|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
OpenGL kartica?
Jedno pitanje... Slažem za na poslu jedan stroj na kojem će se vrtiti softver Smart Plant Review (specifičan softver u kojem imamo 3D model postrojenja). I sad proizvođač zahtijeva da grafička kartica mora podržavati OpenGL, pa sam ja bacio oko na nekakve nVidijine modele tipa 9600 ili jače jer nekako mi se čini da je nVidija uvijek imala bolju podršku u driverima za OpenGL od ATIja. Međutim znam da je nVidija imala i posebnu ponudu OpenGL kartica tipa FireGL i Quadro modele, a isto tako znam da su se i obične (nazovimo ih igračke) kartice imale mogućnosti softverskog modanja drivera. Pa malo trežim mišljenje, proizvođač čak tvrdi da bi performase sa običnim igraćim karticama mogle biti razočaravajuće i da će softver koristiti softversko rendanje..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Pozdrav! Pošto nemam ideje o tome koliko je zahtjevan zaj soft. mozda da probas nabaviti, posuditi neku od mainstream mid-range rjesenja pa probas. Tek toliko da imas referencu o tome koliko ce ti juice-a jos trebati! I da, nvidia je koliko se sjecam uvijek imala bolju podrsku za OpenGL. Usudio bi se reci da je to jedan od mnogih dobrih stvari koje su dobili kupnjom 3DFX-a (sli takodjer, iako nije vazan za ovo) |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Atijeve kartice se takoder mogu softmoddati u fireGL, tema je ovdje pa procitaj malo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80409 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pokušaj doći do podatka koja je referentna grafička kartica ? Ako je u pitanju neka "malo" starija, čak ako je iz FireGL serije, lako moguće da ove nove iz "mainstream" serije budu sasvim ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Pitanje je koji OpenGL ti zahtjeva softver ? Open GL 1.0 , 2.0, 2.1, 3.0 ili 3.1 ? Po tome ces lakse odrediti koja ti graficka treba tj. dali ti je dovoljno imati neku gamersku (ako je SW i dalje na OGL 2.x neces imati neke prevelike koristi od neke nove 3.x OGL specifikacije graficke jer ionako nece softver znati iskoristit sve potencijale graficke) ili ces trebati Quadro. Mozes li pogledati dali tvoj softver ima mozda specificne drivere za Quadro/FireGL serije ? Ako ima onda ce vjerojanto raditi dosta bolje na Quadro/FireGL grafickim jer su driveri puno bolje napisani za razliku od gamerskih kartica/drivera.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Stvarno su se "ubili" od definiranja potrebnog u SmartPlant Review Hardware and Software Recommendations Evo nekih detalja: - 2.8 GHz Intel Pentium 4 processor or higher (Multiple processors or dual-core CPUs recommended for improved performance - 2 GB RAM - 19-21 inch color monitor, capable of a minimum of 1024 x 768 resolution - Video card designed for OpenGL-based, 3D-intensive scientific and engineering applications Ova preporuka je za soft ver 6.2 iz November 2006. Negdje sam vidio da tip planira nabavku SPR makinje: Dell Precision 490, 4Gb RAM i NVIDIA FX 4600 ali bez povratne informacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
dakle sad vam je jasno kako je meni...ovaj doc kojeg je nikky poslao link imam i ja ali iz njega se nista ne kuži. Kao da su mi poslali neki odvojeni email moram još malo pogledati..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |