|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Sep 2004
|
Da li mogu instalirat Win 98 ....
imam prijatelja koji je u skveru dobio novi komp. sa XP-om i sad zeli da mu ja stavim Win98 naknadno sa dual bootom bez da diram XP, ja idem po pretpostavci da je disk na FAT sistemu i ako i nije lako cu particionirati disk i staviti D: na fat32, zanima me da li se moze instalirati Win 98 na D: particiju i kako, hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Može,XP na C a 98 na D.Najlakše ti je sa particion magicom iako je po mom mišljenju to glupo jer se pokazalo da je XP mnogo bolji,stabilniji...A zašto to ustvari hoće? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Koliko se sjecam treba ti sistemsaka disketa od 98 i on+nda upises format d: ili tako nesto id particija ce ti bit formatirana u fat32. Zasto ce ti 98 uopce??
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Sep 2004
|
neki programi za brodogradnju mu ne rade u XP jer zahtjevaju DOS i zasticeni su a novi su skupi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
U pravilu se stavlja prvo 98-ica pa tek onda XP, tak sam ja oduvijek radio. Ako nema nekih nezamnjevih instalacija na XP-u, najbolje je sejvat kaj mu treba, formatirati i lupit 98 pa tek onda friški XP. Ja sam znao imati 98SE i dvije-tri instalacije XP-a, sve uvijek dela bez problema. Samo jedamput sam nekaj kemijao na istu foru da poslije XP-a instaliram 98 i rezultat je bio katastrofa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
dakle, imalo se 98se + xp1 + xp2+tri-četiri druge particije save-ao sam stari boot.ini, format 98-ice, nova gore, vratim boot.ini, niš, ne vidi xp-instalacije... onda sam išao instalirati xp na jednu od onih tri-četiri dodatne particije (znači xp3)...e, onda sam puknuo stari boot.ini umjesto novokreiranog, obrisao tu xp3 instalaciju i sve radi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|