Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.10.2009., 23:44   #541
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
vidjet cemo za 7 dana sta ce napravit....

prijavio sam sljedece:
-zjevanje maske
-nekad necujem kad me neko nazove
-cesto blokanje telefona u radu
-cesto nestajanje sata u kutu
-kod paljenja greska sa uvodnom animacijom....dodju neke boje i onda zacrni....
Hellsing je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2009., 13:19   #542
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Eto da javim dojmove sa servisa

Jučer sam u 12h predao mob u mobis i danas u 11h je bio gotov.
Prijavio sam zijevanje kučišta i da mi ažuriraju FW na 31.XXX

Epilog:
Zamjenjen je samo okvir, ne i prednja maska. Posao obavljen odlično. Nema više zijevanja.

Stavljen je FW v31.0.008.C02.01 Bojao sam se da će mi raditi probleme radi VIP-a al sve je prošlo u najboljem redu. Mob nisu zaključali te je sad unutra TELE2.

Ukratko ocjena servisa za 5800mx 5/5
Staro 14.10.2009., 13:31   #543
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

ja sam pitao dal mjenjau okvir za otklanjanje tog zjevanja on je rekao da nesto oko zvucnika se radi i stavlja se neki vijak koji drzi to da nezjeva.....nikakvo mjenjanje okvira...a kamo li prednjeg djela
Staro 14.10.2009., 14:18   #544
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
I meni su isto promijenili prednji okvir kad sam imao taj mob i poslao ga,al je opet zijevanje maske bilo tu...a takodjer i prasina ispod maske displaya

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2009., 15:09   #545
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

a vidjet cu,samo mi je pre bzvz da za to im treba 7 dana,a ove ostale probleme sto sam naveo je rekao da ce uklonit stavljanjem novog softa a gore je novi...v31...hhh
Staro 15.10.2009., 09:50   #546
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Pa i meni su rekli da se to ne mjenja nego da se priteže šaraf, al eto kolko vidim na mobu su zbilja promijenili okvir. Nemam više oštećenje na njemu, a i novi su poklopci za memoriju i karticu.

Međutim ako netko može malo bolje pogledati taj desni čošak. Meni se pod svjetlom vidi onako da je šaraf na silu pritegnut pa se plastika po sredini kud se šarafi šaraf u masku raspukla. Jedva primjetno al picajzli ko meni vidljivo!
Staro 15.10.2009., 13:49   #547
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

nosi ga opet tamo nemas sta cekat,ja to od ma cu gledat u ducanu i ako nije ostavljam tamo.....jbe mi se
Staro 15.10.2009., 14:35   #548
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Pričekat ću do sljedećeg tjedna. Trebam mob ovih dana a pogotovo oko vikenda.

Al opet nek netko pogleda, možda je samo maska tako izlivena pa da ne bi bilo zahebancije uzalud.
Staro 19.10.2009., 16:33   #549
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

mislim ovaj mobis u rjeci katastrofa...dodjem danas po mob lik mi ga da i ja odma upalim da vidim dal je odklonjeno ovo sa maskom kad ono sve ko i prije...i mogu rec da nije nis ni dirano oko toga,ja mu odma kazem pa isto je ko i prije a on doslovno pogleda i kaze "to ti je tako" i ode iza u prostoriju....ja se pokupio i otiso a malo mi falilo da mu neodem iza...ugl mob je ko i prije i sad neznam sta da radim,dal sam trebo mu rec da necu podignut dok se neukloni nedostatak il sta....
Staro 20.10.2009., 02:08   #550
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja sam isto od prije dva mjeseca vlasnik doticne Nokije, sto se tice problema sa famoznim desnim kutem, meni je jos uvijek ok, nije doduse kao lijevi, ali nista jos ne zjeva i ne probija svijetlo.
Ja sam svoj uzeo kod dilera i dobio sam garanciju od mobisa, ali ne ovjerenu, znaci totalno je prazana, pa me zanima jel ima tko iskustva sa takvom garancijom? I jel ona uopce valjana?

