|
![]() |
#1921 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/288230.html ZOO članak 423-429 nigdje ne piše o povratu love, samo o zamjeni za neki drugi proizvod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1922 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Pozdrav. Imam gigabyte ma770-UD3 maticnu plocu koja na sebi ima integrirani realtek alc888 chipset, i sad je tu jedan problem. Meni ta zvucna malte ne uopce ne radi. Moram stalno onaj jack od slusalica nariktavati da se tu zvuk cuje kak spada, a ako ga turnem normalno kako Bog zapovijeda onda je jako tiho, gotovo kao na 5% jacine zvuka. E sad, ploca ima garanciju jos negdje godinu i pol u linksu, pa me zanima da li i to spada pod garanciju? Ja mislim da bi trebalo, jer to je integrirani dio maticne ploca, i kao takav bi trebao spadati pod jamstvo. I zanima me sta bi oni trebali sa time? Ne vjerujem da oni mogu ista i napraviti, eventualno da i oni probaju par revizija drajvera, sta ja znam, pa da mi kazu da i njima ne radi ![]() Hvala i lp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1923 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1925 |
Banned
|
Neznam šta bi raskid ugovora kod kupoprodaje mogao drugo biti,jer analogijom bi to bilo "vratite pare nazad i neću da imam više posla s vama." ![]() Kako na drugojačiji način ne imat posla s njima? Možda me netko može prosvijetlit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1926 |
Premium
|
Evo vijesti. Prvo dok sam došao mi je prodavač rekao da Microline (uvoznik za moju karticu) u Zagrebu mi nije priznao garanciju jer je kao garancija istekla (iako je još važila garancija 10 dana dok sam ju donio na servis). Nakon toga, rekao je kako taj dučan nema više istog vlasnika te da on prema meni nema nikakve obaveze, ali bude se smilovao i dao mi zamjensku karticu. To je mogao unutar 45 dana, ali ne nakon 51 dan. S time da bi mi dao rabljenu karticu vjerovatno. Dok sam ga pitao kako da sad to riješimo, rekao mi je da napišem pismo na ovu adresu pa ako ga netko pokupi možda se bude riješilo ![]() Sad idem zvati microline da vidim u čem je stvar, zašto nisu priznali garanciju. Sljedeči korak? Prijava DI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1927 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1928 |
Banned
|
Nemaš izbora.Imaš primku za servis na kojoj je datum koji je stariji od datuma isteka garancije?Lol promjena vlasnika.Mora da te stvarno smatra frajer glupim kada ti prodaje takve lovačke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ne zanima te nista osim ovog - kartica predana u garantnom roku u ducan (pa makar bio zadnji dan), proslo je vise od 45 dana. Trazi pun iznos uplacenih sredstva (ili ako ti pase neka zamjena za robu u toj vrijednosti), a ako odbiju isti tren in prijavi DI. Tebe uvoznik ne zanima niti kad su oni predali uvozniku karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Premium
|
Predao sam karticu 24.08.2009 a garancija je do 03.09.2009. Ako i je bila promjena vlasnika, novi vlasnik nasljeđuje sve dugove prijašnjeg vlasnika dučana, tako da je svejedno ko je trenutačno na čelu. A kad sam ga pitao dajte mi broj novog vlasnika, prvo kaže da ga nema, da šta če to njemu. A kasnije mi veli da je on vlasnik. ![]() Tražio sam pun iznos natrag ili karticu u tom cijenovnom rangu ili drugu robu, veli da ne može jer nema nikavih obveza prema meni EDIT: E da, dam si glavu rezat da garancija u Microlineu nije priznata jer ju je poslao prekasno. Vjerovatno je u Varaždinu bila jedno dva tjedna a tek ju je nakon toga poslao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1931 |
Banned
|
Jel imaš dokument na kojem piše da garancija nije priznata jer je istekla?Imaš i dokument na kojem piše da si je predao u garancijskom roku.Itekako on ima obveze prema tebi.Pokaži mu onda ta dva dokumenta,i reci da nemaš više volje i neka se Državni inspektorat s njim zabavlja.Onda mislim da će odjednom obveze prema tebi bit na playlisti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1932 |
Premium
|
Imam Prijemni list na kojem piše datum primitka grafičke (24.08) i imam račun na kojem je datum kupnje (03.09). Dokument na kojem piše da garancija nije priznata mi je htio uvaliti ali sam ga trebao potpisati. Naravno nisam htio. A za inspektorat sam mu u startu odmah rekao, ali on se dalje drži novog vlasnika ko pijan plota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1933 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1934 |
Banned
|
Probaj kopiju papira na kojem piše da je garancija istekla iskamčit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
For fakin sejk, puno ime i prezime tog luzera i njegov ducan ovdje napisati .... Mozes prijaviti i online na DI ako ti se neda setuckati.. samo skeniraj svu dokumentaciju. Naravno, u prijavi napisi da te mulja sa sprehama o vlasniku, o nepriznatoj garanciji (uz pokusaj prijevare s potpisom)... Mislim stvarno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1936 |
Registered User
|
Bez puno razmisljanja https://prijava.mingorp.hr/CD/prijava.jsp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1937 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
