|
![]() |
#333 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ok, onda nam treba storage bez firmware-a i da nije SEAGATE ![]() Dakle nesto vruce iskovano od zeljeza ![]() Eh da, jos jedan Seagate od 500Gb, vracen medju zive. |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da SSD je bezgriješan i to od velikog nam Intela http://www.bug.hr/vijesti/intel-prob...-om/97816.aspx
![]() |
#335 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Danas idem napravit error scan sa hdtuneom i pokaze mi 1 bad sector i svratimo ovdje da vidim malo jel se da sto napravit ili da ga odma dam na garanciju i smrznem se kad sam vidio ovu temu!! Imam ST3500320AS sa SD15 fw-om! Ja ovih problema sa nepojavljivanjem diska nikad nisam imao, probao sam preko Seagateove stranice vidit dal mogu apdejtat fw al mi neda, jel ima uopce smisla apdejtat ako imam bad sector? Jel mi ima pomoci ili da ga dam na garanciju(ovo mi je jedini disk u kompu i slabo mi je na samu pomisao da cu 2-3 tjedna cekat novi)? Ako ga dam (kupljen u HG) uzeo bi u zamjenu hitachi od 640gb, jel taj valja ili, nemaju nis drugo sve neki od 160 i 320gb? Ovaj disk bi uzeo: http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=158473 EDIT: e da disk je od 7mj 2008. otad je jako puno radio, a zadnjih 2 mjeseca sam poceo gasit komp svaki dan... I da sa seatools-ima mi za self drive test i long i short veli da je failed, drugi su pass. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 03.08.2009. u 09:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo uzmi : http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.064 EDIT : aha sad tek vidim da bi mjenjao pod garu.Onda uzmi taj i to je ok hard
![]() |
#337 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Evo nisam mogao odoljeti i uzeo sam ovaj Seagate potpuno novi još u orginal pakiranju kupljen prije 2 mjeseca(dakle skoro full grancija). Dobih ga za 50EUR Mislim i ako ne valja ide na zamjenu. Otvorim, isčekiram i naravno da je na listi ozloglašenih. Nadogradio sam firmware i onda sam shvatio zašto ga je čovjek dao skoro upola jeftinije. Sad bi ja tu trebao koješta stavljati i nije mi svejedno. Molim one koji su napravili upgrade firmware-a da napišu da li su poslije toga imali kakve probleme. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#339 |
Premium
|
Ma znam da nisam trebao. Mea culpa. Al Šta ti je ljudska prokletinja. Mislio sam kupiti nešto do 500GB i odjednom za istu lovu evo 1TB. Da stvar bude gora znao sam za ovo ali računam ako rikne pod garancijom je i uredno ga zamjenim. Sad kad trebam staviti podatke došlo iz guzice u glavu što kaže moja baka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo da je Seagate poceo grdo sarati u kvaliteti je zalosno, ali to je rezultat njihovog "damage controla" u njihovoj blagajni. Oni nikako ne mogu na zelenu granu s profitom. Gase tvornice u Singapuru, preskupa im je proizvodnja diskova, ocito su pokusali rezati tamo gdje nisu smjeli :-( http://blogs.eweek.com/storage_stati...e_in_2010.html Ne uspjevam naci link, no citao sam da Seagate ima vec nekoliko tromjesjecja gubitke. Zao mi je Seagatea jer sam dugi niz godina koristio njihove diskove. Cak dan danas imam jedan 80GB IDE disk i jedan 320GB SATA i rade bez problema (kucam o drvo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() Osim tog tko ti može garantirati da npr. WD neće početi nakon nekog vremena raditi probleme? Zadnje izmijenjeno od: herion. 12.08.2009. u 16:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Premium
|
Evo ja ga spojio pa šta bude. Misliš da neće biti problema nakon što sam napravio onako kako kažu na Seagate web stranicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Drugo, ako izvedes onako kako je propisano, stvarno ne vidim razlog zasto ne bi radilo kako spada.
![]() |
![]() |
#344 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Mislim da ti je Old Iggy sve rekao. Uvjetno rečeno sa stanovišta hardverskih problema greška ispravljiva novim firmwareom je najmanje zlo koje se može dogoditi. Pri tom ne govorim o šteti koja može nastati izazvana takvim problemima što će svakako potvrditi oni kojima je disk "bricknut" prije pojave firmware-a. Međutim ovaj problem zaista ne spada u nepopravljive. Mene bi puno više brinulo da diskovi crkavaju zbog loše elektronike ili mehanike. Ono što ja mislim je da je ovaj tvoj disk nakon flasha jednako podložan kvarovima poput bilo kog drugog diska. Dakle ovo ne garantira da neće nešto drugo otići već samo da se neće ponoviti ono zbog čega je ova serija diskova došla na loš glas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Premium
|
Hvala. Sad se ipak lakše diše. Na kraju sam još i super prošao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Samo jedna mala digresija: i oni (ako i ostali proizvodjaci) imaju takve nadogradnje. S tim da vrlo cesto nisu kriticni i obicnom korisniku ne previse bitni. Ovo sa Seagateom je ekstreman primjer, no prilicno dobro pokazuje vaznost FW-a.
![]() |
#347 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Jel zna tko kakva je sad situacija s tim diskovima? Znam da su prije bili neki problemi s firmwareima, jel to riješeno? Jel se riješi problem ako se nadogradi fw? Imam priliku dobiti jedan od 500GB povoljno. Ili imate koji drugi disk od oko 500-600GB za preporučiti? Hvala, pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
|
![]() |
#350 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Koja lolčina moj 500GB disk iz defektne serije radi super od 04.2008. nisam imao pojma o ovom failu Seagatea. Danas sam naručio 1500GB i nadam se da nisam pogriješio. Izgleda da su ipak pogođeni samo oni noviji ili sam samo lucky. Ipak stavio sam novi firmware, morti pa sad krepa :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Još jedna za zbirku, 500GB Baracuda 11, od danas neprepoznatljiva računalu |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Op, ode i terabajtni model. Ajde barem mi backup svega nije na njemu bio (NOT), a svi podaci su sigurni na 500 GB modelu iz iste serije. ![]() ![]() Zadnih 8 diskova su bili Seagate, al' mislim da nakon ovog nece ni jedan vise. E da, provjera na Seagate webu kaze da su oba dva ok (onaj check preko serijskog broja) iako su SD15. A ja budala nisam htio flashat zbog loseg iskustva s flashanjem P5B ploce (riknula usred flashanja nepovratno). Di je onaj tip koji ih je vraco iz mrtvih i kolko cepa za posao? ![]()
![]() |
#354 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#355 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Postoji neki tip u Vrbovcu, navodno je cijena za te Seagate 200kn ako je neki "standardni" kvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Jel ko koristi ST3750640AS sa 750 gb?Upravo sam dobio dvije masine svaka sa tim diskom i tu mi nesto smrdi,stalno se pojavljuje kjournald i kondemand sa negdje od 2 do 20 cpu percentage usage.Vidim da je taj disk noviji od pogodene serije,no ko garantira da valja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|