Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2009., 19:39   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
(riješeno) Hard disk ne radi kako treba

Na navedenom disku bile su kreirane 2 particije, svaka od po 150gb. Na jednoj je bio instaliran XP, na drugoj su bili podaci. Pokrenuo sam PartitionMagic portable verziju sa USB stika kako bih smanjio C: particiju i taj ostatak pridružio drugoj particiji no (kreten) na 60% procesa izvadio sam stik iz kompa i nakon toga više se sistem ne podiže već traži sistemski disk. Ako ubacim cd od XP-a on pokreće instalaciju i dolazim na onaj ekran gdje se kreiraju particije i pokreće instalacija. Na tom ekranu fino se vidi particija C: od 40gb i D: od 250, dakle, partition magic je izgleda odradio taj dio spajanja, no ako želim instalirati XP na particiju C: javlja mi da ne može jer "Setup needs to copy instalation files somewhere od the disk koji je kapaciteta 305gb i usput, taj disk ne sadrži particije koje su kompatibilne sa windows sustavom".

EDIT: Kabel od HDD-a nije bio dobro utaknut pa sam mislio da je treća particija primarnog diska zapravo taj hard disk od 30gb. Uglavnom, disk sad radi ali nemogu pristupiti toj particiji gdje su podaci jer je partition magic prekinut usred rada dok je radio "MERGE" C i D particije. Javlja grešku 1250 mismatch tako nešto. Kad sam pokrenuo MERGE onda sam zadao naredbu da sve što je na toj particiji da se kopira u jedan novi folder po imenu PODACI, ali sad nemogu pristupiti uopće tome folderu iako ga vidim.

EDIT2: Riješio sam problem. Pomoću programa Recuva pristupio sam nedostupnoj particiji i kopirao sve važne podatke na drugi disk. Na kraju je uslijedio format i sad sve šljaka. Hvala što ste čitali.

Zadnje izmijenjeno od: bpodnar. 13.11.2009. u 21:56.
bpodnar je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno