|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
najjeftiniji 15inčni novi laptop
pozdrav. trebam za nekog kupit laptop, normalne velicine ekrana, dakle 15 ili 15.4 incha. takoder treba (bilo bi jako pozeljno) imati wireless. na nabava.net ne pronalazim nista ispod 2500kn, znate li neku trgovinu gdje bi bilo jeftinije? laptop treba moci pokrenuti winxp i ne treba nikakve posebne graficke mogucnosti, niti ekstra hard diska, samo treba barem jedan usb utor, kao i mogucnost spajanja na net preko modema (obicnog), a bilo bi jako pozeljno da ima i wireless mogucnost. btw, što znači ovaj renew ovdje: http://www.ocko.hr/artikl/renew-hp-550-195/ je li to onda kao neki rabljeni laptop pa su ga kao "obnovili"? ili nešto drugo? i što ta "obnova" podrazumijeva, ako se zbilja radi o rabljenoj kanti? Zadnje izmijenjeno od: sirupdzija. 21.10.2009. u 12:45. |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Kada kupujes nesto u sto nisi siguran UVIJEK napravi slijedece link. Jedan video review tog lapa na slijedecem linku. BTW ti laptopi ne bi imali oznaku Renew bezveze link ![]() Iskreno ne bi bas isao toliko stedjeti na lapu iskljucivo zbog gotovo zagarantiranih problema s njima ... nisu bezveze "obnavljani" (postoje slabe tocke na njima u vecini slucajeva). Cini mi se da ti modeli imaju problema s mreznom karticom ... nepoznat uzrok. Ukoliko bas imas veliku zelju za njima, produljenje garancije na barem 2 ili 3 godine je VRLO preporucljiva opcija (dodatnih ~300/~500kn). Vjeruj mi uvijek se isplati.
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Guest
|
Citiraj:
* Povrati distribucija i otkazane narudžbe – kada proizvod jedanput izađe iz tvornice, više se ne može prodavati u Invent/New programu već idu u Renew program * Tvornički ili distribucijski višak – proizvodi koje je distribucija vratila da bi napravila mjesta za novije linije proizvoda. Prema HP-ovoj politici svi proizvodi koje distribucija nije uspjela prodati u roku od 6 mjeseci automatski idu u HP Renew program. * Tvornička roba – proizvodi koji su korišteni u svrhu promocije, marketinga i evenata * Izložbeni i demo modeli – proizvodi koji su služili kao prezentacijski modeli posljednjih inovacija tehnologije |
|
![]() |
#5 |
Señor Audiophile
|
Prva recenica se odnosi na Renew program, a druga na ono sto sam nasao na googlu pod "HP 550 problem" tako da i nisam previse falio ![]() Uglavnom problemi s mreznom i modemom, grafikom, nesto i wireless-a, pozicija USB-a, losa Vista iskustva uz ponekad problematicne ekrane te na kraju slabasan hardware (bori se s par upaljenih aplikacije istodobno) Iskreno ne bi isao na tako nesto, ali eto ako je bas takva stiska s lovom :/
#6 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
#7 |
Premium
|
hvala na odgovorima. ne čini mi se taj renew tako loše kako sam mislio jer sam mislio da se radi o nekakvim obnovljenim polovnim sranjima. postoji velika mogućnost da je laptop ustvari nov, ali izašao iz tvornice u ovaj program tek zato što ga nisu uspjeli prodati u roku od 6 mjeseci. sutra zovem trgovinu i pitam imam li pravo u roku 15 dana vratiti tu kantu, a također i za garanciju. ne mislim ništa doplaćivati, ne kupujem ga za sebe a taj drugi ne misli davat velike pare za to govno. ova zadnja ponuda laptopa polovnog u zadnjem postu je smiješna. eto, ako još netko ima ideju kako proći jeftinije od tih 2.8k, super, naravno, to vrijedi samo ako je ostalo još par mjeseci garancije, te laptop ima 15", modem i wireless. hvala još jednom. |
![]() |
![]() |
#8 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Pogledaj končar program, mislim da imaju nešto što odgovara tvojim potrebama. ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
|
Covjek se uci na greskama i ne nauci puno ![]() BTW ovaj Lenovo je DALEKO bolja opcija.
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ne znam kako za tog tvog prijatelja ali ako mu moezs stavis OS (koji lenovo nema) onda bi ipak preporucio Lenovo.
![]() |
#12 |
Premium
|
argh, kao da sam uklet. prvo, onaj hp550 kojeg sam gledao, nalazi se u Pregradi na granici sa SLO, a to ranije nisam vidio, predaleko, 140km od vlasnika, pa ako bi bilo problema, totalna jebada za njega da ga mora vući gore. drugo, onaj lenovo kojeg ste mi preprorucili vise ne postoji u trgovini, ni na skladistu niti kod dobavljaca a misle da se i ne proizvodi! pa koji ih k..c onda drže na stranici?? treće, nađem nešto isplativo iz renew programa, kad ono trgovina u Puli! pa jebem ti sreću više. i za kraj, ostaje mi končar program, ali taj ima tri nedostatka: -3cm manji ekran -nema 56k modem (a treba ga imati) -ne primaju amex osim eventualno u ilici tako da bi tu još morao pribrojavati nekih 150ak kn za usb modem (na 56k) eksterni, a to je dodatna gnjavaža kraj laptopa.. jel imate vi kakvu ideju još? ovi svi provjereni laptopi su išli preko 3000kn cijenom za kartice (osim ne znam za končar jer ne primaju amex gdje sam zvao). znate li kakvo elegantnije rješenje od eksternog modema dimenzija 5x10cm kako mi ga je ovaj prodavač opisao? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|