|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
ATI Radeon HD 4870 i Windows Vista - nema zvuka
pomagajte ljudi, zvuk me izluđuje... grafa 4870hd ima integrirani realtek hd driver, a ja imam integriranu realtek zvučnu, i vista ultimate 64, koristi samo taj hd driver.. u device manageru ga isključim (hd driver) i radio je neko vrijeme, i kad sam spojio liniju, nije radilo, vratio na stare zvučnike neradi, zvučnici testirani i rade, sve postavke oko zvuka ok, nije mute i sad neradi, pa ako je neko imao sličan problem molim savjete.. hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj nam sliku Sound and Audio Devices Managera pa ćemo vidjeti što dalje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ok, hvala da se bar neko javio, sad sam na poslu al kad dođem kući, stavit ču slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
di? šta? kako? isključio sam taj hd driver, i čačko sve postavke i postavio tu analognu zvučnu a ne hd i isključio u devise manageru, aj mi reci baš postupak ako nije bed, fala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Brkaš neke stvari. ATI ima vlastiti audio procesor koji nema veze sa Realtekom. U opcijama zvuka za njega obično piše nešto tipa 'ATI HD Audio' dok za Realtek integriranu zvučnu na ploči stoji 'Realtek HD Audio'. Nažalost, ATI diveri (Catalyst) imaju ružnu naviku da svoj audio procesor postave za defaultni i zato ga treba isključiti tj. staviti da je Realtek default.
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
ATi isto koristi Realtek čipove za HDMI zvuk na svojim karticama. Realtek HDMI Output ATi HDMI Audio je ono kaj se pojavljuje u zvučnim postavkama kad se koristi zvuk s kartice, tj. kad zvuk ide prek HDMI-a. Prilikom instalcije drivera, prepozna se kartica i Realtek zvučni čip na njoj (kao PCI Device) i dosta je samo ignorirati (Cancel) instalaciju za zvuk i onda naknadno u Device Manageru složiti da da se ne koristi. Nakon toga jedini izvor zvuka ostaje onaj na ploči ili onaj sa zasebnih zvučnih kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
radilo mi je bilo neko vrijeme dok sam samo isključio taj hd u device manageru, i sad opet neradi, ma kupujem neku drugu zvučnu da nije realtek. hhehehhe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|