Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2009., 17:56   #1
Hrjax
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
BSOD u GTA IV

Kupio sam si odavno origigi GTA IV,al ga igrom slucaja nikad nisam previse igro zbog nedostatka vremena,a i nije se najbolje slagao s mojom ATI grafom...
I sada sam kupio Gainwardovu 8800GTS 512,instaliram GTA,sve super radi,sljaka sinoc,igram 10ak minuta,dopizdi mi,ugasim i odem spavat.
I sad ujutro idem igrat,nakon par minuta igre zabrejka igra,i pojavi se blue screen. Pomislio sam da se to slucajno dogodilo,restartam,idem igrat i opet isto.i tako vec 4-5 puta.
Vazno je za napomenuti da imam sve online updateano,tj. u opcijama imam vsync pa po toj pretpostavci mislim da imam 1.3 patch.
Nisam koristio nikakve ''no cd'' patcheve.
Stare drivere od HD3870 sam pobriso,i nema vise cak ni njihovog foldera,dok sam od Nvidije skinuo sa sluzbene stranice,najnovije izdanje.

To je problem koji je copy/paste sa jednog drugog foruma.Instalirao sam Windows 7,sve je bilo par dana dobro,a sad opet krecu problemi,isti kao i na Visti.
Provjerio sam temperaturu grafe,61 stupanj u windowsima,u igri je oko 80....
I sada mi se isti problem javlja tu i tamo pri igranju CoD2,a to me vec pocinje zivcirat
Hrjax je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2009., 19:41   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Si pogledal u EventViewer-u? Možda tam ima neka informacija koja bi te mogla dovest do rješenja?
Vidim da nije navedeno u konfi, jel možda klokana koja komponenta? Proc, memorija, grafa?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.10.2009., 23:46   #3
Hrjax
Banned
Moj komp

Ne,apsolutno nista nije clockano,ne volim takve stvari,princip plug & play je kod mene...
Sta da konkretno trazim s tim EventViewerom? Prvi put uopce cujem za taj program
Staro 12.10.2009., 08:31   #4
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Nije to nikakav zasebni program već je to log u skplopu Windowsa. Odi u Control panel->Administrative tools->Event Viewer->System pa isčitaj koji error ti izbacuje u vrijeme tih rušenja kompa.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 22:24   #5
Hrjax
Banned
Moj komp

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

divota,ne pise nista
Staro 13.10.2009., 09:36   #6
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ajmo onda ovako, skini si ovaj debugger programčić sa Microsoftovih stranica - link, pa onda nađi u Windows folderu folder minidump pa s ovim debuggerom loadaj crash report file iz tog minidumpa (vidjeti ćeš po nazivu filea kojeg je datuma nastao), kada ti to učita klikni analyze pa ćeš vidjeti o kojem se erroru radi. Btw. jesi detaljno počistio stare ATI drivere driver cleanerom ili driver sweeperom u safe modu?

@thopok - kako si ga samo našao Evo, ispravljeno.

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 14.10.2009. u 22:41. Razlog: zamjena linka staro za novo :)
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2009., 22:28   #7
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Neispravan klaunski link…
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja