|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
probaj samo staviti 3dmark ili neku igru pa ćeš vidjeti dali će raditi na 1gh! |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Pozdrav, evo kupio sam novu xfx hd 4890 i imam jedan problem koji malo ide na zivce. Trazio sam po interentu neko rijesenje i jedino na sto sam naisao je isti problem kod jednog reviewa od hd 4770 kartice.(opis na dnu posta) evo opis problema koji je identican mom, venitilator grafičke u windowsima dok surfam ili dok je potpunom idleu mijenja brzinu vrtnje svake dvije ili tri sekunde. Sad neznam da li da karticu vratim ili da probam updejtat bios? Hvala "One thing we do need to mention: the first Radeon HD 4770 that arrived had an early BIOS with a slightly “off” cooling ramp. It’d heat up, spin to full duty cycle for two seconds, then drop back down to idle. This was fixed by a second card sent out by ATI, along with a note stating all of the boards appearing at retail starting April 28th would include the fixed BIOS. We were also able to fix the issue by manually keying in the fan speed." |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
sapphire radeon 4890 1 gb, problem
imam problem s doticnom karticom, naime kad god pokrenem igru cuje se pistanje neko, bas nesto u grafickoj kartici, 100% nije ventilator nego nesto drugo.. e sad problem je recimo cod2 ili warcraft 3 mogu igrati kolko ocu nista nece biti sve super, a ostale igre tipa crysis ili mw2 i ostale igram svega minutu dvije i samo mi zasteka komp, na ekranu mi dodje obicno samo smedje crte i nemogu napravit nista osim restartat komp, i kad mi se tako smrzne igra onda prestane to pistanje... i kako se u igri kreces misem, tako se i pistanje onak drugacije cuje.. ovisi uvijek... u ovim igrama di se smrzne tu se uvijek cuje to pistanje jace, dok se u warcraftu ili cod2 cuje malo slabije.. sad ja mislim da je to hardwareski problem i da bi bilo najbolje promijenit na garanciju karticu, al ako mozda ko moze bolje objasnit ako zna sto je, neka slobodno kaze. mogu prilozit i video di se cuje kako pisti kartica... stvarno bi vas molio za neke savjete jer kartica je stara ni 2 mjeseca, i od pocetka mi je recimo u codu4 nakon par min tak zastekala igra i ekran postao smedji, ali sad mi skoro u svakoj igri se to dogodi nemogu nista normalno igrati, znaci da ponovim, sve igre rade besprijekorno, nist ne steka i to nego samo u jednom casu BUM, i ode slika, pojavi se smedje i gotovo, mogu samo restartat komp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Bok Sad, ja cu od onoga sto se meni desavalo... Znaci šištanje cujem i sada u nekim trenutcima i to je normalno za skoro sve nove( i stare ofc) grafe oko toga se nemoraš zamarat, a to sa micanjem miša sam nekada na staroj konfi znao čut i dolazilo je iz napajanja. ![]() Problem sa rušenjem grafe u igrama moze biti od drivera, pregrijavanja,(slabijeg)napajanja pa sve do neispravne grafe. Mislim da bi ti za pocetak trebao fino počistiti sve drivere u safe modu sa driver cleanerom maknutu sve, bubnuti najnovije drivere odmah, u međuvremenu propuhati graficku(mada mislim da nije potrebno u 2 mjeseca...nije mogla toliko prasine pojest, ali nikad se nezna ![]() Naravno moraš ispunit Moj Komp opciju da znamo sa kakvim napajanjem raspolažeš i tako to.
