|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Laptop do 5k kuna, iskljucivo 17" ekran
Kako nisam bas u laptopima, nisam dosad imao potrebu za njime a i obzirom na trenutnu situaciju propadanja trgovina inf opreme ![]() Nisam gamer pa sam siguran da cu na prijenosniku biti jos manje no bilo bi dobro da bar UT(prvi) moze posteno zavrtit. Samim time je za ocekivati da se sa CAD aplikacijama tipa solidworks neće mučiti. Trazim najmanje 17" jer ne zelim dozivljavati šokove prelaska sa stolnih 22 (1680x1050) na 15.4 inca ![]() To bi bili ovi osnovni kriteriji, ostalo se manje vise podrazumjeva i nije od prevelike vaznosti, velika zapremnina harda nije potrebna. E sad ovako usputno da pitam, imam ponudu polovnog prijenosnika HP6830s - KU408EA 17" za 4500 kuna, navodno ima i blue ray iako je to meni manje vazno. kupljen je u Ve-Milu i s obzirom na stanje u ve-milu rizična mi je garancija. vrijedi li to tih novaca i koje su mu slabe tocke? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Budžet ti ne štima jer za 5k kn ne možeš dobiti solidan 17" lap.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja san ti kupija HP 4710s mislim da je cijena sada oko 4500kn, ali vidi, mislin da ti ga i jedan clan ima na prodaju. Vrti AutoCAD bez problema. U Rhinocerosu sam proba neke ne velike modele i rade bez problema. B. Microstation radi bez problema takodjer. Nije pro, malo se grije i nije bas necujan. Ali meni jako dobar za te novce i za ono sta mi triba.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
HP 4710s je sasvim solidan za tu cijenu. Mana je ne baš predobar ekran, glossy kućište i meni neugodna tipkovnica. Također, za nešto manje se može dobiti CQ71. Moj izbor bi ipak bio Acer 7736ZG(+ produljenje jamstva na 3 godine), zbog po meni kvalitetnije izrade, odličnog ekrana i jeftinog trogodišnjeg jamstva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
istina, pregledavajuci malo vise cjenika vidim da je dosta mali izbor povoljnih a kvalitetnih 17" laptopa. lagano sam u dilemi sad sto se tice velicine, morat cu ici malo osobno vidjeti razlike u velicinama i rezolucijama kod 15 i 17 inca mozda će biti dosta prostora i na kakvom 15,6" ekranu. btw za ovaj HP6830s sto sam spomenuo u prvom postu nitko nema nikakvih informacija? pronasao sam u autronicu, kao stari artikl, cini se da je ostao u bazi sa cijenom 8700kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Što se tiče kvalitete, nećeš ni sa 15" dobiti nešto mnogo kvalitetnije, tako da ne moraš ići na manju veličinu ako ne želiš. Općenito, gledaj duljinu jamstva, a to recimo s Acerom možeš lako riješiti pošto produljenje na 3 godine košta manje od 400Kn. Što se tog HPa tiče, zaobiđi. Preskup je i nemaš jamstvo. Po meni i izuzetno nekvalitetan. Loš ekran s malim kutem gledanja, još lošija tipkovnica i očajna kvaliteta plastike. Uz to i ne baš tih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
redscro oprosti al to nije istina. prije svega ne mozes pricat da cila firma nije dobra, ka i da cila firma valja. dakle ne mozes rec HP ne valja. sta se tice modela kojega sam ja spomenija, siguran sam da ce zadovoljit bilo koga koji ne trazi profesionalni laptop. Uz to garancija je 2 godine bez doplate ikakve. Ima on i svojih mana. Ali ja stojim uz preporuku za taj model. evo review jedan od njega. LINK Kao što se vidi iz priloženog naprosto nije istina. Naime tipkovnica je dobra (razdvojene tipke + odvojeni numerički dio) i naravno da postoji garancija. Istina je da se cuje kad radi, ali nisan naisa na nijedan laptop ovakvih performansi i u ovakvom cjenovnom rangu, a da je necujan. Mozda Acer...
![]() |
#8 |
Premium
|
I naravno da nisi ni skužio da sam govorio o polovnom HP6830s kojeg je on spominjao, kao i to da nigdje nisam rekao da HP općenito ne valja ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|