|
![]() |
#811 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Intelovi novi SSD-ovi sa novim firmware-om podizu brzinu zapisivanja na 100MB/s: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=16611 http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=16617 |
![]() |
![]() |
#812 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ne ciljam na nekakve perfomanse več... Dosta skidam i.... koliko sam shvatio od povremenog lurkanja po netu to je loše za ssdove. Pa sam onda po nekakvim uputama nađenim na OCZ forumu napravio hrpicu stvari koje ne shvačam ni pola posto. ![]() a izmedu ostalog sam uposlio 'ram disk' s temp fajlovima ... i sad bi me zanimalo bili s ovim na linku dobio nešto korisnije/pametnije ili bi u biti imao isti vrag da u komp ubacim više memorije za veči 'disk od rama' btw, možda ne vidim nešto banalno glupo i pitam nešto na krivi način ali me sa valjda može shvatit.
![]() |
#813 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Jel tko ima kakve informacije u vezi Apacer A7 Turbo SSD A7202, ima ga u Zagriji 64 GB za 1.354,50 kn. Google bas ne pronalazi neke testove, a ni koji kontroler koristi. Apacer test i neki transfer test. Gledam 4K Write i nije brz kao Indilinx, a niti spor kao Jmicron. E sad zanimljivo je da dolazi sa nekakvim optimizerom, a mislim da Jmicroni nemaju nesto kao Wiper tool. "SSD+OptimizerTM is Apacer's newly introduced solid state disk solution bundled with optimization software. Even though SSD is fast and reliable than HDD, it still suffers from the same file system issue under Windows. As long as file fragment exists, SSD cannot maintain its theoretical read/write speeds, and real performance drops significantly in proportion to the degree of file fragment. SSD+OptimizerTM is aimed at coping with file system fragment that burden SSD by integrating defragment algorithms specially optimized for SSD, taking into account the limited erase-write cycles of SSD. This synergy between Apacer's best-in-class SSD products and one-of-a-kind defragment algorithms gives the world's first SSD-hardware-plus-optimization-software solution" Nevezano za Apacera; Zanimljiv je zavrsni komentar Anand Lal Shimpia u najnovijem clanku; "I still firmly believe that an SSD is the single best performance improvement you can buy for your system today. Would I recommend waiting until next year to buy? This is one of the rare cases where I'd have to answer no. I made the switch last year and I wouldn't go back, it really does change the way your PC behaves." BTW cijena Mushkin Europe 2 je pala za 100 kn. |
![]() |
![]() |
#814 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
a baš sam danas vidio asus ploče sa podrškom za 6Gb/s, takav ssd i to sve, pa uskoro će naš 'brain' biti prespor za sve to... |
|
![]() |
![]() |
#815 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Sasvim ok performanse, premda bi ta cijena mogla biti manja s obzirom na nesto brzu konkurenciju :/ Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#816 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
imho najzanimljiviji detalj anandovog clanka je novi mali okljastreni intel, 40gb sa 5kanala. random write u rangu sa vecom bracom, read ~ (dakle cini se limit tipa memorije), za 85$ na neweggu kad ih puste u prodaju. vrhunski sistemski disk i za instalacije igara/programa stvarno za sicu.
#817 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#818 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#819 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pozdravljam znalce i sudionike ovog threda. Trebam savjet, odnosno više potvrdu onoga što mislim uzet. Prvo, pitanje je koliko je isplativa kupnja slijedečeg SSDa Kingston 64GB SSDNow V series. Akcija je -30%, dakle cijena je 700kn. Pretpostavljam da se za niže ne može naći nikakav SSD u HR. (ako i tu bude dostupan) Nadalje, koliko sam letimočno prelistao ovaj thread vidim kako je problem sa Jmicron chipovima koji se nalaze i u ovom SSDu ali kako kažu na ovoj stranici to je popravljeno drugim firmwareom te kod tog SSDa nema stuttering problema. Koliko je to točno i zna li netko išta iz prve ruke. Zašto mi treba SSD? Pa, nikakvog "opravdanog" razloga nemam, koristio bi ga kao system disk ili na laptopu ili desktopu. Pretpostavljam da zamjena postoječih system diskova sa SSDom ne bi postigla neki WOW efekt, ali, bi li osjetio neku "brzinu" u svakodnevnom radu ( čitaj; surfanje, filmovi i igre ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
#820 |
Señor Audiophile
|
#821 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nisam koristio taj SSD, ali koliko sam čitao ne bi trebalo biti stuttering-a. Navodno je, kako dh41400 kaže, na samoj granici stuttering-a, tako da nemogu baš reći kako će biti iskustvo s tim SSD-om, ali mislim da bi se trebala osjetiti razlika u odnosu na HDD. |
![]() |
![]() |
#822 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#823 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
Puno je to... Izvana uzmes 160gb, s carinom i svime, izade te za 500kn vise |
![]() |
![]() |
#824 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() BTW 160GB model sa shippingom (ako uopce salju u HR) i PDV-om/carinom, ispada barem 3,500 kn ![]() Ako ikome trenutno uopce i treba 160GB LOL
![]() |
#826 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#828 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A-DATA squeezes more performance out of SSDs; Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 03.11.2009. u 22:06. |
|
![]() |
![]() |
#829 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Neznam koga misle zadiviti sequential brojkama. |
![]() |
![]() |
#830 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
#831 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Intel working on fix for latest SSD firmware issue; TechReport.com |
![]() |
![]() |
#832 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Koje bedastoće izvode: http://www.bug.hr/vijesti/ocz-ov-col...eno/99447.aspx Ugrađeno je 128 MB cachea, maksimalna brzina čitanja podataka iznosi 260 MB/s, pri zapisivanju se postiže 220 MB/s, a vrijeme MTBF-a deklarirano je na 1,5 milijuna sati. Osim u kapacitetu od jednog terabajta Colossus će biti dostupan i u izvedbama sa 120, 250 i 500 GB. Cijene se na američkom tržištu kreću od 610 dolara za 120-gigabajtni model do 3.570 dolara za terabajtni. 20.000 kn za 1TB SSD. Rofl, radije kupim IO Drive!
#833 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uspoređuješ kruške i jabuke...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#834 |
Premium
|
A znam, al opet, 20.000kn, isse. Mislim, nije to tako skupo kad čovjek pogleda malo u dubinu. Shvaćam ja da je to za entuzijaste i ekipu koja voli bacat pare na takve stvari - jedan uređaj koji nema dodatnih troškova kontrolera itd..., ali da mi neko da 20.000 kn za diskovni sustav, definitivno bi ih potrošio "pametnije" i bolje. ioDrive, ioXtreme, ioDrive Duo, 10x Velocity 300GB, 6x64GB X25-E, 10x32GB X25-E, 8x128GB Corsair X, 8x160GB OCZ Summit, 4x256GB Kingston V+, 5x256 OCZ Vertex..... (Svrš svrš ![]() opcija je puno puno puno - gdje skresat 3200€ ![]()
#835 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
#836 |
Premium
|
"neku", ne znam kako bih to shvatio, ali dobro. Svatko ima drugačiji pogled na to pa nećemo puno glibiti u tim smjerovima. Želio sam reći da dobiješ puno veće perfomanse za iste pere sa drugačijim SSD riješenjima, pa čak i sa 10 kom Velocity ![]() ![]() Doduše, u profi svrhe je veliki faktor i potrošnja, stoga u tom pogledu je najbolje po meni denut ioDrive ili nekoliko SSDa.
#837 | |
Premium
|
Citiraj:
S druge strane, za po doma... Hmmmm...
![]() |
#838 |
Premium
|
Doduše, i sam bježim od MLCa, zato sam kao prvi izbor i naveo SLCove. Slažem se da je sve to u povojima i osobno i sam još uvijek mečem u servere sas diskove a ne ssd.
#839 |
Premium
|
To je, nazalost (ili nasrecu, ne znam sto bi vise rekao) standard. Problem je sto SSD ima vise serverske cijene nego one prihvatljive "malom" korisniku, koji bi mozda nekad i vise "profitirao" SSD-om.
#840 |
Premium
|
Yup. Nekako, deneš 2x73GB i 2x1TB i mirna firmica za narednih 10 godina. (Sve skup 5k kn) http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...11162&catid=21 http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...11163&catid=21 No, da ne skrećemo s teme više ajmo prokomentirati sljedeće SSDove koji su trenutno najisplativiji po cijeni, gb i specificiranim perfomansama: SLC: OCZ Agility EX 60GB, 2.5", SATA II - RW 255/195, 64MB cache, kontroler: Indilinx = cca 350.00 € OCZ Vertex EX 60GB, 2.5", SATA II - RW 260/200, 64MB cache, kontroler: Indilinx = cca 530.00 € Intel X25-E 64GB, 2.5", SATA II - RW 250/170, 16MB cache, kontroler: Intel = cca 575.0 € (32GB - 300.00 €) MLC: Kingston SSDNow V+ Drive 128GB, 2.5", SATA II - RW 220/170, 128MB cache, kontroler: Samsung = cca 290.00 € G.Skill Falcon 128GB, 2.5", SATA II - RW 230/190, 64MB cache, kontroler: Indilinx = cca 320-370.00 € Super Talent MasterDrive SX 128GB, 2.5", SATA II - RW220/200, 128MB cache, kontroler: Samsung = cca 325.00 € Patriot Torqx 128GB, 2.5", SATA II - RW 260/180, 64MB cache, kontroler: Indilinx = cca 330.00 € To je po omjeru prihvatljive cijene, gb i perfomansi (po specifikacijama). Pa da čujem što od toga valja?
|
|