![]() |
#550 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Cuj, konfa ti definitivno nije slaba, a sad taj 750W...neznam, to bi Wolv ili Gilbert mogli odgovoriti, dali je napajanje ili nije... Ali, ipak ti za pocetak napravi ono gore, pa javi dali se ponavlja. Ako da, onda smo barem eliminirali jedan dio ![]()
![]() |
#551 |
Premium
|
hmmm, al da je napajanje nebi onda bilo da bi se komp resetirao sam od sebe ili ugasio? a moj problem je da mi igra zasteka i postane slika smedja s crtama i to je to.. znam citao sam o tom napajanju dosta, al ne vjerujem stvarno da je do napajanja... e a kak s driver cleanerom izbrisem drivere? samo idem tamo start ili treba neka procedura biti? Zadnje izmijenjeno od: herr_martin. 16.11.2009. u 00:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Sto se pistanja tiče nemam nikakvih problema ali ovo sto ti u nekim igrama zasteka i pojave se crte smedje mi smrdi na riku grafulje jer sam ima sličan slučaj,s tim da isto neke manje zahtijevne igre tipa ice age3 i nekih starijih strategija su radile ali čim bi pokrenuo neku pucacinu dobio bi smedje crte ili snjig i pomago je samo reset,uglavnom artefakte tak da mislim da ćeš morat reklamirat ali kao sto su ti drugi rekli prvo probaj rijesit driverima da budeš 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
|
renstalirao sam drivere, opet ne radi, igram mozda pola minute i pojavi se, ovaj put ekran s crno sivim crtama.. i ja isto sumnjam da je nesto u grafickoj otislo, tj da je tvornicka greska neka jer tako je od pocetka od kad sam kupio racunalo, samo sto sam prije mogao igrati neke igre tipa crysis i nije se rusio, a evo jucer ga idem probati malo i onda mi se i on srusi...i tako.. ma nista, ako nema neko jos kakav prijedlog, idem zvat i poslat im to na garanciju, samo se nadam da nebudem izgubio zivaca i zivaca kod te garancije jer svi znamo kako je to kad su garancije u pitanju i muljanje oko nje.. da dodam, temperature graficke su ok, ne pregrijava se ni nista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj je na nekom drugom kompu prije nego je reklamiraš tek toliko da eleminiraš i tu mogućnost.
![]() |
#558 |
Premium
|
ma evo odnio sam na reklamaciju, zvali su me za 1 sat, rekli da su potvrdili moje sumnje da je graficka kriva, dakle testirali su je, zakljucili da pod opterecenjem zasteka i dobit cu vjerojatno novu kroz tjedan dana jer su je poslali na reklamaciju i tako mi rekli. sad imam 9500gt zamjensku koju su mi stavili tek tolko da mogu imati funkcionalan komp i to je to.. glavno da me nisu mucili oko te reklamacije kako to zna biti nego su posteni bili i rekli da je graficka pokvarena. eto tolko za sad |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
da malo dignemo temu ![]() Jucer stavio acellero S1 rev 2 na svoju karticu i zadovoljan sam temp gpu 45C u idlu, dok je sa stock kulerom bila na 58. Jedino nisam zadovoljan sa temp. memorije koja je 71C, posto nisam imao onu termo traku sam zaljepio hladnjake sam sa termovodljivom pastom i oni se drze ne padaju. Po njima puse Scythe slip stream @5V, jedino da sam stavio predebelo te paste, al nisam siguran u to kada pastu nanosim sa kisticem Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 04.12.2009. u 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Nemam ![]() Imam od VTX a mislim da oni nemaju referentni dizaj, jer sam kupio i za MOSFET onaj hladnjak kaj radi zalman i ne pasu mi rupe. Budem kupio ljepilo pa cu ga kapnut u jedan cosak i tak zalijepit hladnjak |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ma rijesena je reklamacija u roku keks. fora je bila u tome da nisam smio stavljat one plasticne distancere za cooler, jer kad njih stavis onda baza coolera ne legne na gpu kak treba i ode u k sve. a to ne pise u uputama, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Ne bih trebao ako ti ne smeta buka. Inače je ovaj sasvim ok.
![]() |
#569 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Stavi vent na 100% i nema rušenja ![]()
![]() |
|
|