|
![]() |
#31 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
|
Imam disabled enablen i auto meni je auto jer nisam ništa dirao zasad. Sad sam probal occt i kad ga opteretim množitelj padne na 21,a dok ništa ne radi onda je 24. Mislim da bi trebalo biti obrnuto,a ne tak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Zna ko kolko je TJmax za i5 750? NEgdje na forumu sam našo da je 90°C al isto veli lik da nije siguran, a na everestu mi je ta opcija na auto i baca mi nenormalne temperature, po prstu vidim da nisu realne, a i po biosu. Sad mogu manualno stavit al neznam koju vrijednost...imam gadget sa strane pa mi dobro dođe da vidim kolke su temp. @melani- ugasi taj turbo i bok, ostavi na 20x, ili ti je bolje da stalno skače množitelj, a i na kraju nije bitno kad bez brige FSB ide još gore samo malo digni IMC/PCH/PLL bez dizanja toga meni nije htelo iznad 160MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Prvo se nauči osnovne stvari,a ne da me pitaš kaj je to bclk? Poslije dijeli savjete... EDIT ![]() ![]() Evo isključil bum i turbo ak treba Zadnje izmijenjeno od: Melani. 01.10.2009. u 17:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Vau, frajerčina... nije sramota pitati, onda neznam zake pitaš o još banalnijoj stvari, TURBO: "čemu to služi, cijelo vrijeme uključen a niš ne radi" onda kaj se odma uzbiđivaš, niko ti nije niš krivog rekel! Odoh...nemrem ja tu di su TURBO klokeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo ti slika koliko turbo podiže takt u ovisnosti koliko je jezgri opterečeno. http://www.xbitlabs.com/images/cpu/c...870/table5.png
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
e ljudi kupio ja i5 i p55 ud3 i sad krenio ja malo klokati i zanimaju me neke stvari koja je max recomanden voltaza od tog proca nemrem najti na intelovoj stranici i do koje se temperature ta mala igracka smiije zagrijati..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Preporučljivo je držati voltažu ispod 1,35V za 45nm procesore, makar ni 1.4 nije nešto previše za 24/7. Preko 1.4V nije dobro držati za 24/7 Kad ti se ugasi zbog CPU Throtlinga onda češ znati do koje temp može ići ![]() A recimo da ne prelazi 90 stupnjeva na stock cooleru, makar je i to puno
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
ma neam ja stoka iam CM hipera 212 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
evo dosao i5 rev B1, Asus P7P55D i 4gb ram Kingstone 1333mhz, samo sto jos nisam namonitro TRU-a, kad kupim podnozje pa cu onda namontirati pa javim razultate OC-a ![]() ![]() evo temp sa stockom su 37-40, dignuo sam ga na 3.6 sa def voltazom nisam prcko ni memoriju ni plocu, to kad cemo ici prek 4.1 ![]() EDIT: Upsio sam rijesiti problem s EIST, ali se pojavio novi,fsb sam stavio na 167 sto ispadne oko 3.5ghz a orthos vidi kao 159 sto ispadne 3349ghz ![]() ![]() EDIT 2: Problem je donekle rijesen, znaci kad stavim multi na 20 onda sve super ocitava i prek CPUz OCCT My Computer Propretise i kad otvorim orthos testira pravu brzinu, stavio sam 20x167=3349mhz, a kad stavim 21x167 jedino OCCT i CPUZ ocitava kak treba, idem testirati prek Orthosa pise 3349mhz 21x159?? zas baca na 159 kad je u biosu 167, jesu to mozda rupe u FSB-u ili?? anybody??? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 28.10.2009. u 13:41. Razlog: Bez duplih postova, koristi edit! |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
kad pokrenem orthos pise 167 ali opet kad odem npr na My Computer ili 3dmark vantage pise 3349? i bas gledam u biosu odem na opciju advanced i pise ovak Ratio Status: Unlocked (Min: 09, Max: 20) Ratio Actual Value: 20 to mi neide u glavu a mogu CPU ratio staviti na 21, kao da ga ne prepoznaje, a prek CPU-z ga ocitava?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Stavi na 20x i nafrljaj si BLCK. Nije ti baš podloga (ploča) loša za izlete i preko 210MHz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
onda valjda je taj turbo, jer ga iskljucim, probo sam malo Oc ide i on na 3.6 sa 1.2v dalje nisam isprobavao jer su mi temp prelazile 80c sa stock coolerom, moram cekati da mi dode hladnjak za memorije i podstava za Thermalright 120 Extreme Black da ga mogu namontirati na 1156 soc, javim domove kad sve dode ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2003
|
Pozdrav, slažem i5 750 konfiguraciju koja ce se koristiti za 3d modeliranje. Molio bi par savjeta: -preporuku za matičnu koja dobro reagira na klokanje. koliko sam vidio asus P7P55D je solidna, ali zanima me jel ima neka malo jeftinija. -koji kuler, ne mislim preko 3.8 klokat -jel treba paziti na procesor koji se uzima, tj verziju. vidim da je panisher spomenuo neku reviziju B1. Kako prepoznati, gdje kupiti? -koja memorija bi se najbolje uklopila u cijelu pricu? -koliko jako napajanje mi treba, imat cu neku graficku tipa 9800gt/4850, 1 hard, cdrom
E8400, 4gb ram, 9600gt Zadnje izmijenjeno od: wejn. 30.10.2009. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Crypto currency
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
-Osobno sam sa stock coolerm digao i5 na 3.9 benchabilno -Netreba - svaki je B1 -Neka Corsair mema, ali definitivno sto god uzmes neces falit. -Corsair CX400 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
@wejn, btw tema je Core i5 Overclocking thread.... konfe su na drugom podforumu. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Dok god postoje ove (1, 2, 3, 4, 5) teme, nema kaj s takvim postovima (u kojima jasno ne navodi budžet) raditi na Konfiguracijama. Apsolutno za svaku stavku iz njegovog posta, postoji tema (diljem foruma) u kojoj sazna sve kaj ga zanima. Fala Bogu, odgovara, preporuka i savjeta na njegova pitanja ima kolko god ga volja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|