|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Thomson SpeedTouch 780 iWL - stalno resetiranje
Pozdrav! Ovako, imam konstantan problem. Imam MaxTV i MaxADSL, i recimo kad se koriste 2 kompa i MaxTV, router se sam ugasi i upali (znaci, isto kao da ja na 1msec ugasim i upalim napajanje), nekad svakih 30min, nekad svakih 1h, nekad nakon sto proradi (10min mu treba) se odmah 5min kasnije opet ugasi, itd itd. Vise je za poludit ovo! Radi i svako malo se resetira. I kad je samo 1 komp ili MaxTV spojen, isto se resetira no onda svaka 2h cini mi se. Zna netko uzrok ili bar kako rijesit problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Probaj staviti novi firmware, imaš na forumu temu od tome, potraži si, non stop neki problemi s njim. ![]() A Nikky će ti se javiti ziher, pa će te bolje upititi. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ne znam bas da je to do firmwarea. Prije bi rekao da je do hardvera. Bas sam rastavio router i ostavio golu plocu i i dalje se resetira. Nasao sam 2 hladnjaka za TO220 tranzistore i stavio na chipset, kipuci su i oni i chipset (a pastu nisam nasao, da sam naso i stavio, sigurno bi jos topliji bili), a i jedan tranzistor se dosta grijao pa sam mu stavio metalne krokodilke - da se rasprsuje toplina. Preko noci sam ugasio modem iz napajanja (macka, da nebi slucajno hodala pa srusila hladnjake i skurila nesto) i od jutra nije net krepao - cijelo vrijeme je max tv i drugi komp ugasen. Da napomenem da se gasi svakih ~1h kad igram multiplayer igrice prek neta. danas nisam nista igrao pa je mozda do toga... uglavnom, da li ce pomoc ako kupim neki hladnjak i stavim na integrirac, ili je to ipak softverski (firmware) problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imao slican problem samo sa drugim uredajem.. Uglavnom tu ti je sve opisano -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120875 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Da, vidio sam to i zbog toga i rastavio uređaj ;-). Stvar je u tome što moj uopce nema hladnjak. Prvo cu neki hladnjak sto bolji nac i postavit gore (valjda ce pasta dobro posluzit kao ljepilo). A sto se ventilatora tice... Imam jedan 40×40×20mm ventilator, bas mi je na grafickoj, prebucan je pa cu ga probat prvo snizit napon, pa ak ce i dalje bit prebucan, mozda ide u router. Kazem mozda... Nisam bas siguran da bi postavio ventilator neki, previse ima prasine na mjestu gdje je router, vent bi otisao u *rodni kraj*. Ovih dana cu izbusit nove rupe, stavit odstojnike koji su bili na starom kucistu i postavit router. Prvo moram neki hladnjak dobar nac (ako netko ima 2-3-4cm hladnjak, neka me slobodno na PM kontaktira). Sto mislite, dal je ovaj hladnjak OK i dal ce ga moc samo pasta drzat? http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.012 sad sam mjerio chipset, sama povrsina je cca. 32mm×32mm, a ima okolo jos mjesta jer je BGA socket. Znaci, 37mm×37mm bi odlicno pasalo. EDIT: ili ovaj, pa stavim 4 komada na chipset (znatno su laksi i dolaze vec s 'pastom': http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.045 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|