Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2009., 14:36   #151
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Joooooj, WD, uzet ću WD40 i riješiti problem . Dakle, ne valja ako ga čovjek upali, pogleda film, pa ugasi, jer kad ga opet palim treba mu neko vrijeme da skuži gdje je. Ako ga ostavim upaljenog, sad sam ga imao 2 dana upaljenog i nisam ga koristio, jučer hoću na Youtube, spoji se odmah, nađem film koji hoću, pokrenem ga i gledam u onaj plavi kružić kako pokušava startati film. Probam sa kompa pogledati film, vidi share, odaberem film, pokrenem i opet gledam kružić prekrasno plave boje kako se vrti unedogled. Ugasim ga, upalim, opet ista stvar. Tek hard reset strujom je donio pomak, tada sam mogao pogledati kaj sam htio. Iskreno, nakrcao bi mu B-radov firmware još "prekjučer", ali nema još dovoljno pozitivnih iskustava ni sa njim. Valjda bu do Božića izašla neka full stable verzija sa kojom će ovo postati The Uređaj.
mahoona je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 15:16   #152
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ma rasprodajte to smece i kupite LG Blu ray BD 390, sve zivo cita, radi preko mreze i nikakvih problema sa njim.
Staro 30.10.2009., 15:24   #153
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Ma rasprodajte to smece i kupite LG Blu ray BD 390, sve zivo cita, radi preko mreze i nikakvih problema sa njim.
Samo kaj je taj LG preko 2 soma kuna....Za to kupim 2 WD-a i još mi ostane za bočicu WD40. A iako sam se već napsovao ovog uređaja, uvjeren sam da će biti najbolje što se može kupiti za razumnu cijenu. Čim majstori slože fw koji radi kako treba.
Staro 30.10.2009., 16:19   #154
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Zezam vas malo, ja sam 6 mjeseci koristio wdhd olayer i bio sam zadovoljan sa njime, ali treba se malo modernizovati.
Staro 30.10.2009., 16:52   #155
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Hehehe dobro je barem nekome radi super i to je bitno .

Nego jel netko mozda ima Verbatimov MediaStation HD da usporedi sa ovim WDTVLive? Cini se kao zgodna alternativa s time da ima ugradjeni HDD (500/640/1TB), DVB-T i analogni tuner i moze SNIMATI program ???
http://www.verbatim.com.hr/hr_21/pro...1tb_17139.html

Fora sprava, nema šta, izgleda bolje od WDa, još za istu cijenu od 1000kn za 500GB, do yaya!
Staro 30.10.2009., 16:57   #156
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
SS, nije to isti uređaj kao na linku za 1k kn. Košta 1,6k kn. Gledaj HD DVR verziju.
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=27198&servisID=1
Staro 30.10.2009., 17:17   #157
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
je ,a di je mkv support , haaaaaa ?

btw, ja sam odustao od mreže i win7 ... nema tu kruha...
Staro 30.10.2009., 17:22   #158
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Pa pise da playa H.264
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 18:48   #159
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
SS, nije to isti uređaj kao na linku za 1k kn. Košta 1,6k kn. Gledaj HD DVR verziju.
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=27198&servisID=1
jako dobro zvuči. čekam prve utiske...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2009., 10:15   #160
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Idemo dalje
Pokrenem jučer film sa kompa (DVD) i krene. Nakon par minuta nestane slika, pojavi se plavi ekran sa WD menijem kroz koji mogu uredno navigirati, ali zvuk od filma ide i dalje?!?!
Ugasim uređaj preko daljinskog, upalim nazad, hoću opet odbrowsati do filma i pokrenuti ga, ali i prije nego sam uspio film krene sam, opet u istoj verziji: nema slike ima tona?!? Tada sam ga morao ubiti gašenjem iz struje, i nakon toga je bilo ok, slika i ton.
Jel imam duhove doma, ili ?
Staro 02.11.2009., 10:17   #161
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

To ti je tak kad imaš x64.

Znate kaj, svi vi kaj imate toliko problema žnjim, ajte puknite VM, denite vnjeg XP, shareajte disk u VMu (u njeg stavite problematične stvari) i probajte kak dela.

Baš me zanima...
Staro 02.11.2009., 11:09   #162
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
jako dobro zvuči. čekam prve utiske...
Glavne zamjerke: podrška za mkv je li-la i može prikazati 'samo' 1080i. Pozitivno je što ima ugrađen hard (kod nas 500Gb ili 1Tb verzije) i što može snimati tv program na taj hard.
http://dvd-region-codes.com/blog/200...-hd-dvr-47540/
Staro 02.11.2009., 11:11   #163
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
To ti je tak kad imaš x64.

Znate kaj, svi vi kaj imate toliko problema žnjim, ajte puknite VM, denite vnjeg XP, shareajte disk u VMu (u njeg stavite problematične stvari) i probajte kak dela.

Baš me zanima...
Nisam profil updateao jako dugo, Vista mi je trajala dva tjedna na kompu, vratio sam se na XP obični jako brzo. Dakle, radim sa WinXP Pro sp3, 32-bitni, šteta 6GB memorije u stroju Još se dvoumim da puknem sedmicu gore, pa da poginem do kraja
Staro 02.11.2009., 12:33   #164
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
je ,a di je mkv support , haaaaaa ?
U Uputama pise vako :

MP3, WMA, WAV7/8, OGG, AAC
MPEG-1 (.dat.mpg.mpeg.iso.vob),
MPEG-2 (.mpg.mpeg.ifo.vob.iso.
ts), MPEG-4 (.avi.mkv.XviD.)
DIVX 3/4/5/6/ (.avi.mkv)
MP 4 AVC (H.264) preko
dostavljenog Transcode
poslužitelja

Znaci Ima MKV.
Staro 02.11.2009., 12:46   #165
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ima, ali mora biti spojen na komp i komp mora transkodirati mkv materijal u neki oblik koji ovaj čita. Onda je jednostavnije streamati materijal direktno sa kompa.
Staro 02.11.2009., 12:56   #166
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ima, ali mora biti spojen na komp i komp mora transkodirati mkv materijal u neki oblik koji ovaj čita. Onda je jednostavnije streamati materijal direktno sa kompa.
Hmm
Kolko ja vidim nema samo podrsku za MP4 AVC H.264 codec koji prvo moras trasnkodirati na kompu i onda prebacit na HDD ako zelis gledait ali DIVX i AVi u MKV onda bi trebali raditi normalno?
Staro 02.11.2009., 13:03   #167
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Zanimljivo je da Mediastation PRO podrzava 1080p a MediaStationHD+DVR podrzava samo 1080i . Izgleda da ni sam Verbatim nezna sta je htio postic s time - downgrade ?

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 02.11.2009. u 13:19.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2009., 14:38   #168
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Citiraj:
Autor mahoona Pregled postova
Nisam profil updateao jako dugo, Vista mi je trajala dva tjedna na kompu, vratio sam se na XP obični jako brzo. Dakle, radim sa WinXP Pro sp3, 32-bitni, šteta 6GB memorije u stroju Još se dvoumim da puknem sedmicu gore, pa da poginem do kraja
A što ne reklamiraš uređaj onda, reci da imaš brdo nuspojava i da smatraš da ne radi ispravno.
Staro 02.11.2009., 15:58   #169
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Citiraj:
A što ne reklamiraš uređaj onda, reci da imaš brdo nuspojava i da smatraš da ne radi ispravno.
Bojim se da ne dobijem još gori
Staro 04.11.2009., 21:21   #170
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Stavio Win7 Enterprise - IT Evaluate Version x64 - 90 days, nemrem složit da mi share-a disk već sat vremena...

Probao sam sve živo i mrtvo!

Ode prespavat, vidit cemo kako ce glava radit sutra...

edit: Uspio sam složit Media Server, ali mi vidi samo avi filmove, zna netko kak složit da vidi i mkv?

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 04.11.2009. u 21:49.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2009., 22:43   #171
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
stavi sve filmove u jedan folder i onda shareaj taj folder, ja sam imao problema kad sam htio cijeli disk shareati, ali ovako ga drugi kompovi vide.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2009., 07:43   #172
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Probao sam sherat samo jedan folder, ne disk, i nikako složit da radi normalno.
Brijem da ću VM složit sa mini XP
Staro 05.11.2009., 12:57   #173
intruderzg
Registered User

intruderzg's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Evo i nekoliko mojih dojmova...

Imam WD TV Live od dana izlaska na hr tržište. Kupio sam svoj primjerak u ADMu u Zagrebu, zajedno sa Seagateovim terabajtnim FreeAgent USB diskom.

0. Stvar de facto radi izravno iz kutije. Spojio sam TV, ubo hard, klik klik i gledao film. Svega par klikova na postavke slike i zvuka. Mrežom se još nisam puno bavio, to je slijedeće.

1. Što se tiče kvalitete slike, tu nemam zamjerki. Na Samsungovom 40" LCD TVu (LE40A558P3) slika izgleda odlično.

2. HDMI (v1.3) radi bez greške.

3. Do sad nisam uspio dobiti zvuk na receiveru preko SPDIF izlaza (stari Onkyo TX-DS494), ali možda je stvar u receiveru, mada sumnjam.

4. Uređaj je odmah prepoznao USB disk kao local drive, kao i WDov NAS MyBookWorld kao network share (bez ikakvog setupa). Sve radi bez problema, čak i kopiranje među diskovima.

