Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2009., 21:59   #1
Outlaw
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Arrow LG HDMI Invalid format problem

Koje sranje! Kupio sam novu karticu, HD3450. Ima HDMI izlaz. Spojio HDMI na HDMI i OPET NE RADI!!! INVALID FORMAT opet!

Poludit cu vise. Formatirao sam hard jer mi je javljao "zero display", instalirao sve ponovno (nema vise zero display) i opet nikako dobit sliku nikakvu. Probao sam sve moguce rezolucije i refresh rates.

Ne znam koliko je bitno, instalirao sam neki minimalan XP (Performance) i stavio sam samo drivere za maticnu i za graficku. Jel mozda treba neki update, mozda fali neki Win dio (SP1, 2, 3)??

Jel ima netko ideju neku?!?!

P.S. kao sto rekoh prije probali smo s frendovim lapom HDMI na HDMI i proradilo iz prve. Samo on ima Vistu i Geforce.
Outlaw je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 22:02   #2
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
jesi li instalirao catalyiste? kako u driverima mijenjaš rezolucije na sekundarnom displayu?
mymoon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.10.2009., 22:04   #3
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Nisi nam nis rekel, koji player koristis?Kakav invalid format?Driveri?
Mozda si instaliral masu codeca koji su se poubijali.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 22:18   #4
Outlaw
Premium

Nisam nista posebno instalirao. Znaci format, neki minimalan XP, driveri za graficku (zvuk i pizdarije), ubacio CD koji sam dobio s karticom i obavio instalaciju. Catalyst CC instalira u paketu.

U CCCu sam probao i clone i extend opciju. Nade da je spojen LG TV i pravilno mu odredi max rez i ref rate. Probao sam skoro sve kombinacije rezolucija i ref ratea i nikako sliku dobit. Cijelo vrijeme pise Invalid format na TVu. Kad se iskljuci kabel NO SIGNAL.

Nikakve playere ne koristim, pokusavam dobit sliku desktopa za pocetak...
Staro 12.10.2009., 22:23   #5
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
po ovome što si napisao, ne vrijedi grafička-hdmi izlaz ili driveri. tv bi trebao prikazati sliku ako refresh staviš na 50 hz, a sliku na manju rezoluciju tipa 800x600 ili 1024x768. to svi televizori podržavaju...
isprobaj je, tj. komp na drugom tv-u.

da li si pokušavao nešto putem windows display propertiesa?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 22:28   #6
provokator
Premium

provokator's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
A ako ostaviš samo telku spojenu HDMI-HDMI, da isključiš monitor(e) i onda bootaš komp - vidiš li POST i win boot screen pa se tek onda zbrejka ili tako možda čak i radi?
Koliko dug kabel koristiš i koja ti je nativna reza telke, 720p ili 1080p?
provokator je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 22:28   #7
Outlaw
Premium

Sve sam reze probao, najmanje s najmanjim RFom pa na gore... Nista...

Win display isto probao... Nista...

Prije ove kartice sam probavao sa starom 9600xt koja ima DVI izlaz, preko DVI-HDMI i isto nista. Rekao bi da na telki ne radi HDMI ulaz da nije sve radilo savrseno na frendovom lapu. Dosao spojio sam kabel prvi put na TV i odmah proradilo. Samo on ima Vistu i neku Geforce karticu, ne znam koliko je to bitno...

Citiraj:
Autor provokator Pregled postova
A ako ostaviš samo telku spojenu HDMI-HDMI, da isključiš monitor(e) i onda bootaš komp - vidiš li POST i win boot screen pa se tek onda zbrejka ili tako možda čak i radi?
Koliko dug kabel koristiš i koja ti je nativna reza telke, 720p ili 1080p?
Probao i to i ne radi... Nikakve slike nikad... Samo Invalid format cim upalim komp

Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.10.2009. u 23:41.
Staro 12.10.2009., 23:14   #8
provokator
Premium

provokator's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Outlaw Pregled postova
Probao i to i ne radi... Nikakve slike nikad... Samo Invalid format cim upalim komp
Ludilo. Progooglao sam malo "lg hdmi invalid format" i neki sretnici to dobivaju i kad spajaju PS3, sat receivere, svašta... Malo OT, ali jedan lik si je kupio LG 50" LCD i LG kućno kino, svidjelo se njegovom starom pa su uzeli 32" LCD iste serije i identično kućno kino = invalid format. Možda nije smio forsirati 1080p...

Probaj još u opcijama isključiti HDMI-CEC ili kako god se kod LGa zove vieralink i slično - mogućnost upravljanja drugim (kompatibilnim) uređajima kroz HDMI.

