|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Visual Basic
Pozdrav, može mi tko reći kako da mi ne ispiše odmah svih 5 brojeva u 5 kućica, nego na svaki klik broj u drugu kućicu Ovako sam počeo.. Private Sub Command2_Click() Dim i As Integer For i = 1 To 5 u(i) = br1 Next end sub u - 'u' je label sa indeksima od 1 do 5 Znači kako da se na prvi klik ispiše u labelu u(1), drugi klik ispiše se u(2), i tako.. Help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Eeee evo napravio sam primjer, samo jel može to u nekakvoj petlji da bude kraće, isto to.. ? ![]() Code:
If krt(1) = "" Then krt(1) = clave & all_chars(random_index) Else If krt(2) = "" Then krt(2) = clave & all_chars(random_index) Else If krt(3) = "" Then krt(3) = clave & all_chars(random_index) Else If krt(4) = "" Then krt(4) = clave & all_chars(random_index) Else If krt(5) = "" Then krt(5) = clave & all_chars(random_index) Else If krt(6) = "" Then krt(6) = clave & all_chars(random_index) End If End If End If End If End If End If |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Dim i as integer For i=0 to 5 If krt(i) = "" Then krt(i) = clave & all_chars(random_index) End If End For Iako ti ne treba ni if Dim i as integer For i=0 to 5 krt(i) = clave & all_chars(random_index) End For Jel to trebas? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hmm, zapravo ovo bi trebalo tako nekako bit, ali, ne radi kako sam naveo, opet se pokažu svih 5 brojeva ODJEDNOM, al treba da na svaki klik u drugu kućicu ![]() Nekaj treba još izmjenit.. i ono end for, to ti ne radi u vb6.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Dim i As Integer Private Sub Command2_Click() If krt(i) = "" Then krt(i) = clave & all_chars(random_index) End If i=i+1 end sub |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Hm, sve si bliže i bliže, al još nekaj fali XD Code:
Dim i As Integer If kr(i) = "" Then kr(i) = "1" End If i = i + 1 Šta ne postoji, di ! Zar možda ne treba For i na početku? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa jesi kreirao array listu? ako nemas index o onda nek i krene od 1 Dim i As Integer = 1 If kr(i) = "" Then kr(i) = "1" End If i = i + 1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ovo Dim i As Integer = 1 ti ne može biti, može samo Dim i(1 To 5) As Integer, al to ne radi.. napravio sam ovako: Code:
for i = 1 to 5 Dim i As Integer If kr(i) = "" Then kr(i) = "1" End If i = i + 1 next |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Aj konketno objasni sto zelis...imam basic 6 portable pa pa cu te jednostavnije stvari moci isprobati... Objasni od rijeci do rijeci.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
lol, sorry onda, ovak, evo ti slika, imam 5 labela, kr1,kr2,kr3,kr4,kr5, i imam gumb. Sad ovaj broj kaj će se upisivat u labele nije bitan, već je bitno da na svaki klik se pojavi broj u drugom labelu. Znači kliknem prvi puta-pojavi se broj u kr1, samo tu i nigdje više... kliknem drugi put-pojavi se broj u kr2, kliknem treći put-pojavi se broj u kr3, i tako do pet... Jel jasnije sad, nadam se da je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Gle ovo nema samse da ne radi!!!!!!! Na linuxu sam sada i steka mi vb6 na njemu. Nemoj da se moram sad prebacivati na win!! Ak ima netko ovdje vb6 nek proba jel radi! Samo moras vidit od kojeg ti indexa krece TextBox Dim i As Integer Private Sub Command1_Click() If Controls(i).Name = "kr" + i Then Controls(i).Text = "Nesto" i=i+1 End If End Sub Sad jos samo treba vidit dali vb6 pridruzuje stringove sa + očo & i dali TextBox ima properties .Text ili .Caption Al MORA RADITIIIIIII |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Hm.. please nemoj se ljutit XD E a kaj ti je ovo Controls(i) ?? kaj se može s tim.. Btw, javlja mi u ovom redu: Code:
If Controls(i).Name = "kr" + i Then Nešto se ne podudara.. I opet btw.. kućice kaj vidiš su texboxi, znači imaju nastavak .Text, a svaka se zove 'kr', s dodanim indexom. pa kaj se ne treba prije tog koda još kreirat početni index, recimo '1'? ili For i? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Vb-nova tema-promjena jednog texboxa ! Hitno !
Pozdrav, hitno mi treba ovo: imam 4 texboxa, označenih indexom kr(1), kr(2), kr(3), kr(4), sve što hoću je da napravim provjeru recimo samo jednog, recimo ako se promjeni text u kr(3) onda nešto.. Probao sam ovako: If kr(3).Text = "1" Then MsgBox "change" End If ali nije baš u redu, jer sve provjerava, treba provjerit znači određen box, kr(3), kako to? hitno mi je, hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Logično je biti logičan?
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav! Vidim datum posta i vidim da je hitno, ali ako mogu pomoći javi se! |
![]() |
![]() |
|
|