5. Na internet se još nisam uspio spojiti (probao sam na brzinu samo jednom) preko T-Comovog ADSL routera, direktno, ne wirelessom.

6. S vremena na vrijeme filmovi počnu trzati, a nakon gašenja/paljenja sve radi OK.

7. ISO format radi okej (samo primarni/najveći komad), bez obzira na veličinu.

8. VOB format bez obzira na veličinu radi okej, samo se ne prikazuju subtitlovi (možda sam ja zaribao kod remuxa).

9. FLAC i MP3 formati rade bez greške (music mode). Ostale nisam isprobavao. Rade ID3 tagovi, čak i embedded images rade bez problema.

10. JPEG i PNG formati rade bez greške.

11. MKV format radi bez greške, čak i chapter list, iako se kod nekoliko filmova ne prikazuju subtitlovi (iako su muxani u kontejner). Isprobao sam 1080p i 720p rezolucije.

12. Eksterni SRT subtitlovi za MKV rade bez problema. Čak i imefilma.jezik.srt kombinacija radi bez zamjerke. Subtitlovi moraju imati isto ime kao film, plus eventualni jezik kao "međuekstenziju", npr. matrix.srt, matrix.en.srt, matrix.hr.srt, itd.

13. DTS, Dolby Digital, LPCM, AAC, MPEG audio (video mode), sve radi bez problema. Isprobat ću i druge formate kad uhvatim vremena.

14. Komponentni izlaz radi bez problema.

15. DivX, XviD i H.264 rade bez problema, ili ja još nisam naišao na fajl koji je kodiran u nečitljivom formatu. Ostalo nisam još isprobavao.

16. Eksterni USB disk se automatski gasi kad se ugasi uređaj (barem ovaj moj Seagate). Treba mu nekoliko sekundi da parkira glave i to je to.

17. Kad kažem da se uređaj "ugasi", on ode u standby. Izgleda da se ne gasi potpuno, jer je uvijek lagano topao. Disk se gasi potpuno, however.

18. Kad se uređaj prvi put upali, treba malo vremena da inicijalizira USB disk, jer skenira cijeli disk i ažurira bazu. Ali to ne traje dulje od 10-20 sekundi, vjerojatno zavisi o količini fajlova na disku. To je uz uključenu Media Library opciju.

19. Thumbnail slika (folder.jpg) radi (uglavnom) bez problema, imefilma.jpg više-manje, ali to ne smatram (pre)velikom manom. Nije mi jasno kad hoće, a kad neće proraditi...

Eto, toliko za sada. Nikakvih većih problema, osim nedostatka zvuka kroz SPDIF, što me zbilja živcira.

Kad nađem još nešto, napisat ću.

edit:

20. Živcira me što se zoom resetira na početku svakog fajla, pa se svaki put mora namještati ispočetka. Ali bar je odlično što ima 1.1x i 1.2x zoom što je taman da skoro pokrije cijeli ekran bez puno gubitka slike ili previše crnog okvira.

21. Zvuk se sad streama na AV receiver bez problema (Digital mode). Problem je bio u kablu.

Zadnje izmijenjeno od: intruderzg. 15.11.2009. u 08:44.
intruderzg je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2009., 00:42   #174
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Evo, složih WDTV Live i Windows7, malo muke ali radi ko urica!

Koliko vidim, mnogi imaju problema sa Win7 po cijelom svijetu i nitko nema pravo riješenje, pa rekoh, ajd da pomognem svijetu...

Kompletan tutorial se nalazi ovdje:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...3#post17483273

OS: Windows7 x64 Enterprise edition | Evaluation Edition for IT

Mine settings:
Windows Firewall - OFF
Network: Home Network
Shared Libraries - Nothing, all OFF
Media Steaming - OFF

Advanced Sharing Setting:
Turn on network discovery
Turn on file and printer sharing
Turn on sharing so anyone with network access can read and write... - BUT, I removed (this is just ME) from: My Computer -> Right Click -> Manage -> Shared Folders -> Share: User(s) -> Right Click -> Stop Sharing
- Why I done this? -> Because when I access with WDTV Live to my pc, I do not want to see anything else except files I shared
Use 128 bit encryption
Allow Windows to manage homegroup connection

WDTV Live:
Network Setup: Automatic IP
Clear login info

This is important stuff - How to make share with Windows 7 and WDTV Live:
Part1:
My Computer -> Right Click -> Manage -> Shared folders -> Right Click on Shares -> Click New Share -> Next -> Browse folder with media files -> Next -> Next -> Select Customize Permissions -> Click Custom:
Group or user names:
- Administrators - FullControl, Change, Read - Check
- Everyone - FullControl, Change, Read - Check
(If any of these missing, add them)
Click OK -> Finish -> Finish

Part2:
Go to Computer Managment -> Shared folders -> Shares: Right Click on Share -> Properties -> Security (tab) -> Advanced -> Change Permissions:
Remove/Uncheck - Include inhertable permissions from this object's parent
REMOVE
(Then) Add Administrators - Allow EVERYTHING
(Then) Add Everyone - Allow Reading permissions (I didn't try full permisisons, but it should work) - basically everything with word "read" in it
press OK

Part3:
Go to the "Owner" Tab (in Advanced Security Settings for "Your Shared Folder")
Current owner must be "Administrators", if it's not then:
Press: EDIT, Select Administrators, check "Replace owner on subcontainers and objects" -> OK -> OK -> OK -> OK -> Exit Computer Managment

Extra notes:
You don't need to create extra user for WDTV (like some people suggested - this suggestion works great with WinXP, but it's not needed for Win7)
I tested this also with sharing whole drive -> also work without any problems.

Play your media files:
With WDTV Live go to videos menu -> Network Shares -> YourPC: and your folder should appear now in WDTV without any errors!

Hope this will help to you, please leave feedback at least to know if I helped you!?
Thank you

Video Tutorials:
How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with movies example):
http://www.youtube.com/watch?v=zF0v7HGGw2Q

How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with subfolders example):
http://www.youtube.com/watch?v=xVZ5Um8s8jo

At the end: Sorry for my english

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.11.2009. u 00:55.
Staro 06.11.2009., 14:26   #175
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
probao sve navedeno..neeema sanse ..

ALI baerm sa ovim postavkama VIDI sahres kao folder..prije opce nije htio kliknut na shares.

No, unutra je nekakvih 11 foldera, User, Data, Vido, Audio bnla bal...opce neznam otkuda mu to...presmeh. I klasika, cim otvoris folder di su filmovi "no media present in this folder"

odustajem. idem po cekic.
Staro 06.11.2009., 14:33   #176
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Ajd probaj još nešto, otvori onu konzolu, onu security conzolu - izgleda slično kao services konzola, i stavi allow na sve što ima IP, TCP in-out.
Nov sam s Win7 pa još ni ne znam gdje se točno što nalazi i kako se zove , a Vistu sam preskočio - jedino imam za Vistu završen neki MS tečaj pa mi je ostalo u glavi nešto (bilo je to prije 2.5 god)

Kad dođem doma, stavim SS, jer ja sam to napravio među prvim koracima, ali tada nije pomoglo.

Riješenje postoji, doduše, komplicirano je. Štos je u tome što sam toliko prčkao i po registryu i po tim servisima i po svemu, tako da sad kad je proradilo, teško je reći što je TOČNO potrebno napraviti da to fercera bez beda.

Ako uhvatim vremena, mogao bi u VM puknut Win7 i korak po korak pa skužiti što je glavni triger da to proradi.
Staro 06.11.2009., 15:55   #177
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Citiraj:
... što je glavni triger da to proradi...
Format C:
Staro 06.11.2009., 20:29   #178
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

RaneZ, evo probaj ovo još:
Control Panel -> System and Security -> Windows Firewall -> Advance Settings -> Inbound Rules:
File and Printer Sharing *** - SVE stavi ENABLE RULE
Network Discovery *** - SVE stavi ENABLE RULE

Možeš probati također isto i s Outbound Rules...

Ajd, pa javi...

edit: Evo, napravio sam Export svojih rulza, pa ih importiraj pa javi:
http://www.2shared.com/file/8980378/.../policies.html

edit2:
Video Tutorials:
How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with movies example):
Download : http://www.2shared.com/file/8980507/..._-_Folder.html

How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with subfolders example):
Download: http://www.2shared.com/file/8980530/...ubfolders.html

ps: Ne znam koji ćeš codec morat skinut da pogledaš video, ali kad ga nađeš daleko je bolja slika neg na utubz.

edit3:
Evo dosta ekipe mi javlja da im je proradilo, evo novi utube uradak, još je u procesu obrade od strane utuba, trebao bi biti bolje kvalitete:
http://www.youtube.com/watch?v=r8o7WJ3S6po

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.11.2009. u 22:50.
Staro 07.11.2009., 07:15   #179
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Aj dosta mi editiranja, da privučem pažnju sa sljedećim pitanjem koje je za sve one koji koriste WindowsXP i još uvijek nisu uspjeli složiti da uređaj pristupa kompu:

Dali ste ikada ikada ikada na svoju mašinu stavljali Win7?
Staro 07.11.2009., 12:08   #180
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Meni isto loše radi WDTV sa W7... radio je prvih par dana ok nakon što sam složio mrežu i od tada više ne, barem ne pouzdano.

Kad radi - radi i ne ispada s mreže, ali nakon gašenja često ga nemogu više natjerati da prepozna shareove na mreži.

Proba sam sve te vodiče i ništa.

Neznam, triba pričekat WD da izbaci novi firmware.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na