|
![]() |
#211 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Sa obzirom da je C0 revizija, i ovo je dobro ![]() Pošto je onak primjerak procesora, nit smrdi nit miriši, za 3,8 GHz mu treba relativno malih 1.280V, a sve preko zahtjeva više struje. U benchu sve iznad 710 MHz core se ruši, u igrama ide i na 730 MHz Ovdje sam napravio neki kompromis, spustio GPU a povečao CPU, pa da vidim samo kako će ispasti BTW, može li se sada sa nekim softwareom povečavati/smanjivati voltaža GPU-a na GTX2xx karticama?
![]() |
#212 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel idu shaderi više? |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
|
Pokušao sam unlinkati i staviti ih na 1600 MHz, ali mi je prekidao test onaj error "driver stopped responding" No u tom testu je i CPU bio na 4200 MHz, tako da je možda i on lagano potaknuo error Probat ću bacit sad unlinkano, sa spuštenim procesorom. EDIT: Ne idu shaderi gore, stavim unlinkano na 1585 MHZ (što je ekvivalent vrijednosti kad je linkan sa GPU na 715 koji se ruši u benchu) i 700 MHz core i ruši se 1570 MHz prolazi, no to je ionako ekvivalent linkanome 710 MHz na core Inače, evo odvrtio sa CPU opet na 3,8 GHz i dobio još više ![]() ![]() 20630 bodova ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 07.09.2009. u 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
|
Sad sam si nešto pomislio, možda me shaderi koče u večoj frekvenciji za core? ![]() Ako spustim shadere a core navrnem na veće frekvencije možda bude core stabilan na večim frekvencijama.
![]() |
#216 |
|
![]() |
#217 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Jel može netko isprobati jel mu radi GTX275 normalno samo sa jednim 6pin kablom, evo sad nešto isprobavam i zaboravio stavit drugi kabel, pokrenem GPU test na OCCT i sve radi normalno par minuta kolko sam testiral, pa sad kolko je uopće potreban drugi kabel za napajanje? Hammer-aj ak ti nije problem isprobaj jel tvoja radi samo sa jednim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
ima li tko slučajno MSI TwinFrozr OC GTX275? razmišljam o kupovini (u dogledno vrijeme), pa me zanima iz prve ruke jel hlađenje stvarno bolje/tiše od konkurencije, kako to testovi pokazuju.
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
dakle sluzbeno je gtx275 + gts250 sa 384MB rama za physx. sad da vidimo kak ce se to ponasat i onda u otkrivanje koji je pravi omjer chipa i memorije za physx ![]()
![]() |
#221 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ipak je izasla grafa sa 2 gpu-a (neznam zasto je ona tema o njoj zatvorena) , GTX 275 kao primarni i gts 250 za fiziku : http://www.techpowerup.com/img/09-11-02/1a.jpg http://www.techpowerup.com/img/09-11-02/1c.jpg clanak : http://www.techpowerup.com/107399/EV...celerator.html Samo za cijenu od 350 dolara kraj HD 5870 sumnjam da ce to itko normalan kupiti.
![]() |
#224 | ||
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Moderator
|
Ne može, za SLI moraš imat dva ista GPU-a Ova dva GPU-a kaj su na toj kartici nemaju veze s SLI-em već su to dva samostalna GPU-a ko da staviš dve kartice u komp. A i koliko vidim ta je kartica tek najavljena (announced) ali ne i puštena u prodaju. Baš me zanima koliko će to koštat kad je fakat puste u prodaju. IMHO takve kartice mi baš i nemaju nekog smisla
![]() |
#226 |
Why so serious
|
Aaa sooo, nisam baš sve pročital tak da ono...fala na inf A onda banana...ionak sam prešel jučer Batmana i sa GTX275 i nije štekalo. Da, al uvjek se bu neko našel da je kupi ak dođe u prodaju...makar zbilja, kakvog smisla ima ta kartica, i to sad kad je ATI dal ionak novu i bolju seriju, a valjda kak su rekli i na linku da se riješe starih GPU-ova.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
malo preskupa zabava. Ajde da je physx u svakoj igri, tako bi razlika u framerateu bila dovoljna da se zanemari visoka cijena (jer tako i tako ulazi s tim "boostom" u visu kategoriju) ali 350$=350€=jebeno preskupo za nesto sto se moze iskoristiti u svakoj desetoj igri a izgleda stvarno dobro u koliko? Jednoj. I to toliko blesavoj da se moze svidjeti samo nesudjenim konzolasima koji su djetinjstvo proveli svrsavajuci na stripove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Why so serious
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Banned
|
Pa eto, ja sam prošao igru s GTX260 i kad je fizika bila na maksimumu nekad mi je FPS znao pasti i ispod 20 (a GTX260 je neznatno slabija od GTX275) dok je recimo sa dodatnom 8800GTS G92 za obradu fizike bio zakucan na 60. |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Gainward GTX 275 GS review: Fudzilla.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Prvo sam se dvoumio između 4890 i 275 i izgleda da ću uzet 275. E sad ima dvije ponude : Asus ENGTX275/HTDI/896MD3 i Palit GTX275/896MB Navodno se ova palitova ne da baš OC-at , ali meni je bitnije da ona bude tiša. Sad nisam siguran u to da je ona tiša od asusa koji ima stock cooler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Banned
|
Pametna odluka. Citiraj:
![]() Jamstvo je isto (24 mjeseca), a OC je relativan pojam... Može biti da će tvoja ići u nebesa, a možda biti i da će ići manje nego na onom reviewu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
upravilu je meni bitnije da je što tiše. Negdje sam vidio da hlađenje slično ovom palitovom daje čak i veču buku od stock. A opet imao sam na svojoj 1950pro stock cooler koji je doslovno vrištao ( morao staviti s1 pasivnjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
ja nabavio Gainwardicu a frend ima gtx 275 ali palitovu IDENTICNE su skroz....ali cooler je dosta glasan ...bar meni jer sam do sad na 4850tki imal accelera....ono meni je na 40% jos ok ali dalje je glasna.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|