da nije do rama, a pošto mi je drugo PC na AM2 soc. ne mogu dalje testirat metodom eliminacije, tako da ostaju CPU i MBO kao upitni.
Pošto nitko od mojih bližnjih nema s.939 pa san nevoljko otišao u servis i pitao čovjeka imaju li s.939 komponente, dobio sam odgovor da imaju, te sam im naglasio da ne treba testirat ništa osim CPU i MBO jer je ostalo uredno, mislim može ako mu je gušt, al nema jebene potrebe.

7 dana nakon me zovu, da su našli problem i da je problem u MBO ili CPU I dao kao mogu iz dućana naručit CPU/MBO pa probat, ali da tada ja to moram platit, dakle cirka 800, 900 kn bi me izašao PC koji teško da kompletan košta 1000 kn. I šta reć, to da ne radi CPU ili MBO sam znao i uredno im napomenuo prije 7 jebenih dana i apsolutno mi ne pada napamet ovakvu "uslugu" platit niti kune.

Pa me zanima, jesam li dužan uopće platit ovakvo što? I ako platim (a to ću najvjerovatnije morat ako budu izinstirali, pošto do kante drugačije neću legalno moć doć) jel mogu šta napravit za povrat tih novaca?

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 15:11   #2121
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@bixsy
U njihovom opisu je greška tj. netočnost. Naime, nije istina da se garancija ukida ako korisnik (ti) stavi drugi BIOS. Stavljanje tvorničkog tj. originalnog BIOS, te greška prilikom toga NIJE razlog za ukidanje garancije. Dakle, tu su te zahebali.
Ako ti ploča ne stigne do kraja tjedna, obavezno se žali Inspektoratu.

@presidente
Dužan si platiti SAMO dijagnostiku koja btw, nije izvršena kako treba jer su ti decidirano trebali reći je li problem mbo ili proc. Nitko ne može prisiliti da kupiš cijelu novu konfu ili njene dijelove. Negdje u Zakonu o potrošačima piše da u slučaju popravka u iznosu iznad 400kn MORAJU zatražiti tvoje pismeno očitanje o tome tj. da ti ti ponudu, a ti je možeš potpisati ili odbiti. U slučaju tvog odbitka vraćaju ti robu u stanju u kojem su je dobili od tebe.
Staro 18.11.2009., 15:15   #2122
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@presidente
Dužan si platiti SAMO dijagnostiku koja btw, nije izvršena kako treba jer su ti decidirano trebali reći je li problem mbo ili proc. Nitko ne može prisiliti da kupiš cijelu novu konfu ili njene dijelove. Negdje u Zakonu o potrošačima piše da u slučaju popravka u iznosu iznad 400kn MORAJU zatražiti tvoje pismeno očitanje o tome tj. da ti ti ponudu, a ti je možeš potpisati ili odbiti. U slučaju tvog odbitka vraćaju ti robu u stanju u kojem su je dobili od tebe.
Dijagnostika me i zanima, za ovu robu su me uredno zvali i ja sam ih uredno odbio, tu je sve čisto. Dijagnostima me muči, jer nije mi cilj ciganit, daleko od toga, al po meni ovo od dijagnostike nije ni D.

Jer ako kažem momku da znam šta radi i da mi provjeri samo CPU i MBO, a nakon 7 dana (?!) me zove drugi momak i kaže da je provjerio grafičku, rame, memoriju, disk (!?) i da sve radi, dok CPU ili MBO ne rade, onda se pitam kakva je to dijagnostika, kakva je to usluga i naposljetku što ja to točno plaćam?
Dijagnostiku? Ne, nju nisam ni dobio jer su rezultati iste jednaki onome šta sam im rekao pri dolasku (a za to, naravno neman ni pismeni ni osoban dokaz u obliku kakvog svjedoka)

Periferija

LINK

Staro 18.11.2009., 15:20   #2123
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pri predaji konfe u servis, na primki su morali napisati u čemu je problem tj. šta ne štima. Nađi je i provjeri što piše na njoj. Ako decidirano piše da ne štima nešto sa cpu i mob, onda možeš slobodno odbiti trošak dijagnostike za ostale komponente.
Staro 18.11.2009., 15:23   #2124
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
@bixsy
U njihovom opisu je greška tj. netočnost. Naime, nije istina da se garancija ukida ako korisnik (ti) stavi drugi BIOS. Stavljanje tvorničkog tj. originalnog BIOS, te greška prilikom toga NIJE razlog za ukidanje garancije. Dakle, tu su te zahebali.
Ako ti ploča ne stigne do kraja tjedna, obavezno se žali Inspektoratu
nije razlog za ukidanje garancije, i mislim da nije izgubio garanciju nego jednostavno garancija ne pokriva taj "kvar"
ono, ako ulijevaš u auto zašećerenu vodu umjesto benzina, možeš bit poprilično siguran da neće bit pod garancijom kad crkne.
drugo, mislim da nećeš ni dobit ploču prije nego se netko sjeti i vidi ploču kako sjedi na polici pa te nazove. nakon toga ćeš vjerojatno morati uplatiti lovu (za "popravak") pa će ti tek onda poslati ploču overseasom

samo nagađam al imam first hand experience kod doticnih
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 15:24   #2125
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Citiraj:
Pri predaji konfe u servis, na primki su morali napisati u čemu je problem tj. šta ne štima. Nađi je i provjeri što piše na njoj. Ako decidirano piše da ne štima nešto sa cpu i mob, onda možeš slobodno odbiti trošak dijagnostike za ostale komponente.
Piše kurac, zato i kažem da neman dokaz...
5 minuta sam ja s njim priča, a znaš ta je on napisa na kraju: "Ne daje sliku" :facepalm:
Ono, oečkiva san malo više od jednog informatičara (valjda), ovaj opis je kao da je teta iz frizerskog tipkala opis problema jebate...

Uglavnon ostaje platit...divota. Vidit ću još šta se da izvuć, pa javim šta i kako...

Periferija

LINK

Staro 18.11.2009., 15:25   #2126
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Citiraj:
slažem se... btw nisi napisao koji je servis tako da ih možemo popljuvati ljudski.
ako je to normalan servis imat ces zapisano crno na bijelo što je zaprimljeno, kada, tko je zaprimio i što si izjavio odnosno na što sumnjaš - ako je to neki pushiona servis vjerojatno ces imat komadic papira s kojim ne mozes nista dokazat

edit: nemoj nista placat trazi razgovor direktno s onim koji ti je zaprimia plocu, ustvrdi da si mu rekao tocno to sto oni tebi sada govore, i da ces odustati od bilo kakvog popravka i trazi komponente natrag
Staro 18.11.2009., 15:28   #2127
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

[QUOTE=coconut;1488099]@bixsy
Ako ti ploča ne stigne do kraja tjedna, obavezno se žali Inspektoratu.

Uff! Nemam iskustva s tim baš previše...pretpostavljam da ih zovem u vezi zaštite za potrošače?
Ali bez obzira i da mi ukinu garanciju...želim da mi vrate ploču jer je ploča moja pa makar bila neispravna...to što oni odugovlače je krajne podmuklo!
Prijatelj koji je donedavno radio u Ve-milu mi kaže da će se u Vrbanima otvoriti novi centar,ali će se zvati pod drugim imenom...i upravo tu leži moj strah da Vemil nestane,a roba sa servisa krene u prodaju pod okriljem stare-nove firme drugog imena!
Hvala coconut! Ako još ima tko kakav prijedlog kako da ih pritisnem neka slobodne kaže...
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 15:37   #2128
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Prijavu Inspektoratu možeš izvršiti i online. Bitno je da si što detaljniji u opisu problema te da se koncentriraš na činjenicu da nemaš informacije o povratu ploče jer nitko ne javlja na telefon. Poželjno bi ti bilo poslati fax ili mail servisu da imaš i pismeni dokaz za Inspektorat.
Vemil je već promijenio ime pod kojim posluje.
Staro 18.11.2009., 18:53   #2129
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Uglavnom platio 100 kn...

Jer sam potpisom, tj samom predajom konfiguracije pristao na dijagnostiku koja košta isto toliko koliko sam skužio Dakle nije bitno šta ti retardu kažeš da ti provjeri CPU i MBO i da ti kaže šta ne valja, ne on napravi dijagnostiku svega osim CPU i MBO
I sad sam kraći za 100 kn i 8 dana u minusu, a dobio sam jedno veliku ništa

Drugi put ću im donit napismeno šta i kako, šta većim fontom ili ću ostat s njima u servisu, mogu im i dat ruke, ne svima, al polovici zaposlenih sigurno... U biti drugi put me neće vidit, kao ni ikoga koga ja znam jer ću im lipo reklamu napravit, jeben ih nesposobne.

I da, radi se o Procesoru Split Odavno izbjegavan njihovu prodaju, sad ću lipo izbjegavat i servis i to je to...

Periferija

LINK

Staro 18.11.2009., 19:04   #2130
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

pretpostavio sam da se radi o njima... a hebiga drugi put pitaj na forumu ko ima plocu/proc da ti isproba proc ces jeftinije.
uostalom ako ti je dvojba samo maticna ili ploca mozes bit siguran da je maticna... procesor sam dosad vidio jedan neispravan ali to je toliko rijetka pojava da ces prije dobit na lutriji nego to vidjeti
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na