U zadnje vrijeme počeli su utrpavati popravljani hardware pod garanciju, npr. matične ploče koje nazivaju "repariranim", znači popravljana ploča koju je netko nekoć koristio i onda takvu ploču poprave i drugom kupcu uvale kao zamjensku prilikom reklamacije iako nije čak ni isti model ploče. Tko je imao slično iskustvo? Mome susjedu su utrpali takvu ploču koja naravno nije radila kako treba. Ako odeš u dućan kupiti komad hardwarea i dobiješ novo, jer novo i plaćaš, odakle im moralno i "zakonsko pravo" ako već doneseno na servis ne mogu popraviti da poturaju nečiju drugu ploču koja je popravljana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1939 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
često ti servisi znaju uzet bundle od ploče, tako da nemora bit. a nit ih u najmanju ruku branim. sve zavisi o tome kako si plocu dostavio na servis, sa cijelim bundle-om ili bez iceg. u principu proizvodjac uvjek posalje bundle a o trgovcu ovisi dal ce ti dat sve ili samo golu plocu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1940 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
pozz ekipa. samo da javim da sam dobio istu memoriju koju sam i imao(crucial ballistix 2 gb 800 mhz), htio sam otić ponovno u dućan i pozvat im državni inspektorat i novine na licu mjesta ali su me pretekli. nazvali su me i javili da mi je došla nova memorija i sad sam sretan i zadovoljan ali sad mi je i jasnije da su me htjeli zapravo prevarit nudeći mi gskill sa latencijama 5-5-5-15 koja je koštala 240 kn a nisu mi htjeli dat gskill sa latencijama 4-4-4-12 koja je koštala 290 kn već su htjeli da nodoplatim 50 kn. i sad ja nakon što sam dobio svoju memoriju odem pogledat kolika je njezina cijena i začudo crucial ballistix koju sam imo košta isto 290 kn kao i gskill za koju su htjeli da nadoplatim. nema šanse da tamo više ikad kupujem kada su tako bezobrazni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1941 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ljudi poslušajte moj problem pa ako je netko imao slično iskustvo možda mi može pomoći. Prije više od mjesec dana sam odnio svoju grafičku karticu s garancijom u Formel u Osijeku, međutim kad sam došao do trgovine ono piše zatvoreno zbog renoviranja. Ajd dobro idem ih nazvati kad ono zamisli ne radi telefon. Zovem servis u Zagrebu međutim oni mi kažu da nemaju veze sa formelom u Osijeku budući oni više nisu njihova podružnica već su postali samostalni , nešto na tu foru, međutim daju mi neki novi broj na koji bi trebao dobiti ove u Osijeku. Zovem taj broj i javlja se tip koji mi govori kako renoviraju pa da ja ipak dođem tamo gdje renoviraju oko 4 bit će on tamo. Ja mu govorim kako nisam iz osijeka budući je to bilo oko 1 poslijepodne da nemam vremena on mi na to govori da ostavim proizvod u susjednoj zlatarnici pa će on to pokupiti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#1944 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
Da javim kako je prošao moj novi laptop koji sam kupio u Linksu koji je imao problema s cd pogonom. Odnio sam ga nazad u Links i cd-pogon na laptopu jeste radio ali prepresporo. Trebalo mu je barem 3-4 minute da krene boot windowsa s cd-a. Ostavio sam ga na servisu u svrhu da mi zamijene pogon novim i evo proslo je nekih 10 dana i jos nije gotov (rekli su da ce bit gotov prije 2 dana). Nadam se da ce uskoro doci :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Pozdrav ljudi, da premjestim daljnju raspravu, tj vaše komentare ovamo. Dakle radi se o ovome: http://forum.pcekspert.com/showpost....5&postcount=32 Dali mogu na ikoji način dobit kod njih robu u protuvrijednosti 500kn ili ne? Trgovina je Links, ako je potrebno naglasiti, ako je zabranjeno spominjati molim da se ne pobriše sve nego samo ime trgovine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nazovi telefonom, traži odgovornu osobu i vidi još jednom i reci da ćeš ih prijaviti ako ne nabave istu memoriju ili ti daju da za plaćeni iznos uzmeš druge komponente. Za prijavu trebaš račun, primku iz servisa i najbitnije, neki papir u kojem se vidi da odbijaju ti vratiti lovu (ako zatražiš), dati druge stvari u plačenom iznosu i da ti nude neadekvatnu memoriju. Pazi, ako ti nude memoriju koja je također 800MHz, i 4-4-4-12, nemaš argumente za tužbu, bez obzira kaj se ne kloka kao ballistiksi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1947 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ma znam za to, ionako nitko ne pokriva klokanje, moram vidjet koja je točno memorija, rekao mi je lik 2x1gb 800mhz al nije rekao koji CL, ako mi nude ovu CL4 koja košda 329kn, onda se mogu pomirit sa time da nemam ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1948 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
smijes odbit sve osim iste te memorije koju si kupio. bez obzira na kolko je mema, i sta je ova po spec mozda ista ili bolja, skuplja ili tralalala..... ja sam kupio tu i tu jer mi se svidja i necu nijednu drugu i tocka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Registered User
|
Reci ti njima da ti daju indenticnu memoriju ili novce koliko ti pise na racunu, tj. koliko si je platio kada si kupovao.Ako ne zele, reci im ok, onda ja idem sada ravno u drzavni inspektorat prijaviti Vas ![]() prijavu mozes poslati i putem web obrasca a ove stranice https://prijava.mingorp.hr/CD/prijava.jsp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1950 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |