|
![]() |
#1 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
opet problem koji nije bas lagan, barem ne meni. radi se o dellu optiplexu gx270, foxcoon ls-36, p4 na 2.8, 512mb ddr1......... manje-vise nevazno jer komp pali, nije do toga problem. no, ne moze naci nikakve pata uredaje. flopi uredno registrira, no kod bootanja nema sto odabrati, jer ne prepoznaje niti jedan spojeni pata uredaj. a spojeni su hard i optika............ proban drugi hard, probani drugi kablovi. reset biosa obavljen, konvencionalne metode nisu urodile nikakvim plodom. pa sad mene zanima, moze li uletiti PCI kartica, tj kontroler? konkretno, mislio sam na PROMISE MS 6915 chip PDC2065 (polovno), ili mozda cak klik na Kontroler PCI, SATA x1, PATA x1, eSATA x1. recimo da me vise zanima ova druga kartica. vidim da u komentarima pise da je bootabilna, ali ovaj prije kaze da se ne vidi u biosu? pa ako nije problem, ako se tko susreo sa kojom od ove dvije kartice, cisto da odgovori da li se moze spojiti hard i optika, ali da sluze kao boot uredaji. tj, dal bios kuzi da ide preko kartice cijeli boot redoslijed................. zahvaljujem na pomoci ![]() ![]() EDIT: hm, kvragu......... nasao sam ovo - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146442 sto znaci da otpada ova kartica iz linksa kao mogucnost. dakle, ova MS, da li ona ima opciju bootanja, svoj bios? ili samo pod os-om radi?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.11.2009. u 14:44. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Mala pomoc, premda je poznato da su VIA i Silicon Image chipovi cesto problematicni :/ Naravno mogu se osposobiti za bootanje. BTW pod kojim okolnostima je kontroler prestao biti funkcionalan? Ili nije uopce radio (promjene HW-a)?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
jos procitam ovo za viu, ovako sto sam preletio, trebalo bi prckati po biosu ploce. a inace dell ima jako malo opcija, prakticki samo osnovno.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako trazis nesto od ok kontrolera, onda su to JMicron chipovi (JMB36X npr.) ... rade kak god ih okrenes ![]() Valjda nisu i PCI slotovi otisli na toj maticnoj :S BTW pricekaj, mozda se na trznici nesto pojavi ispod 100kn ... ako nije hicha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
|
budem vidio jos, plus skuzio sam da je jedan kondenzator najvjerovatnije otisao ca, jer je lagano napuhnut i gore ima zuto-smedeg. za JMicron znam da su najbolji, ali ne vidam ih bas po trznici. istina, nisam ih niti ganjao pa nisam niti obracao pozornost. za PCI, heh, kako da znam da li rade ili ne? ![]() probat cu promijeniti kondenzator, pa vidim jesam dosao do kuda.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zaboravio si na LiveCD (os), s njim možeš testirat makinju. Ako treba / nemaš nikakvu pci karticu unutra onda ubodi nešto (npr. modem) i probaj. Hint: BartPe / Reatogo / LiveCD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Good point greg |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
|
sve ste skuzili ![]() EDIT: promjenjen kondenzator, nista se nije promjenilo. ista stvar, nista ne kuzi na IDE-u. steta...........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.11.2009. u 14:44. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|