I svakako još jednom probaj 1280x720 i 1366x768, svaku na 50 i 60Hz.
provokator je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 00:01   #9
Outlaw
Premium

Znao sam da je LG smece nakon sto sam imao jedan mobitel LG...LOL

Sto se tice ove plazme (42PQ1100), tesko je govno. Opcije nikakve, prikljucci nula (scart i hdmi i to je to), manula nula,... LG support je NIKAKAV. Ne mozes nikog nigdje dobit. Online obrasci za poslat mail LGu ne rade ili nitko ne odgovara. Prestrasno...

Zbog ove glupe telke sam bespotrebno potrosio vec 300tinjak kn na kablove, 400kn na graficku i SATE I SATE uzaludnog truda.
Staro 13.10.2009., 00:32   #10
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Koje sranje! Kupio sam novu karticu, HD3450. Ima HDMI izlaz. Spojio HDMI na HDMI i OPET NE RADI!!! INVALID FORMAT opet!
Pa lijepo sam ti rekao da nema šanse da ti je to do prošle kartice jer DVI i HDMI u električki kompatibilni.

Jedino što može biti da "pametni" TV ne želi prihvatiti ništa kroz HDMI ako nema HDCP. Pa probaj nabaviti neki legalan službeni sadržaj (ili testni) te probaj pokrenuti. Možda se onda slika pojavi.

Postoji još jedna dobra šansa da ti je ulaz u TV spigan (dogodilo se frendu na novoj Panasonic plazmi). U tom slučaju nema druge nego furati na garanciju.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2009., 00:56   #11
Outlaw
Premium

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa lijepo sam ti rekao da nema šanse da ti je to do prošle kartice jer DVI i HDMI u električki kompatibilni.
I meni je to sasvim jasno. Samo sam uzeo u obzir da iz nekog debilnog razloga meni to nije radilo, i jos vaznije naisao na onaj jos debilniji post od LG supporta. A HDMI na HDMI je radio (s drugog kompa)

Citiraj:
Jedino što može biti da "pametni" TV ne želi prihvatiti ništa kroz HDMI ako nema HDCP. Pa probaj nabaviti neki legalan službeni sadržaj (ili testni) te probaj pokrenuti. Možda se onda slika pojavi.
Zar nemaju HD kartice na svojim HDMI izlazima HDCP?
Moze malo detaljnije ovo sto da pokusam... Pokrenut u full screenu neki mkv ili? To bi znacilo da ne bi mogao imati desktop na TVu nego samo filmove? To jos nisam cuo

Citiraj:
Postoji još jedna dobra šansa da ti je ulaz u TV spigan (dogodilo se frendu na novoj Panasonic plazmi). U tom slučaju nema druge nego furati na garanciju.
A kako je onda radilo na frendovom laptopu?

Sutra idem s ovim kompom do jednog frenda koji ima isto PC spojen na plazmu pa probat kod njega spojit na HDMI. Dam se kladit da ce radit...

A jel ima smisla probat Vistu instalirat? Onaj laptop s kojeg je radilo na mom TVu je imao Vistu...
Staro 13.10.2009., 01:15   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
A kako je onda radilo na frendovom laptopu?

A jel ima smisla probat Vistu instalirat? Onaj laptop s kojeg je radilo na mom TVu je imao Vistu...
A gle. Na frendovoj plazmi je na prva 3 HDMI-a radilo, na 1 nije radilo. Nakon tjedan dana nije radilo niti na jednom HDMI-u.

Pa stavi si 7-icu i probaj iako ne bi trebalo biti razlike.
  Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 01:32   #13
Outlaw
Premium

Sto je bolje za slabiji komp (1.6Ghz, 1Gb RAMa), Vista ili 7?
Staro 13.10.2009., 01:39   #14
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Sto je bolje za slabiji komp (1.6Ghz, 1Gb RAMa), Vista ili 7?
A čuj. XP Ali između 7-ice i Viste je bolja 7-ica!
  Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 13:16   #15
Outlaw
Premium

Probao kod prijatelja spojit svoj PC na Panasonic plazmu i naravno odmah proradilo bez ikakvog podesavanja.

Uspio sam napokon dobit nekog u LG servisu. Kaze lik da je to do "drajvera" graficke. Da moram "podesit izlaz". Kao bitno je koji je refresh rate bla bla, ko da sam pao s banane. Lijepo mu kazem da sam probao SVE MOGUCE rezolucije i RR i nikako ni sliku dobit. A on meni opet istu debilanu, treba podesit drajver... I kad ga pitam a sto to podesit. On meni opet nes mulja, refresh rate bla bla. A sto sto radi na drugim telkama, sto sam na netu naisao na dosta toga da LG ima problema sa spajanjem na PC, da se mozda moze sa updateom firmawarea, to nema veze. "Treba samo drajver podesit". Da nek probam s drugom karticom. A ovo vec druga, je*eno, koji moroni. I pitam jel ima netko tko zna konkretno sto mogu napravit, kao ne moze mi reci "konkretno", "treba se poigrat s drajverom"... Vjerojatno se i ekipa koje ne moze PS spojit na LGe treba "poigrat s drajverima"...