Mobitel mi je iz T-mobile svijeta,(ali otkljucan je) pa tako da po sebi ima poneku rozu ikonicu i kad ga palim/gasim pojavi se njihova animacija.

Ja bi sad napravio updte softwarea, ali koliko sam upucen moram mjenjati product code, pa ako mi netko moze pomoci. Znaci trebao bi staviti gore zadnji soft, naravno da nije brand.. Sada je na njemu V21.0

Koje vi programe koristite na ovom mobitelu koristite, odnosno koji su po vama must have programi?

hvala i pozz

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 20.10.2009. u 02:31.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2009., 10:09   #551
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
fyi... ako se nekome više ne drži stylus u kućištu, tj. ispada van na najmanji dodir, morat će mijenjat zadnju masku koja naravno ne ide u garanciju pošto je fizičko oštećenje (to je do nokia-e koja se ogradila unaprijed jer je princip rada drek) i izaći će ga 50ak kn u mobisu.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2009., 22:45   #552
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Izasao v31.0.101
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2009., 23:30   #553
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Koliko citam, nista znacajno novo.
Staro 22.10.2009., 00:44   #554
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Moze netko meni pomoć?

pozz
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2009., 00:50   #555
senior_citizen
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Pozdravljam sve forumaše !
Pročitao sam sve stranice ovog posta i budući da nisam našao ono što sam tražio postaviti ću pitanje i zamoliti vas koji imate iskustva ili znate odgovor da mi isti napišete. Dakle, prije nekoliko dana sam kupio telefon Nokia 5800 XpressMusic jer sam surfajući internetom u potrazi za nekim dobrim telefonom slučajno naišao baš na ovaj model. Pogledao sam tehničke podatke i nekoliko filmića na Youtube-u i moram priznati da mi se sve to svidjelo, a posebno zbog mogućnosti da se SMS-poruke tipkaju preko virtualne qwerty tipkovnice. Upravo o toj tipkovnici i pisanju SMS poruka bih i želio postaviti pitanje. Budući da je na telefonu koji sam kupio izvorna tema, kad želim pisati SMS sa punom qwerty tipkovnicom, podloga na kojoj se prikazuju napisana slova je svijetloplave boje, a sama slova na toj podlozi su bijela što je prilično teško čitati (barem meni). Raspitivao sam se ima li načina da se to promijeni, da se pojača kontrast, da se povećaju slova ili da se promijeni boja slova ili boja podloge - i svi odgovori su upućivali na promjenu teme na aparatu. Tražio sam po internetu i našao tisuće tema što je nemoguće za pregledati. Zbog toga bih zamolio nekoga tko je eventualno imao sličan problem i riješio ga da mi preporuči neku određenu temu kojom bih riješio svoj problem. Dakle, ukratko, traži se naziv teme koja ima bolju vidljivost slova na podlozi kad se piše SMS poruka sa punom qwerty tipkovnicom.
Najljepša hvala!
senior_citizen je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2009., 11:51   #556
DamageHigh
Nisam skrolo

DamageHigh's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ja sam isto od prije dva mjeseca vlasnik doticne Nokije, sto se tice problema sa famoznim desnim kutem, meni je jos uvijek ok, nije doduse kao lijevi, ali nista jos ne zjeva i ne probija svijetlo.
Ja sam svoj uzeo kod dilera i dobio sam garanciju od mobisa, ali ne ovjerenu, znaci totalno je prazana, pa me zanima jel ima tko iskustva sa takvom garancijom? I jel ona uopce valjana?

Mobitel mi je iz T-mobile svijeta,(ali otkljucan je) pa tako da po sebi ima poneku rozu ikonicu i kad ga palim/gasim pojavi se njihova animacija.

