|
![]() |
#1 |
RIAA
Datum registracije: Aug 2003
|
mysql brzina
pozdrav svima,, evo zanima me ako netko ima iskustva s brzinom mysqla, naime,, trebam cirka 100.000 redova imat u bazi/tablici (btw innodb je) pa me zanima kolko bi trebalo desktop prosjecnom (?) kompjutoru tipa 2gb rama 3500+amd, običan hdd sata 7200.. da updatea 100 redova u njoj.. znaic pretrazi i tamo gdje je nešto = neš updejta cijeli red? zanima me okvirno dal se radi tu o par sekundi par desetaka sekundi, minutama? dal je mozda tko naisao na neki test ili nesto? jer nebih htio napraviti sve slozit pa da mi brzina bude problem.. alternativno, mogao bih tu tablicu razbiti na par njih, no ako se ovdje radi o par sekundi tada nema potrebe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Imas hrpetinu (My)SQL benchmarkova po netu, skini neke od popularnijih (Gogolj iz jour frend) i ozezi.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Zašto ne napraviš vlastiti test? Kreiraš tablicu od 100000 redova sa (pseudo)random podacima (valjda MySQL ima neki random number generator builtin) i napraviš simulaciju. Tako ćeš dobiti najrelevantnije brojke i moči ćeš zaključiti kakve performanse možeš očekivati. Bitno je paziti da si kreiraš tablicu koja sliči realnoj situaciji. Dakle, ima PK, indexe i ostale stvari koje očekuješ imati u planiranom realnom modelu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|