|
![]() |
#841 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
eto, ja imao jos jednu uspjesnukupnju...kljuc bez elektornike, znaci samo skoljka ilitiga sasija za pug 307..stiglo i nesto ranije nego sam se nadao, super zadovoljan, cekam da se frend vrati iz zga, da prebacimo elektorniku i kljuc u novi, jer su se njemu tipke unistile ... edit... frend me narajcao na deal extreme, pa sad idem vidjet sta ima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ja sam prije nekog vremena isto tako 'popaso' priču - 'jeftino' kupio stickove iz Kine na ebay-u, stickovi došli relativno brzo-za 15ak dana, ali pushing - oba sticka su bila nekak upflashana - imali su 4x manji kapacitet (stvarni) od deklariranog, i svako snimanje veće količine od stvarne (ne deklarirane) rezultiralo je komplet gubljenjem podataka; na kraju sam pop--- i spalio ih.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
za fake stickove napraviš dispute na paypalu i dobiješ natrag novce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Trebao bi mi popis robe čiji je uvoz u Hrvatsku zabranjen. Zna li tko gdje bih to mogao pogledat? Na carina.hr ima hrpetina propisa tako da je to iznimno teško naći...
![]() |
#849 |
FC Bayern supporter
|
![]() |
#850 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Sve što ti se imalo dotiče lijekova (vitaminske tablete i slično) se automatski stavlja "pod mikroskop" na carini i jako dobro paze da ne uvezeš nešto što se ne bi smjelo. Inače vitaminski preparati se svrstavaju kao dodaci prehrani i kao takvi su slobodni za uvoz, ali te kod uvoza (ako si takve sreće) može zadesiti i sanitarni pregled (što su ti dodatni troškovi) potraži malo, mislim da se baš o tim vitaminima već dosta pisalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neisplativo jer na prehrambene artikle ide i carina i pdv. Tako da dosta skupo izadje. Vec je bilo rijeci o tome, cak mozda i u ovom topicu. Potrazi.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
FC Bayern supporter
|
Ok! Hvala Vam na pojašnjenju! ![]()
![]() |
#853 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
dajte ljudi ne budite šupci neka se netko javi |
![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
FC Bayern supporter
|
Ja bih ti rado pomogao, ali nisam iz Zagreba.
![]() |
#855 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav, jel tko zna jel bi kupnja katane http://cgi.ebay.com/HANDFORGED-JAPAN...item1c0e34d5ec moglo stvarati probleme kod carine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne znam što će ti reći carinici ali jesi li svjestan da naručuješ fake? Jedan prosječno kvalitetan nož košta više od te "katane". U pravilu treba jako paziti na sve što dolazi iz Kine. Nemaju oni bez razloga najjeftinije cijene na eBayu.
![]() |
#858 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
sa SCYTHE Katanom 3 nemaš nikakvih problema sa carinom osim možda +23%, a sa ovom tvojom katanom... pogledaj ovaj post #260 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Premium
|
Da znam da je vrlo loše kvalitete.Inače sam vlasnik prave katane i to mi je za ukras. |
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#861 | |
Premium
|
Citiraj:
1. Razvrstavanje oružja Oružje kategorije A su:Članak 6. 1. vojni projektili s eksplozivnim punjenjem i bacači, 2. automatsko vatreno oružje, 3. vatreno oružje koje je skriveno u drugim predmetima, 4. streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim projektilima te projektili za takvo streljivo, 5. streljivo za pištolje i revolvere s projektilom koje ima ekspanzijski učinak i meci za takvo streljivo osim streljiva za lov ili športsko oružje za osobe kojima je dozvoljeno koristiti ga, 6. vojno oružje, 7. eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, 8. posebna oprema sukladno posebnom zakonu, 9. oružje koje je izrađeno ili prerađeno bez odobrenja za promet s oružjem, osim oružja iz točke 3. kategorije C i točke 2. kategorije D, 10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju. Oružje kategorije B su: 1. poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno vatreno oružje, 2. jednostrijelno kratkocijevno oružje sa središnjom udarnom iglom, 3. jednostrijelno kratkocijevno oružje s rubnim paljenjem, ukupne dužine do 28 cm, 4. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje sa spremnikom i ležištem naboja za više od tri naboja, 5. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje sa spremnikom i ležištem naboja za najviše tri naboja, kod kojeg se spremnik može skinuti, odnosno nije sigurno da li je oružje takve konstrukcije da ga je moguće uobičajenim alatom preinačiti u više nego trostrijelno oružje s jednim punjenjem, 6. repetirajuće i poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje s glatkom cijevi ukupne dužine do 60 centimetara, 7. repetirajuće dugocijevno vatreno oružje koje nije obuhvaćeno u točki 6., 8. dugocijevno oružje s jednom ili više jednostrijelnih užlijebljenih cijevi, 9. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje koje nije obuhvaćeno u točkama 4. do 6. i točki 10. kategorije A, 10. jednostrijelno kratkocijevno oružje za streljivo s rubnim paljenjem ukupne dužine iznad 28 cm., 11. jednostrijelno dugocijevno oružje s jednom ili više glatkih cijevi, 12. staro oružje. Oružje kategorije C su: 1. plinsko oružje, 2. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj, 3. mužari. Oružje kategorije D su: 1. zračno oružje, 2. oružje s tetivom, 3. električni paralizatori, 4. raspršivači, 5. hladno oružje. Članak 7. Oružje iz članka 6. ovoga Zakona se glede prava i obveza vlas*nika oružja razvrstava u:1. zabranjeno oružje – oružje kategorije A i hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda te hladno oružje kada se nosi na javnim mjestima, 2. dozvoljeno oružje za koje je potrebno prethodno odobrenje – oružje kategorije B, 3. dozvoljeno oružje za koje je potrebna prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije C, 4. dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije D. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Oppa Gangbang Style
|
Tipčna hrvatska administracija Krivo su ti erkli, carinski zakon je točan. Ovdje se radi o Zakonu o carinskoj tarifi i svrstavanju robe u carinsku tarifu. Mačevi, sablje, bajunete, koplja i slična oružja, njihovi dijelovi i korice za to oružje se po carinskoj tarifi svrstavaju u tarifni broj 9307 0000. Carinska tarifa za taj tarifni broj (i svu robu koja se svrstava u taj tarifni broj) kaže da je za uvoz potrebna dozvola za uvoz nadležnog tijela (konkretno u ovom slučaju Ministarstva obrane ili MUP-a) I sad ono najbolje: MUP kaže da nije potrebna dozvola a MF (carina) kaže da treba. ![]() U praksi se to rješava tako da nadležno tijelo (MUP, MO, ...) izda "dozvolu" ilitiga izda papir na kojem piše da za navedene proizvode/robu nije potrebna nikakva dozvola. ![]() ![]() Znači, čak da uvoziš samo korice za mačeve (koje se svrstavaju u isti tar.broj kao i mačevi), treba ti "dozvola"-papir-nešto napismeno za uvoz. Istovremeno zanimljivo i žalosno ... kad bi to bila jedina takva situacija ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
jeje, na eBayu inace pise Shipped 26.10, a na paypalu pise shipped 18.10, sad mi to opet nije jasno zakaj dva različita datuma?!?! @Emissary, ja si isto brijem da je lik muljator, obzirom kak se vreme odmiče, a od majce ništa. Danas sam ga i kontaktiral, ali nema odgovora još(sumnjam da bude). Isto tak prije je imal eBay store sa raznim artiklima, dok sad nema više nitijedan artikl na prodaju. ![]() ![]() Evo ovo je inace njegov profil na eBayu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ako moze pomoc oko USPS-a. Znam da su oni najjeftiniji prilikom dostave iz sad-a tako da od prije koji mjesec samo njih zahtjevam. Medjutim, do sada sam kupvao stvari samo do 10 dolara, dok sada mislim uzeti neke majice (od 30 dolara pa navise). Naravno, gledam samo da je dostava USPS medjutim nisu mi jasne razlike u cijeni. Netko ce mi je dostaviti iz amerike za 11 dolara, a drugi idu sa cijenom do 30 dolara. Zanima me u cemu je razlika? Koliko je sigurna ova usluga od 11 dolara i na koji nacin da prodavacu kazem da zelim bas tu vrstu USPS-a? Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ako sam te dobro shvatio, ti kazes da ovaj shipping nije samo puka postarina nego prodavac uracuna postarinu + svoj trud/vrijeme/gorivo????? Takodjer, gledao sam na usps sajtu shipping do nas i vidim da je najjeftiniji oko 12 dolara. Medjutim prodavaci nude shipping nizak i do 5 dolara. Koja je to opcija USPS-a da bih ja mogao reci prodavacu "Zelim da mi item posaljete preko USPS-a te i te kategorije koja kosta oko 5 dolara" ???????????????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Eh sad bolje jos jednom provjeri, nek ti jos Emil ili netko od drugih potvrdi ovo moje za svaki slucaj. Jedino sto sam siguran je da ti prodavacu nemozes reci: "aha, vidio sam da je shipping jeftiniji na n stranici, moras mi po toj cijeni i slati paket". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|