Ja bi sad napravio updte softwarea, ali koliko sam upucen moram mjenjati product code, pa ako mi netko moze pomoci. Znaci trebao bi staviti gore zadnji soft, naravno da nije brand.. Sada je na njemu V21.0

Koje vi programe koristite na ovom mobitelu koristite, odnosno koji su po vama must have programi?

hvala i pozz
Da, mislim da je za t-mobile-ov product code v21 zadnja. Znači ako hoćeš novi moraš mjenjat product code. Staviš si balkans blue ili red (koje već boje mob imaš) i napraviš update. Maknut će ti se svi tragovi t-mobile-a.
Must have programi:
-ScratchPad (Virtualni papiri za pisanje)
-Handwriting calculator
-Google Maps
-Shazam (Ko TrackID)
-Quickoffice (office)
-Timer
-FreeUnRAR
-Adobe PDF
-Converter
-Garmin Mobile XT
-eBuddy
-BrightLight (za upalit ledice)
-SymTorrent (download torrenta)
-UA Change (Mijenja user agent browsera)
-SmartMovie (Video player)
-X-plore (File explorer)
-ROMPatcher
-Key Lock Clock (veliki sat na ekranu dok je tipkovnica (ekran) zaključana)
...i još hrpa drugih manje bitnih

Citiraj:
Autor senior_citizen Pregled postova
Pozdravljam sve forumaše !
Pročitao sam sve stranice ovog posta i budući da nisam našao ono što sam tražio postaviti ću pitanje i zamoliti vas koji imate iskustva ili znate odgovor da mi isti napišete. Dakle, prije nekoliko dana sam kupio telefon Nokia 5800 XpressMusic jer sam surfajući internetom u potrazi za nekim dobrim telefonom slučajno naišao baš na ovaj model. Pogledao sam tehničke podatke i nekoliko filmića na Youtube-u i moram priznati da mi se sve to svidjelo, a posebno zbog mogućnosti da se SMS-poruke tipkaju preko virtualne qwerty tipkovnice. Upravo o toj tipkovnici i pisanju SMS poruka bih i želio postaviti pitanje. Budući da je na telefonu koji sam kupio izvorna tema, kad želim pisati SMS sa punom qwerty tipkovnicom, podloga na kojoj se prikazuju napisana slova je svijetloplave boje, a sama slova na toj podlozi su bijela što je prilično teško čitati (barem meni). Raspitivao sam se ima li načina da se to promijeni, da se pojača kontrast, da se povećaju slova ili da se promijeni boja slova ili boja podloge - i svi odgovori su upućivali na promjenu teme na aparatu. Tražio sam po internetu i našao tisuće tema što je nemoguće za pregledati. Zbog toga bih zamolio nekoga tko je eventualno imao sličan problem i riješio ga da mi preporuči neku određenu temu kojom bih riješio svoj problem. Dakle, ukratko, traži se naziv teme koja ima bolju vidljivost slova na podlozi kad se piše SMS poruka sa punom qwerty tipkovnicom.
Najljepša hvala!
Pozadina svijetloplave boje?? Meni je to sivo (sound waves blue), a sivo je i sa sound waves black....
DamageHigh je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2009., 12:41   #557
senior_citizen
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor DamageHigh Pregled postova
... Pozadina svijetloplave boje?? Meni je to sivo (sound waves blue), a sivo je i sa sound waves black....
Manje je važno kakve je sad boje pozadina. Važno je to da se na njoj bijela slova slabo vide!

Ima li netko možda ovu temu? -> http://www.symbian-guru.com/welcome/...oody-good.html

Zadnje izmijenjeno od: Router. 24.10.2009. u 13:16.
senior_citizen je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2009., 20:37   #558
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Može netko bacit link (izgled ) za free File explorer....
Staro 25.10.2009., 19:07   #559
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Hellsing Pregled postova
vidjet cemo za 7 dana sta ce napravit....

prijavio sam sljedece:
-zjevanje maske
-nekad necujem kad me neko nazove
-cesto blokanje telefona u radu
-cesto nestajanje sata u kutu
-kod paljenja greska sa uvodnom animacijom....dodju neke boje i onda zacrni....

Ovo boldano i mene pocelo muciti + sto mi se dogadja da po sredini ekrana kad ga dodirnem izbija svjetlost tj. ono kao kad PC monitor prstom bocnes I cuje se kao da se odvaja ekran od ostatka kucista, strasno A da ne pricam o onom stajlusu koji se jos neako drzi iza...
Inace i ja bi morao u Mobis u Rijeci, a sad kad vidim tvoje iskustvo frknuo bi ovo smece u smece I jos nikako ne uspijevam sa onim programom za mijenjanje koda ocitati isti... a crveni kod je na plavoj verziji...

Sto bi bilo da odnesem mob u t-mobile? Oni bi me naprasili u Mobis pretpostavljam

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2009., 17:19   #560
brunci-vg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
pozz ekipa, nedavno sam vlasnik nokie 5800, uspio sam instalirati garmin gps navigaciju. Htio bih staviti igo 2009, ima netko link za igo 2009? Moze i na pm objasnjenje kako i sta napraviti za instalaciju igo..

Da li bi cardinale radio na noki-i, pretpostavljam da ne?
brunci-vg je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2009., 22:51   #561
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ništa od igo na symbianu, samo win mobile koliko ja znam.
Staro 02.11.2009., 11:31   #562
brunci-vg
Premium
Moj komp

Hvala syss na odgovoru!

Imam jos jedan problem, mob mi se gasi sam od sebe, kako mu dodje... nekad radi normalno, nekad se ekran tokom rada samo zacrni i ugasi se pa se nakon 3 sec opet upali. Nekad se zna ugasiti pa ga uopce nemogu 5min upaliti i onda ga ustekam u punjac pa se sam od sebe upali (baterija bila vec napunjena do kraja)...
SW je V21.0.025, ima li to kakve veze ili mi ne gine posjet mobisu u heinzelovoj posto imam jamstvo 2god?
Staro 02.11.2009., 12:14   #563
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
odi do heinzlove,ako nista drugo bar ce ti staviti novi fw
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2009., 13:06   #564
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor brunci-vg Pregled postova
Hvala syss na odgovoru!
ja sam saznao na teži način

2 sata guglanja da bi saznao kako je igo nula budova i onda još 2 sata guglanja oko garmina.
Staro 02.11.2009., 13:31   #565
brunci-vg
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Medulin Pregled postova
odi do heinzlove,ako nista drugo bar ce ti staviti novi fw
poslao sam im mail sa objasnjenjem nadam se da ce odgovoriti, ako ne onda idem tamo...

vidim da neki imaju dobra iskustva s njima
Staro 02.11.2009., 17:10   #566
Kyzo 051
Premium
Moj komp

Kyzo 051's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ej ekipa vlasnik sam sive 5800 iz vipa i zelim samo pohvaliti svih vas i ovaj topic, pomogli ste mi da promjenim product code i napravim update! tnx all!
Staro 06.11.2009., 15:55   #567
cica_mica
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
5800 Navigation edition

Pozdrav svima,

dali je moguce u zagrebu nabaviti 5800 navigation edition. na nokia hr taj mob postoji ali gdje god gledao nema ga. nema ga niti u oglasniku pa me zanima dali itko ima kakvu informaciju
cica_mica je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2009., 16:07   #568
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

samo zbog ovoga?

The main differences are the added lifetime Drive and Walk navigation license and the cool looking stand and car charger that allow you to easily use the phone as an in-car SatNav unit.

There's only one other difference compared to the original model according to the data sheet of the Nokia 5800 Navigation Edition. It will be available in Chrome and Black color combo rather than any of the two-colored versions of the Nokia 5800 XpressMusic.
Staro 06.11.2009., 16:14   #569
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor cica_mica Pregled postova
Pozdrav svima,

dali je moguce u zagrebu nabaviti 5800 navigation edition. na nokia hr taj mob postoji ali gdje god gledao nema ga. nema ga niti u oglasniku pa me zanima dali itko ima kakvu informaciju
Mob jos nije sluzbeno izasao.

Doci ce do kraja mjeseca zajedno sa N97 mini, 5530 XM, X3, X6 i N900.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2009., 16:24   #570
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004