|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Analliza prometa
Možda će objašnjenje zvučat malo bedasto pa sorry... ovako..imam u firmi problema..firma ima T-com ADSL(20 Mbit/s) i u zadnjih par mjeseci mi se dogadjau gluposti... Internet radi bez problema..i onda odjednom počne krepavat...ljudi nemogu gledat mail, surfat....pokušavam pingat 192.168.1.1 i nede(timeout) i onda jednostavno nakon nekog vremena sve krene dalje kako treba..i tako par puta na dan... Zvao T-com..oni naravno nisu krivi... Proskenirao s NOD32, spybot, online bitdefender sve kompove, pregledao nikto nema neki torent klijnet ili nesto..ali i dalje...vec sam lud pomalo.... Radi se oko 13 kompova spojenih na mrežu+video nadzor+ 2 mrežna printera... Imam dva pitanja.... sto bi mogao bit uzrok..dal previše računala za taj net priključak ,router ili neznam sto I dal postoji neka aplikacija s kojom mogu provjeravat Download/Upload po pojedinoj IP adresi(kompu)? znaci nesto kao netmeter al za sva računala u mreži? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hmm, josh samo da si rekao koju mreznu opremu imash .... BTW kako t-com moze piti odgovoran ako tebi ping prema 192.168.1.1 ne prolazi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Da prvo zamjenis switch? !) pa da probas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
sto se tice krivice Tcoma...kad ne pinga 192.168.1.1..sve druge adrese (fiksno postavljene i dinamicke) pinga bez bada...pa mislio da mozda router zeza 24 portni netgear switch i thompson 780 router probao promjenit switch..ista stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo definiraj svoj status u firmi, jesi li admin zadužen za funkcioniranje mreže a time bi trebao biti i plaćen za to, ili si usputna katica za kompove pa onak uz ostali posao da rješiš i ovo? Ako je prvi slućaj nema ti druge nego zavrnit rukave, a ako je drugi slućaj kaži nek se slikaju dok znanje / posao ne plate. To šta nisi našao torent prg. na nekom kompu niš ne znači jer možda imaš nekog genijalca sa kakvim portable torentom (starta ga sa usb - a). Poznato je da je T-Koma skoro svaki uređaj zajebala sa svojom ver. fw gurajući postavke / podršku za MaxTv. Primjera radi 684 sa njihovim fw koliko se sjećam ima manje od 10% dok sa origigi fw blizu 30%. Zašto ovo govorim, uređaj kad dođe pri kraju sa slobodnom memorijom ili je skroz potroši onda se zaglupi. Pošto imaš ST780WL(i) kojem nije baš jednostavno promjenit fw (može se ali . . . imaš info tu na forumu), deaktivirat MaxTv konekciju (mada je ne koristiš) predlažem: - nađi / posudi drugi router sa origigi fw bez MaxTv igrokaza podešen u router mode - isto kao poviše s tim da router podesiš u Bridge mode a router funkciju (po potrebi firewall i sl.) složiš na starom PC sa dvije mrežne a za os digneš freebsd / linux router distru (m0n0wall, Zeroshell, ClarkConnect, . . .). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Došao novi u firmu...dosad održavala neka vanjska tvrtka(tj. prema stanju kak je..radila je sve drugo osim održavala) pa sad rješavam jedan po jedan te "duhove" iz prošlosti... zadužen jesam za to..al mi taj dio nije primaran... ma bojim se da zeza router..jer sam isti takav al s Iskon fw donio od doma i totalno druga priča...recimo jos jedna stvar koju na tcom routeru nemogu slozit je forward port 80..donio svoj router..radi bez bada.. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Eto, sve je manje - više jasno, rješenja su predložena i jasna a na tebi (i odgovornoj osobi) je da odaberete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala Može još jedno pitanje... Q:"Pošto imaš ST780WL(i) kojem nije baš jednostavno promjenit fw (može se ali . . . imaš info tu na forumu), deaktivirat MaxTv konekciju (mada je ne koristiš)" kak deaktivirat MaxTv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ma samim deaktiviranjem same MaxTv konekcije nećeš puno napravit, uđi kao administrator, sad imaš više opcija prođi wizzard za 2Play mod (to bi trebao biti Internet + VoIp) ili PPP conection mode (to bi trebao bit samo Internet) ili kroz CLI izbriši "broj" (0/40) za MaxTv iz phonebook - a. Upravo sam gledao pa prekopaj i ti onu temu Thomson ST780iWL by t-com. Nađi manual za CLI komande. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ludi strojar
Datum registracije: Aug 2008
|
Malo OT, ali vidim da baš ni naziv teme nije ono kaj sam mislio da je,nego ovo s MaxTv konekcijom, ako sam dobro shvatio T-sheet stavi svoj fw s kojim imaš dva porta za max tv, jel bi se promjenom fw moglo napraviti da su sva četri izlaza za net odnosno da se mogu recimo 4 kompa spojiti na ruter i surfati?? Ili sam krivo shvatio i još jedno pitanje jel postoji mogućnost da se ogrniči brzina na izlazima iz rutera jer mi brat skida ko lud torrente i ne želi si limitirat brzinu onda ja kad nekaj tražim čekam pol čuke da mi otvori nekaj?? znam da sam OT, ali ako treba otvorit ću poseban topic za svoja pitanja Unaprijed hvala!!
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ovo je tvoj problem: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ludi strojar
Datum registracije: Aug 2008
|
to XAN: router je Siemens Gigaset SX763 Wlan,ovo kaj sad dijele u T-Comu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|