Bar u Zagriji mogu zamijenit karticu za nesto drugo...

LG RULA!!!
Staro 13.10.2009., 13:59   #16
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Nasao sam ovdje zanimljiv info, http://blog.unhandledexception.net/s...omment-page-1/

To keep it short kaze da probas forsirati 59hz refresh u settinzima catalysta.

EDIT: ups, rekao si da nema slike ni dok se boota u single diplay modu - onda vjerojatno ni ovo gore nece pomoci

Zadnje izmijenjeno od: Xizor. 13.10.2009. u 14:11.
Xizor je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 14:02   #17
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A da vratiš telku? Za reklamaciju imaš dovoljno razloga.
Staro 13.10.2009., 14:15   #18
Outlaw
Premium

Nazalost proslo je vec preko mjesec dana od kupovine (nisam odmah ovo sve isprobao). Tako da nema sanse da ju uzmu nazad. A telka je ispravna (HDMI radi). Samo sto je govno od telke
Staro 13.10.2009., 16:10   #19
Outlaw
Premium

Evo mali update... Do sutra se ne predajem LOL

Naisao sam na ovu sliku

Dakle pod color pixel format bi trebale biti ove 4 opcije...

Ja imam samo jednu, ovu "plavu", RGB 444. Isprobavam sad razlicite verzije CCCa dok ne nadem neku da i ja dobijem te opcije. Mislim da bi to moglo biti to...
Staro 13.10.2009., 16:35   #20
Mad_Duke
Guest

Da, treba drajvere podesiti hehe.

Neznam... probaj se poigrati sa ICT processing, scalingu, opcijama pod "HDTV support", te sa tim color space-om. Trebao bi sigurno imati "Limited RGB" još kao opciju! Isto tako možda da opet nabaviš taj laptop od frenda pa prošvrljaš i doslovno kopiraš baš sve postavke...

Probaj još pitati pod temom LCD plazme... (ili barem daj link na ovu temu). Ja stvarno neznam kaj bi više moglo okinuti taj LG da radi normalno...
  Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 17:06   #21
Outlaw
Premium

Citiraj:
Isto tako možda da opet nabaviš taj laptop od frenda pa prošvrljaš i doslovno kopiraš baš sve postavke...
To sam vec dogovorio za navece

Citiraj:
Da, treba drajvere podesiti hehe.
Ma da je lik znao sto prica (i da je u ovome stvar) onda bi mi lijepo rekao da provjerim jel output YCbCr jer da je kod LGa sranje to sto ne radi sa RGB inputom (za razliku od vecine TVa). Jedino "tehnicki" sto je spomenuo, tj ja izvukao iz njega je refresh rate
Staro 13.10.2009., 17:18   #22
blinki
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
koliko hdmi ulaza imaš na tv. Obično lg ima jedan hdmi ulaz rezerviran za pc. pročačkaj u postavkama tv-a.
Staro 13.10.2009., 17:23   #23
Outlaw
Premium

Samo jedan ulaz... Ne moze se nista na TVu postavljat sto se tice ulaza...
Staro 20.10.2009., 17:17   #24
blinki
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
preneseno s drugog foruma:

Pa kreten celavi hehehe ... ja kreten uzmem i kachim direkt komp na tv bez prethodnog kachenja na monitor i podeshavnja u ati jevom katalistu ... zakachim kom na vga a komp sa hdmi na hdmi na tv-u. chim sam otvorio katalist prijavio mi je naj normalnije dva monitora jedan crt samsung i jedan lg plasmu onda , onda sam rez podesio prvo na 800x600 na 60 Hz i onda prebacio na hdmi izlaz na tvu i opa eto slike . a pre toga mi je stalno prijavljivao INVALID SIGNAL . inav=che meni stoji na 1024x768 i slika je extra nemam nashta da se pozhalim . posle tog podeshavanja samo sa raskachio monitor i sve je naravno radilo kako treba .(naravno ne koristim taj crt vishe uopshte ) . ako treba neshto cimajte slobodno .
P.S. Koristim ATI HD3450
Staro 20.10.2009., 18:05   #25
Outlaw
Premium

Kad bi bar bila tako neka glupost
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja